İlk Balğım Ve Hikayesi


MalemsteenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 15
MalemsteenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 08:31
Merhaba arkadaşlar,
ilk balığımı 1 ay önce aldım. tam bir hobici sayılmam daha çok hayvanımı düşünüyorum. ama giderek daha çok şey ilgimi çekiyor durabileceğimden de emin değilim. Aslında balık gibi bir fikrim yoktu. Evde çocuklara arkardaşlık edebilmesi onların sabrı ve bakımı öğrenmesi için bir kedi almak istedim. PetshoplarDan çok hazetmediğim için sahiplendirme yoluyla edinmek istedim. Bir iki veteriner kliniği ile görüştün nihayetinde Scothish fold ırkı bir yavruyu üstelik ücretsiz sahiplendirme ile buldum. Epey sevinçliydim taki evde kabul görmeyene kadar. İstenmeme durumu olunca hayvanı hiç getirmedim.
[URL]http://www.catbreedslist.com/uploads/allimg/cat-pictures/Scottish-Fold-1.jpg[/URL]
O hışımla evde çıktım petshop'a gittim. Gine domuzu önerdi eleman incelerken yan taraftaki akvaryum gördüm boş duruyor. Bu niye boş derken içinde 8-10 tane poşetin içinde yanyana duran siyahlı kırmızılı balıkları gördüm çok hoşuma gitti. Eleman da abi bunlar az bakım ister çok iyidir dedi. Baktım ettim beğendim tamam dedim. Ben akvaryum falan önermesini beklerken hiçbirşey yapmadı. Bunu demlikte mi besleyeceğim diye çıkıştım. Eleman Bunlar Kadehlerde yaşıyor öyle yere yurda ihtiyacı yok havadan oksijen alıyor dedi. Şaşırdım ama hoşuma da gitti ne kadar az bakım o kadar iyi diye düşündüm. Ama için yine elvermedi en azından dedim fanus alayım kadeh balık kadar zaten. Sonra bir fanusu aldı içine balığı ve sayılabilecek kadar taş ekledi, birde granül yem verdi çıktım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190976/291120160719091.jpg[/IMG]
Bir hafta balığımıza baktık, çok da sevdik. 3,5 yaşında kızım isim verdi yemeğini eksik etmedi zamanında geldi yanıma, balık acıktı diye. Ama hafta sonu baktım suyu iyice pislenmiş bulanıklaşmış. Akvaryumcuyu aradım suyu nasıl değiştireyim dedim. Bir miktarını dök üstüne yeni su ekle, mümkünse bir gün beklemiş olsun dedi. Dediğini yaptım ama 3-5 tane olan taşların üstünde dışkılar falan duruyor içim rahat etmedi bir kaç gün sonra balığı suyunun çoğunluğu ile başka bir yere alıp güzelce yıkadım üstüne çeşme suyu değil damacana su ekleyip daha önceki suyu ile tekrar koydum. Bu süreç 2-3 hafta devam etti. O arada yavaş yavaş merak sardı ve internete bakmaya başladı. İşte o anda hayret ettim hiç öyle kadeh balığı falan değil hayvan haliyle yer istiyor. Tek suçu dayanaklı olmak. Hemen daha büyük karşılayabileceğim bir akvaryum aramaya başladım bir iki petshopa gittim bütçemi aştı. 2.el bakarken bir tane buldum edindim. Sonradan öğrendiğim kadarı ile çok da iyi değilmiş akvaryumum yarım ay şeklinde, düz olması daha makbulmüş. Neyse ben bu akvaryuma bir iki bitki ile betama yuva yapmaya karar verdim. Ancak 2 kg kadar Hagen siyah kum diye satılan kum alalade siyah kum çıktı. Bitkiye uygun olmadığını yine forumdan öğrendim. Bir moralim bozulsa da bitkisiz devam edeyim dedim. Akvaryum kendinden ışıklı ve filtreli ben ekstra ısıtıcı aldım.
Şuanda akvaryumum:
20 Lt Resun 350 Halfmoon Akvaryum (36*25*45)
Smart 100 W ısıtıcı
200L/Saat Filtre ( Filtre suyu alıyor yukarıda bir hazneye akıtıyor orada elyaf var sonra 3 cm kadar yukarıdan akvaryuma geri düşüyor. Sürekli çalıştırmıyorum. )
Bir miktar kaya
Mango Kök
Siyah kum + Silis Kum
Ve Kralımız Betamız
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190976/291120160730241.jpg[/IMG]

Akvaryuma bir şey yapmalı mıyım bilmiyorum? Bir arkadaşım çöpcü olmazsa olmaz dedi. Akvaryumun altına taş ve kökü kullanarak mağara vari bir yer yaptım hiç girmedi. Betalar bu tip saklanma alanları ister diye okumuştum bir yerlerde. Önerilerinize açığım.
[EDIT]Malemsteen,2016-11-29 08:40:56[/EDIT]

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2016 08:57
Merhaba, hoş geldiniz. Bu aşamaya kadar gayet güzel bir şekilde ilerlemişsiniz. İleride büyütmek isterseniz büyütürsünüz düz almadım diye kafanıza takmayın. İkinci el almanız da uygun olmuştur. Bu hobide eski akvaryumlar mutlaka işe yarar. [:)] Tabandaki kum 1-3mm aralığında ise bitkiler yetişir. Bakımı basit, kolay yetişen saz, moss, anubias gibi bitkiler ekleyebilirisiniz. Betalar su üzeri bitkileri severler. Pistia ekleyebilirsiniz. Anubias kuma ekilmez kayalara misina ile tutturabilirsiniz. Arkadaki köke de misina ile moss sarabilirsiniz. Çok şirin bir beta yuvasına dönüştüreceğinizden eminim. [:iyi:][:nazar:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir