kaplumbağamın burnundan kan geldi (seyahat)


zurraniÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 21
zurraniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 10:04
Bayram dolayısı ile Sakarya'ya dönecektik ailemle, onun öncesinde bir iftar için de halamlara Bursa'ya geldik bugün (konuyla çok alakalı olmasa da). Bir hafta kadar bir süre evde olmayacağımız için kaplumbağamı da yanıma aldım. Mevcut akvaryum ve akvaryum bileşenlerini sağlıklı şekilde götüremeyeceğim için, bir vakit kullandığım leğenimi aldım, bir hafta onda kalacak...

Ancak kaplumbağamın seyahati sırasında bi sorun oldu. Gündüz beslemiştim son, yani dün, sahurda suyundan çıkardım, kurusun öyle götürürüm diye, bir saat sonra da çıktık zaten sahurdan. Daha önce de taşımak için kullandığım 2 litrelik panda dondurma kabına koydum, kabı da leğene, ama kabın kapağını kapattım, sonra hafifçe bi köşesinden açtım hava alsın diye... 3 saat sürdü bu sehayati kaplumbağamın.

Yol boyunca pıtır pıtır çıkmaya çalıştı tabi, ön taraftaydım arabada, pek sallamadım da. Eve geldiğimiz gibi kabını açtım, kaba pislemiş biraz, beslendiği zaman baya geçmiş olsa da, tabi hayvan çok tedirgin çıktı kaptan, korkuyla kaptan çıkmaya çalışıyordu, sonra ne göreyim, kaplumbağamın burnundan kan gelmiş, biraz kaba bulaşmış, sanırım ağzından da gelmiş... ne neden oldu tam olarak anlamadım ama şimdi çok ürkek, canı yanmış belli ki çok. Kabı ve kendini temizledim, leğenine su koydum. Leğende durgun şekilde bekliyor su içinde şu an, yem verdim biraz yedi, bi süre irkilme yaşadı sürekli, şimdi durgun. Sizce bir sıkıntı oluşur mu, yoksa toparlar mı? Ve ne neden olmuş olabilir?

Bu arada kaplumbağam 2.5 yıldır benle, küçük sayılmaz, dove sabuna yaklaştı kabuk alanı olarak. neşeli, sağlıklı bir hayvandır, allah nasip ederse 25 yıl birlikte geçirmek istiyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 12:00
Veterinere götürmenizde fayda var.  Kılcal damarlar çatlamış olabilir gittiğiniz yerdeki basınç farkına bağlı olarak ya da ciddi bir hastalığı da olabilir kaplumbağanızın. Burada teselli aramayın derim, veterinere götürmeniz çok daha mantıklı bir hareket olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir