Kardinal Neon Beyaz Benek Ve Karides Ölümü


AlperAskanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 677
AlperAskanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2016 03:54
Arkadaşlar 50litrelik bol bitkili akvaryumumda 5 kardinal neon,4 erkek lepistes,2 albino cüce vatoz ve 10 kiraz karides bekliyorum.Tüm bakımları yapılmış 1 hafta boş çalışan akvaryuma sıcaklık dengelenerek ve su aşılanarak ekledim canlıları.Bugün 3.gün ilk 2 gün rutin alışma aşamaları dışında bir sıkıntı yoktu fakat bugün kardinal neonlarımın yüzgeçlerinde beyaz benek olduğunu ve bir tanesinin öldüğünü gördüm hemen ışıkları kapattım ısıyı 28e çıkardım.Az önce kontrol için akvaryumun ışığını açıp baktığımda 3 Gündür deli gibi aktif olan karideslerin köşede cabombaların altında toplandıklarını ve bir tanesinin can çekiştiğini gördüm.Sıcaklıktan veya Nitrat yükselmiş olabilir diye Hemen ısıyı 25.5-26 ya indirdim dıy co2 yi çıkardım,Havalandırmayı arttırdım 1/3 oranında dip çekimi yapıp dinlenmiş su ekledım ve tekrar ışıkları kapattım.Arkadaşlar nedir problem nedir eksik ben anlamadımki çok moralim bozuluyor böyle olunca.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4240
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2016 06:53
Problem tanka bir anda çok fazla canlı koymanız. İçinde amonyak üreten bir canlı olmadan 1hafta boş çalışması bir şey ifade etmez, tankın oturması zaman alan bir süreç. Önce vatoz çöpçü gibi amonyağa dayanıklı balıkları tanka ekleyip tankda bakterilerin oturmasını sağlıyacaktınız. Ondan sonra tankın dengesi oturdukça diğer canlıları yavaş yavaş ekliyecektiniz. Ayrıca mudahalelerinizde çok sert. Su sıcaklığının, ph ve diğer parametrelerin bu kadar hızlı değişmesi durumu çok daha kötü yapar. Şu durumda yapılacak en iyi şey parametrelerle suyla daha fazla oynamadan, tanka nitrivec benzeri bacteria feeder eklemek. Tankın oturmasını hızlandıracaktır. Lakin bu sırada kayıplarınız devam edecektir. Bu konuda yapılabilcek çok bir şey yok. Bir tankın tam anlamıyla oturması 3 ayı geçebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2016 08:49
Yeni kurulum akvaryumda amonyak artışı yüksek olur faydalı bakteriler oluşana kadar. Gerçekten beyaz benek parazitimi balıkların yoksa yüzgeçleri amonyaktan beyaz süt renginde erimeye başlamış olmasın?. Beyaz benek paraziti aynı tuz tanesi gibi yuvarlak ve beyaz gözükyür, yüzgeç çürümesi ise geniş düz gözükür. Balıklar yeni alınmış balıklarsa parazitli olabilir. Beyaz benek parazitinden eminsen sadece hava taşı çalıştırırken metilen mavi tedavisi uygulayabilirsin. Ekleyeceğim linkte Beyaz benek paraziti başlığını bulursun örnek linkleri uygularsın. Bu aralara 4 günde bir su değişimi yap amonyak incelir klorsuz su ekle.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]


[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kurulumunda_sudaki_ilk_safha_k774280.asp[/URL]




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir