Hmpk Betta Cinsiyeti


OrkosBettaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2010
İl: Aydin
Mesaj: 848
OrkosBettaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2021 22:24
Ama sizin söyleyişinize göre erkek bettaların ventrali ucu ikiye ayrılır diye anlıyorum ben. Yanlış mı anlıyorum bilemedim şimdi.
Eğer ki öyle diyorsanız hala katılmıyorum bu bahse.

Ayrıca, çaprazlamalar hakkında fikrim var. Ancak hmpk nın diğerlerine göre en uysal olduğuna ise hiç mi hiç katılamıycam. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Onca Tayland sitesi ve başlı başına İBC sitesi var. ilginç geldi yani.

Beğenenler: [T]231342,Enes De[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erosenninÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 138
erosenninÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2021 22:32
[QUOTE=OrkosBetta]

Evet balığınız erkek.



Çoğalmasından hoşnut olmadığınız bir türü sırf keyfiniz için başka bir türe yedirmek te hiç hoş olmamış bence. Tabii bu sadece benim şahsi fikrim.




Betta cinsiyet belirlemede ventral yüzgeçlerin tek çıkış ,çift çıkış gibi bir yöntem söz konusu değildir ve uysallık ya da saldırganlık ta bir yöntem değildir. Yanlış yönlendirme yapmayalım.
ayrıca bu tip çaprazlamalardan kastınız nedir açıklarsanız sevinirim.



Bu da yanlış bir bilgilendirmedir.


Normalde böyle bir çıkış hiç tarzım değildir. Lakin art arda yanlış bilgiler olunca yazma gereği duydum. Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

Öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bettalar için bilgim sınırlı bilgilendirmelerin doğruluğunu bilemiyorum. Forum üyelerinin tecrübeleri birbirlerinden farklı olabilir. Cevapları kendim de araştırıp mümkün olduğu kadar teyit etmeye çalışacağım.
Her varyetede belirgin olmamakla birlikte lepistesler kendi yavrularını da yedikleri için başka türlerin de bu yavruları yemesinden rahatsız değilim bilakis doğal seçilimin olması gerektiğine inanıyorum. Bir batında doğan 30 yavruyla elimdeki imkanlarla baş edebilmem imkansız. Lepistes yavrularını atık su giderine atan yada dereye bırakanları da görmüş yada duymuş olduğum için bu bana daha insancıl bir yaklaşım olarak geldi. Neticede doğada olan da bu. Ayrıca yavruları sahiplendireceğimi de belirtmiştim. Sadece burayı değil yabancı forumları da takip ediyorum. Yabancıların “feeder fish” diye ifade ettikleri canlı yemler çoğunlukla canlıdoğuranlardan oluşuyor ve bu hobinin uzun yıllardır tartışılan bir etik problemi. Yanlış anlamanızı istemem bu da benim düşüncem. Bu tür düşünce paylaşımlarının tartışmalara zenginlik kattığı taraftarıyım.
Keyifli hobiler dilerim

Beğenenler: [T]101060,OrkosBetta[/T][T]231342,Enes De[/T]
Teşekkür Edenler: [T]101060,OrkosBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir