Japon Balığımda Kuyruk Erimesi


XenyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 18
XenyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2024 23:18
Japon balığımda kuyruk erimesi var ve petshoptan bactofish aldım. İlacı 2 günde bir kullanıyorum suyu da kafama göre değiştiriyorum(4 5 günde 1) %30 gibi. balığımın iştahında da sıkıntı yok ama durmadan suyun üzerinde öylece duruyor yanına yanaşınca hareket ediyor ya da yem atınca. Onun dışında sabit kalıyor suyun üzerinde. İlacı tam olarak nasıl kullanmalıyım yardımcı olur musunuz? Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ama çok fazla gelişme yok gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShowaSanshokuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 808
ShowaSanshokuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2024 10:17
İyi günler.
Kuyruk ve yüzgeç erimesi hastalığın kendisi değil sonucudur. Başlamış enfeksiyonun ikinci ilerlemiş aşamasıdır.
Bu sebeple bakteriyel enfeksiyon tedavisi şeklinde yaklaşılması gerekir. Kanaplex veya muadili ilaçlarla ve sarmısaklı yemlerle müdahale yerinde olur.
Bacto fish vb ilaçlar anlattığınız rejimle kullanılmaz.
Balık havalandı.rılan sağlıklı suyla dolu ayrı bir yere alınır, semptomlara göre belirlenen ilaçlar, beliri dozlarla sürekli kullanılır. Genelde 4 - 8 gün arası bu tedavi süresi değişebilir. Bu sürede ısı ve su değişimi yine semptomlara ve balığın durumuna göre ayarlanır. Mesela parazit bakteri tedavisinde su ısıtılmaz tam tersi serin olur, bakterinin yaşamasına izin vermeyen, gelişimini durduracak ısılar tercih edilir. Zaten goldfish soğuk suda bile rahatlıkla kışı geçirebileceği için (benim havuzda 2-3 derecelerde geçiriyor yavrular bile) bu bir avantajdır.

Bu tedavi devam ederken ana tankın şartları düzeltilir. Hacim, filtrasyon, bakteri döngüsü vb sağlıklı bir ortam oluşturulur.
Ve balık daha sonra ana tanka alınır. Burada en önemli konu yaşam şartları ve beslenme rejimi ile bakterinin balığı hasta edemeyeceği bir dayanıklılıkta, bağışıklıkta tutmaktır. Yoksa bakterisiz balık, akvaryum olmaz.

Sağlıklı hobiler...

Sağlıklı hobiler,

Beğenenler: [T]240932,Ehtiyar[/T]
+1: [T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir