Japon Balığı Solungaç Altı Kanlanması


Nilay EroğluÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Nilay EroğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2021 03:57
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Solungaç altı kanlanma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 54litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Lepistes 2 çöpçü iki japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24derece
Filitrasyon: pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Bugün 5 litre su ekledim. İki tatlı kaşığı kaya tuzu da ekledim. Balığım hareketlerinde bir tuhaflık yok. İştahı yerinde hareketli. Çok nadir 1-2 dakikalığına yerde duruyor ama beni görünce hemen hareketleniyor. Bu kanlanma olmadan önce de yaptığı birşeydi. Kanlanmayı bu sabah farkettim. Önceki gün yoktu. Isıtıcısı 22 ye düşürdüm birkaç saat önce. Oksijen artsın diye. Pipo filtreyi her zaman kullanıyorum fakat arada 5 dakıkalığına iç filtreyi de açıyorum sürekli kullanmıyorum çünkü lepisteslerin akıntıya dayanamadığı mı farkettim.Lepisteslerin olduğu fotoğrafın konuyla alakası yoktur. Balığım bebek gözlü japondur.Kanlanma sadece kafasının altında sol taraftadır.Balığın solungaçları zaten kırmızıya yakın pembedir.Kanlanan yer zatenkafasının altında sol solungacıdır.Bana biraz alta doğru şişkin gibi geldi. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210339211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210342051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210402181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210406031.jpg[/IMG][EDIT]Nilay Eroğlu,2021-01-21 18:58:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.e.kÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 383
H.e.kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2021 13:13
[QUOTE=Nilay Eroğlu]Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Solungaç altı kanlanma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 54litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Lepistes 2 çöpçü iki japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24derece
Filitrasyon: pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Bugün 5 litre su ekledim. İki tatlı kaşığı kaya tuzu da ekledim. Balığım hareketlerinde bir tuhaflık yok. İştahı yerinde hareketli. Çok nadir 1-2 dakikalığına yerde duruyor ama beni görünce hemen hareketleniyor. Bu kanlanma olmadan önce de yaptığı birşeydi. Kanlanmayı bu sabah farkettim. Önceki gün yoktu. Isıtıcısı 22 ye düşürdüm birkaç saat önce. Oksijen artsın diye. Pipo filtreyi her zaman kullanıyorum fakat arada 5 dakıkalığına iç filtreyi de açıyorum sürekli kullanmıyorum çünkü lepisteslerin akıntıya dayanamadığı mı farkettim.Lepisteslerin olduğu fotoğrafın konuyla alakası yoktur. Balığım bebek gözlü japondur.Kanlanma sadece kafasının altında sol taraftadır.Balığın solungaçları zaten kırmızıya yakın pembedir.Kanlanan yer zatenkafasının altında sol solungacıdır.Bana biraz alta doğru şişkin gibi geldi. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210339211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/101120202300551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210342051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210402181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227678/210120210406031.jpg[/IMG][/QUOTE]
Japon balıklarında solungaç kanlanmasının nedenleri suyun kalitesizliği ve stres olabilir. Öncellikle akvaryumunuz çok uyumsuz çöpçüler sürü balığıdır en az 3 tane olmalı, lepistesler 3d 1e olmalı bunların hepsini geçtim lepistesler ve japonların birlikte bakılması uygun değildir. Lepistesler japonlarınızın kuyruğunu kemirebilir. Japonlarda streste oldukları zaman agresif bir tutum sergileyebilirler. Lepistesler bitkili akvaryum ister japonlar sade bir akvaryum ister. Bu iki türü ayırmanız lazım. Bana sorarsanız kızarmanın sebebi suyun kalitesizliği çünkü sadece pipo ve 5 dk çalıştırdığınız iç filtre bu canlı yükü için yetersiz geliyor olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Nilay EroğluÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 3
Nilay EroğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2021 16:09
Cevabınız için teşekkürler.Lepsiteslarin yavruları büyüdüler. Dişi erkek ayırıp büyük erkekleri onların yanına alacağım.Çöpçüler 3 taneydi ama bir tanesi öldü. Stres belirtisi görmedim ikisinde de, hareketliler.Yeni balık alamaya korkuyorum açıkçası.Akvarymdaki diğer balıklarıma hastalık bulaşması dan korkuyorum.İki erkek lepsitesim var onların yanına disi almak istemiyorum.Yavrular için yerim yok. Ayrıca 40 lt lik bir akvaryumum var. Onda da 30 tane Lepistes yavrusu var. Lepistesleri şuan ayıramam. Birbirlerine hiç saldırldıklarını görmedim. Bezelye, ahm ve sera yem kullanıyorum. Şuan balığım için ne yapmamı önerirsiniz? Bugün yine 5 lt dip çekimi yapıp 5 lt ekledim. Kaya tuzu iyi gelir mi? Ve iç filtreyi sürekli çalıştırmaya başladım. Bitkileri çıkarmalı mıyım? Elimden geldiğince onların sağlığı için uğraşmaya çalışıyorum. Komşumuz lepistesini fanusla bize verince bende yanlız kalmasın diye akvaryum kurdum.Ve bilgim olmadığı için yanına japon ve çöpçü de almışım. O zaman aldığım balıkların türlerini bile bilmiyordum. Sonra da birşey yapamadım. Petshopa geri götürmem. Çünkü oradaki akvaryum şartları çok kötü. Bir japona 1 lt bile düşmüyor. Bilirsiniz. Yakınımda balık bakan da yok. Yavrular büyüyünce dışı erkek ayırıp dişilerin yanına çöpçuleri, zaten 3,4 tane erkek dışında diğerleri disi , erkeklerin yanına da Japonları koymayı düşünüyorum. Doğru olur mu sizce? Başka türlü iki akvaryuma bu balıkları nasıl ayırabilirim? Lütfen japonuma yardım edin. İsmi Pembiş. Ve suyun kalitesini nasıl arttırabilirim? İç filtrenin akıntısı az olsun diye kafasını cama çevirdim.iç filtre Lepisteslere zarar verir mi? İsı kaç derece olmalı?
Şimdiden teşekkür ederim.[EDIT]Nilay Eroğlu,2021-01-21 16:13:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.e.kÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 383
H.e.kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2021 23:17
[QUOTE=Nilay Eroğlu]Cevabınız için teşekkürler.Lepsiteslarin yavruları büyüdüler. Dişi erkek ayırıp büyük erkekleri onların yanına alacağım.Çöpçüler 3 taneydi ama bir tanesi öldü. Stres belirtisi görmedim ikisinde de, hareketliler.Yeni balık alamaya korkuyorum açıkçası.Akvarymdaki diğer balıklarıma hastalık bulaşması dan korkuyorum.İki erkek lepsitesim var onların yanına disi almak istemiyorum.Yavrular için yerim yok. Ayrıca 40 lt lik bir akvaryumum var. Onda da 30 tane Lepistes yavrusu var. Lepistesleri şuan ayıramam. Birbirlerine hiç saldırldıklarını görmedim. Bezelye, ahm ve sera yem kullanıyorum. Şuan balığım için ne yapmamı önerirsiniz? Bugün yine 5 lt dip çekimi yapıp 5 lt ekledim. Kaya tuzu iyi gelir mi? Ve iç filtreyi sürekli çalıştırmaya başladım. Bitkileri çıkarmalı mıyım? Elimden geldiğince onların sağlığı için uğraşmaya çalışıyorum. Komşumuz lepistesini fanusla bize verince bende yanlız kalmasın diye akvaryum kurdum.Ve bilgim olmadığı için yanına japon ve çöpçü de almışım. O zaman aldığım balıkların türlerini bile bilmiyordum. Sonra da birşey yapamadım. Petshopa geri götürmem. Çünkü oradaki akvaryum şartları çok kötü. Bir japona 1 lt bile düşmüyor. Bilirsiniz. Yakınımda balık bakan da yok. Yavrular büyüyünce dışı erkek ayırıp dişilerin yanına çöpçuleri, zaten 3,4 tane erkek dışında diğerleri disi , erkeklerin yanına da Japonları koymayı düşünüyorum. Doğru olur mu sizce? Başka türlü iki akvaryuma bu balıkları nasıl ayırabilirim? Lütfen japonuma yardım edin. İsmi Pembiş. Ve suyun kalitesini nasıl arttırabilirim? İç filtrenin akıntısı az olsun diye kafasını cama çevirdim.iç filtre Lepisteslere zarar verir mi? İsı kaç derece olmalı?
Şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]
Az önceki yazımda da belirtiğim gibi lepistes ve japonun birlikte yaşaması zordur. Suyun kalitesini artırmak için filtreleme sisteminiz düzgün olmalı ve sürekli çalışmalı, düzenli su değişimi yapmalısınız, bakteri döngüsünün oturmuş olması gerekir, hacime uygun sayıda balık beslemelisiniz. Filtre çok fazla akıntı yapıyorsa balıklara zarar verebilir size tavsiyem eğer öyle ise şelale filtre veya şelale aparatlı iç filtrelerden almanız. Isı japonlar için 18-24 arası olmalı lepistesler için ise 25-28 derce arası uygundur. Yani iki tür sıcaklık bakımından bile birbirlerine uymuyor. Bu arada şu an balıklarınız arasında bir sorun olmaması asla olmayacağı anlamına gelmez. Japonunuzun düzelmesi içinde az öncede dediğim gibi japon balığına uygun, su kalitesinin iyi olduğu bir akvaryum kurmalısınız. Şu an illa o akvaryum diyorsanız iyi bir filtreleme sistemi ve düzenli dip çekimi ile düzelebilir ama sorunun ana nedenleri hep var yani her daim tetikte olmalısınız başka bir hastalık olma ihtimaline karşın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir