Japonlarla yaşayan türler


rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 20:41
Arkadaşlar japon balıkları yukarda saydığım üzere pengasus,çöpçü ve vatoz harici balıklarla yaşayamaz.Aşağıdaki linkten balık uyum tablosundan kontrol edebilirsiniz.Sonuçta bu tablo bu işin profları tarafından hazırlanmıştır .Bende 13 yıldır japon bakıyorum.Lütfen yeni başlayan arkadaşları yanlış yönlendirip gereksiz ölümlere ve para kayıplarına sebep olmayalım.saygılar

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 20:44
Benim belirtmek istediğim hitapta bir kusurunuz olduğu değildir. Sadece şuna dikkat etmenizi istiyorum ''siz beslediniz birşey olmadı.'' Bu durum bundan sonra başka akvaristlerin sorun yaşamayacağı anlamına gelmez. Japon ve betta yada japon ve lepistes. Üç balık türüde farklı su şartlarında yaşar ve farklı gereksinimleri vardır. Bir arada yaşarlar bizde yaşamaz demiyoruz ama etik değildir. Ben cichlid ile lepisteside aynı akvaryumda gördüm birşey olmuyordu. Ama hadi sizde koyun bir araya ve bakın bakalım ne olacak.
Sizi yanlış yönlendirme yapmamanız konusunda uyarıyoruz sadece. Siz etik olmayan birşey yapmışsınız ve balıklarınız sorunsuz yaşamış. Bu olay tamamen sizin şanslı olmanızdan kaynaklanmakta.
(Araya şöyle bir açıklama eklemek istiyorum. Verdiğim Tayland olayındaki küçük çocuklar tecrübeleri sayesinde kurtuluyorlar yılanların saldırılarından. Hadi diyelim sizinde tecrübeniz vardı ve japon ile bettayı bir arada yaşattınız. Karşınızdaki insanın ne kadar tecrübeli olduğunuz bilmediğimiz için bu şekilde yönlendirme yapmamalıyız. )
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 304
aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2007 21:04
  Bende japonla beta bakıyorum ama şans eseri betam kabarmıyor hatta kendini japon zannetmeye başladı diyebilirim.Sürekli sürü halinde dolaşıyorlar.Ama belirttiğim gibi şans yada başka bir faktör siz sakın ben şanslıyımdır demeyin yoksa balıklarınız yavaş yavaş azalabilir.Japonla en iyi bakılabilecek çöpçüdür.Tolga beyin verdiği linkten bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir