Koi Havuzu İçin Devridaim Pompası Önerileriniz


GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4300
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2019 01:04
Havuz filtresinde kullandığım motorum oldukça eskidi, kapasiteyi karşılamıyor ve değiştirmek gerekecek. Bilen arkadaşların önerilerini almak istedim.

6-7 tonluk havuza saatte 5 ton çeviren ve 2 metreye basan, su içinde çalışan Eheim compact 5000 bağlı, 4 yıldır kullanıyorum. Eskimesi dışında bir sıkıntı da elektrik kablosunun sadece 170 cm olması risk yaratması. 50w tüketimiyle oldukça hesaplı.

Düşüncem 8-10 ton basan ekonomik bir pompayla değiştirmek. Dışardan çalışan hani o genelde yüzme havuzlarında kullanılan motorlardan denemek istiyorum. Ama güç ve elektrik tüketimini HP olarak verdikleri için elimdekiyle kıyaslıyamıyorum. Ayrıca bir de ön filtre kurmak gerekiyor bunlara. Bilgisi olan var mı acaba?

16 ton civarında bir havuzum daha var Orada da yetersiz kapasitede benzer bir filtre seti var, birini çözersem, ötekini de çözebilirim diye düşünüyorum.

İnternette tabandan suyu çeken "bottom drain" adı verilen sistemler gördüm. Ama kurulum için özel parçalar gerektiriyor ve pek anlamadım. Bu konuda da bilgisi olan var mı acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir