Hangi Balığı Beslemeliyim?


emrecanbicerÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Bursa
Mesaj: 389
emrecanbicerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 01:05
Bence bettalar ile ilgili yazdığınız mesaj yanlış 1 erkek 5dişi bakılamaz o.balık düzeltilmesi taraftarıyım. Yeni başlayan arkadaşları yanıtmayalım mazallah hobiden soğurlar. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rootkeysÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 3
rootkeysÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2014 19:52
Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2014 14:51
[QUOTE=Gürkann]başlangıç icin en uygu japon balığı bence 2 3 ay bakarsın gereken bilgileri acemeliği atlatınca lapistes üretebilirsin sonrası zaten gelir [/QUOTE]

Bu söyleme katılamayacağım.

Japon ile lepistes tamamen farklı yapıda balıklardır. Japon balığı düşük ısıları tolere edebilen bir balıkken lepistes ancak 18 - 28 derece sıcaklıları , o da kısa süreyle olmak koşuluyla tolere edebilirler. Lepistesler için en ideal sıcaklık 25 - 26 derece aralığıdır. Japon balıkları ise soğuk suları daha çok severler, onlari için en ideal sıcaklık 20 derece civarıdır. 5 ila 30 derece arasındaki sıcaklıkları tolere edebilirler.
Japon balığı türleri aşırı büyüyebilen balıklarken lepistesler en fazla 6 7cm civarına kadar çıkabilirler. Japonlar yumurtlayarak ürerler , lepistesler ise canlı doğururlar. Japonlar önlerine ne geçerse yerler, bitkileri de yiyebilirler, lepistesler o derece obur değillerdir. Japonlar kumu öğüterek içindeki yem artığı ve alglerle beslenebilirken, lepistesler daha ziyade yüzeyde ve orta seviyedeki yemlerle beslenirler. Gerçi yem bulamadıklarında tabanda da yem aradıkları olur.
Japon balıkları aşırı büyüddüklerinden daha geniş tanklara ihtiyaç dduyarlar. Sanılanın aksine Japonlar fanus balığı değil aksine geniş alan balıklarıdır. Bahçe havuzları için ideal türlerdir.
Japon balıkları çok dayanıklı balıklardır ani ısı değişimlerinden lepistes kadar çabuk etkilenmezler.
Japon balıkları suyu çok çabuk pisletirler lepistesler ise nispeten daha az kirletmeye neden olurlar.

Kısacası Japonda acemiliğini at sonra da Lepistese geç diye bir şey mümkün değil, tamamiyle birbirinden farklı balıklar.

hatta bir çok balık öyle.

Ben size zahmet sırasına göre balıkları listeleyim: En az zahmetliden en çok zahmetliye doğru bazı balıkları yazacağım

1. Betta (Durgun suyu sever, onaylamasam da küçük tanklarda yaşayabilirler. Atmosferden oksijen sağladığından suyunu havalandırmaya pek gerek yoktur. Dğada çamurlu  yağmu birikintilerinde, bataklıklarda, ve çok yavaş akıntılı derelerin sığlık yerlerinde yaşarlar. Geniş bir alan verillir ise birrden fazla erkek ve birden fazla dişi bir arada olabilir. Örneğin 1 m2 alanda 4 erkek ve 4 dişi olabilir. Ben bu şekilde yavru dahi aldım.) Küçük fanuslarda bakılmalarına gönlüm  elvermiyor. Tek bir erkek için en az 10 litre , 1e+1d için en az 30 litre bitkili bir tank öneririm, erkeğin dişisine kur yapmasını izlemek kadar keyifli bir olay çok azdır sanırım, üremeleri ise eşsiz bir seramoni)
2. Japon : (Su sıcaklığı onlar için pek sıkıntı olmaz, PH da onları pek etkileyen bir etken değildir. Yemini düzenli verdiğiniz sürece arada sırada suyunu da değiştirdiniz mi sıkıntısız bakarsınız. Lakin çok obur balıklardır. Yem dayandııramazsını :)  sırf Japon dolu büyükçe bir tanka bakmanın keyfine diyecek yok, ben hiç üretmeyi denemedim o nedenle üretilmeleri konusunda bilgim yok)
3. Afrika Chiclidleri: Gerek Malavi gerekse Tanganyika chiclidleri çok sağlam yapıda balıklardır, gerekli tüm su koşullarını sağlarsannız ısıda da ani düşmeler olmazsa sorunsuz bakılabilliecek bir balık. Kalabalık olmayı sevmelerine rağmen pek de sürü balığı diyemeyiz. En azından pek çok tetra veya dario türü gibi birlikte hareket edip beraber bir oraya bir buraya grup halinde yüzmezler. Kalabalıkken göze çok daha hoş gelirler, Çiftleşmeleri, yumurtlamaları, yumurtaları sağmak ve kuluçkada bekletmek gibi kendince zevkli fakat bir o kadar da zor bakımları vardır, tabi para için üretilecekse, yoksa kendi hallerine bırakırsanız yavrularına gayet iyi bakacaklardır. En sağlam yapılıları Mavi Yunus, Sarı Prenses. Bir de Tropheus türleri var ki çok eğlenceli balıklar. Genelde 1 erkeğe en az 3 dişi düşecek şekilde ufak koloniler oluşturmak gerekiyor. Dişi sayısı daha da arttırıabilir. Tanka 2 erkek olması durumunda üstünlük ve sürüye sahip çıkmak için kavgalar görülebilir.
4. Tetra (characinsler) : Bu başlıkta çok sayıda balık bulmak mümkün Amazon nehri havzasının her bir akarsu koluna has tetra türleri olmakla beraber neon tetra gibi her bölgede bulabilieceğiniz türler de mevcuttur. Vücut yapıları birbirine çok benzer, 1cm boydan 50cm boya kadar olan değişiklikte türler vardır. Piranha da bu sınıfın bir parçasıdır. Asidik suları severler genelde 7PH'ın altındaki suları tercih ederler. Tanence zengin suları yavrulamak için tercih ederler.  2 ila 3 gün arası aç kalabilirler. Sürü halinde hareket ettiklerinden çok hoş görüntü veririler. Renkleri de türden türe farklılıklar gösterir, bir kaç farklı türü aynı tankta bakmak gözü doyurur. Neon tetradan yavru almış biri olarak çiftleşmelerinin çok zor olmadığını söyleyebilirim ancak yavruları büyütmek çok meşakkatli. İnfuseria gibi micro boyutta canlılara besin olarak ihtiyaç duyarlar.
5. Corydoras türleri: Bu balıklara halk arasında çöpçü denmekte. Tabanda dolaşır yem artıklarını yerler. Sanılanın aksine balık dışkılarını yemezler. Çok şirin yaratıklardır. Doyma hissine sahip balıklardır yani önlerine bir tomar yem de atsanız sadece acıktıkça gidip gelip yerler. Halen üretimini yaptığım birr balıktır. Üretimleri bayağı meşakkatlidir. Soğuk su ve canlı yem (tubifex,su piresi) üremeyi tetikler. Yumurtalarını genelde cam gibi düz satıhlara yapıştırsalar da bitki yaprakları ağaç kökleri ve bazen de taşların üzerine yumurta dizebilirler. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra micro kurt ve arrtemia ile beslenmelidir, daha ilerki safhalarda canlı tubifex ve su piresi ile beslenebilirler. Her tür kuru yemi de kabul ederler. Tetra türleri ile aynı doğal ortamı paylaştıklarından birlikte bakılmalarında kesinlikle sakınca yoktur. Hatta bir birlerini tammamlarlar. Zırhlıb bir gövdeye sahip olduklarından pek diğer balıkların darbelerinnden etkilenmezler. Tuzlu suyu ve içinde ağır metal bulunan (bakır, çinko , kurşun, v.b,...) kesinlikle sevmezler. 7PH'ın altındakki sularda gnül rahatlığı ile bakılabilirler. 18-28 derece sıcaklığık değerleri arasında gayet rahat hissederler. Kendi yavrularını yeme eğilimleri vardır.
6. Vatoslar (Pleco): Bu tür balıklar da amazon havzasının balıklarıdır, bu balıklar da 6 ila 7,5PH aralığını severler. Su sıcaklığı 27 dereceyi geçmeyen suları tercih ederler. en düşük 16 , 17 derece suyu tolere edebilirler. Genellikle ağaç kökü, bitki yaprakları veya kaya gibi aksesuarların arkasında saklanmayı severler. Sürekli bir yeme çılgınlığı içindedirler, camlarda, taşlarda bitkkilerde oluşan alglerle beslenirler.Taban yemlerinin her türünü severek yerler. Bitkisel ağırlıklı beslenirler. Üremeleri için saklanabilecekleri mağara gibi yerlere ihtiyaç vardır, ticari üretimde bbu mağara görevini testiler üstlenmiştir. Erkek yumurtlarını koruma eğilimindedir. Yumurtlama gözlerden uzak küpün içinde gerçekleşir, eğer erkek küpün içinden çok uzunca bir süre yem yemek iin dahi çıkmıyorsa yumurtaarın başında bekliyor anlamına gelebilir. Corydoraslarla aynı su şartlarını severler. Çok hareketli oldukları söylenemez. Ancak görsel olarak çok güzeldirler. Yavru bakımı nispeten kolaydır, asidik sularda üremeyi tercih ederler. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra pek su değişimine gelemezler o yüzden bir müddet su dğeişimi yapılmamalıdır.
7. Lepiste ve canlı doğurannlar : Lepistesler sanılanın aksine narin yaratıklardır, su sıcaklıklarından, kirliliğinden, PH dalgalanmalarından çabuk etkilenirler. Ani ısı değişimlerinde beyaz beneğe yakalanmaları an meselesidir. Kötü şu koşullarında kuyruk kısma veya finrot kuyruk erimesi görülebilinir. Farklı su koşullarında retilmiş farklı bakteri kültürlerine maruz kalmış iki farklı lepistesi aynı tanka koymanız durumunda bakteri çakkışmasından her iki balık da ölebilir. Bunu sürüler için de söylemek mümkün. 1 erkeğe 2 dii gelecek şekide bakılmaları gerekir. Yavrular anaçlara yem olabilirler bu nedenle eğer ticari üretim yapılacaksa yavruluk veya sırf yavrulama için ayrılmış büyükçe bir akkvaryum kullanılarak yavruların çok büyük bir kısmı kurtarılabilir. PH6,5 ile 7,2 aralığı bu balıklar için en uygun seviyedir. Su sıcaklığı ise 20 ila 27 arası idealdir. 26derece ortalama sıcaklıkta yavruların oranı 1e 2d şeklinde gerçekleşebilir. Sıcaklık yükseldikçe erkek sayısı sıcaklık düştükçe dişi yavru saysı artacaktır. Bu sıcaklıklar yumurtanın dişinin karnındaki döllenemsi esnasında önemlidir. Yavrular doğduktan sonraki ortam ısısının yavrunun cinsiyeti üzerinde pek bir etkisi yoktur. Çok çabuk strese girip hastalıklara açık  hale gelebilirler. Tedavileri çok zordur. Tanktaki bir balıkta hastalık görülmesi durumunda diğer balıklara da sıçrama olasılığı çok yükesektir. Dikkat edilmelidir. Bir dişi bir defa çiftleştikten sonra bir ka çsefer erkeksiz doğum yapabilir çünkü sperm saklama kesesine sahiptir. Su sıcaklığının 26 derece olduğu ortalamalarda 28 günde bir doğum gerçekleşir.
8. Melek: Adının aksine şeytan gibi sinsi bir balıktır, ağazına sığabilecek her canlıyı yemek için uğraşacaktır, canlı doğuranlarla bir arada bakılmamasını yavruların geleceği için öneririm. Eş seçiminde sıkıntılar yaşanabilir, genellikle eşlerini uzun süreli seçerler. Bir defa eş tuttuktan sonra pek ayrılmazlar, yumurtlama esnasında dişi de erkek de etraflarına karşı hırçın olabilirler. Yumurtlama esnasında huzursuzluk hissederlerse kendi yumurtalarını yiyebilirler. 300 ile 1500 arası yumurta dizebilirrler. Yavrulara kendileri bakarlar. Vatos, Tetra, Corydorsalarla aynı yöreden yani amamzon havzasından gelirler. Çok zarif bir görünümleri vardır bu sebeble hobinin en gözde balıklarından biridir.  Hem otobur hem de et oburdurlar. Bitkili tankları severler. Asidik suları daha çok severler, 7PH ideal değerdir. Su sıcaklığı ise 28 derece ve altını severler. Pek nazlı balıklar değillerdir, sadece iç parazite karşı çok hassastırlar, bir kez iç parazite maruz kaldılar mı kurtarmak çok zor olabiliyor. Bir dönem ürettiğim bir balıktır.
9. Discus Güner Amerikanın tabak büyüklüğünde disk şeklindeki çok az hareketi seven, sessiz sakin bir balıktır. Hastalıklara karşı çok açıktır , hastalık sresi çok uzun sürer hem kendi çeker hem size çektirir. Çiftleşmesi aynı meleklerde olduğu gibidir. Yavvrularına bakarlar. 28 derece suyu severler. Yukarıda sıraladığım, tetra, corydoras, vatos, melek gibi balıklarla bir arada bakılabilirler. Tabi yavru alınmak istenmiyorsa.
10. Güney amerika cüce chiclidleri: Bu balıklar kuru yaprakların, ağaç dallarının düştüğü tanence zengin asidik suları çok severler. Bazı türler eş tutsa da genelinde 1 erkek birden fazla dişiyle çiftleşebilir. Yavrularına bakarlar.Mağara gibi saklanma yerlerinden bol bitkili tanklardan hoşlanırlar. Yavruların hepsini hayatta tutmak zor olabiliyor. Çok az sayıda yavru erişkin boya gelebiliyor o yüzden ciddi hobicilerin üzerinde durduğu bir türdür. Ramirezi, ve apistograma türleri örnek olarak verilebilir. 1 çift için minimum 30 litre  bir tanka ihtiyaç vardır . kayalar ve bitkilerle dekore edilmiş kuru yapraklarla da suyu asidikleştirilmiş tanklar onlara doğal ortamlarını aratmaz.
11. Loach: Bu balıklar Asya kıtasının akarsularında yaşarlar, Kuhlii loach gibi yılansı kıvraklığa sahip olanları olduğu gibi Kelebek vatos gibi vücudu yassılaşmış türleri de mevcuttur. Tabanda beslenirler, sürü olarak hareket etmemelerine rağmen sürü içinde kendilerini daha güvende hissederler. Bazı ufak kabuklular, balık yavruları ve yumurtalarla , daphnia, artenia, tubifex gibi canlı yemlerle beslenirler. Kuhlilerin kıvrıla kıvıla yüzmelerini izlemek çok keyifli. Şu an kuhli üretme çalışmaları yapıyorum henüz başarılı olamadım.
12. Rasbora ve dario türrleri: Bu türler de asya kıtasının balıklarıdır, 1cm'den başlayan boylarda türleri vardır, en küçük üye boraras brigittae denen micro rasboradır. Sürüler halinde dolaşmayı severler. En bilindik türleri Harlequin rasboradır. Dariolara da en iyi örnek zebra ddariodur. Aşırı hareketli ve yüzey daha yakkın yerlerde yaşarrlar. Yumurta dökerek ürerler. bakımları da tetralarla aynıdır. Fakat ben tetra ve dario türlerinin birlikte bakılmamalarrı taraftarıyım. Her balık kendi habitatının balığı ile birlikte güzel.

Neyse umarım bu anlattıklarımdan sonra balık alırken nelere dikkat edeceğinizi az çok anlamışsınızdır.

Her balık bir candır ve dikkat ister. O yüzden bakamayacağınız balıkları alıp da öldürmeyin. Yakınınızda usta bir hobici var ise ondan yardım isteyin. Ankarada olan herkese kapım açıktır.
Yardım etmekten büyük keyif duyarım.

Herkese sağlıklı balıklarla dolu görseli güzel tanklar dilerim.

Sevgiler saygılar

Eray

Beğenenler: [T]163988,emrecanbicer[/T][T]168086,brigantes[/T][T]173086,Cinciali[/T][T]175247,anltkt[/T][T]197164,ComoDAYI[/T][T]60243,Fahrenheit[/T]
Teşekkür Edenler: [T]191595,glprsan[/T][T]60243,Fahrenheit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

glozlemÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2
glozlemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2014 10:36
Yeni başlayanlar için japon balığı idealdir :) omardaing2014-12-03 22:29:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2014 20:27
[QUOTE=citronx]Başlığın açılma sebebi;hangi balığı beslemekte,hangi akvaryumda hangi tür olmalı gibi soruların cevaplanmasından ziyade,bu konuyla ilgili düşünceleri olan arkadaşlarımızın fikir ve yorumlarını paylaşmasıdır.
Konuyla ilgisiz mesajlar silinmiştir. Gerekli bilgileri (hangi türü,hangi akvaryumda beslemek istiyorsak mesela) bu forum altında konu açarak veya açılmış konulardan fikir edinmeye çalışarak aramak daha uygundur.
Saygılar....
[/QUOTE]
Hatırlatma zamanı gelmiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OxyGenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1
OxyGenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2014 19:47

Kesinlike Discus beslemelisin. Çünkü hayallerinde hep discus beslemek olacak ama tür değişikliğine çok zor gideceksin benim düştüğüm duruma düşme bence


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semih tandoganÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2014
İl: Izmir
Mesaj: 2
semih tandoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 16:48
üretim yapmak istiyorsan lepistes tercih ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmcmcmcÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2014
İl: Erzurum
Mesaj: 41
mcmcmcmcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 21:52
Herkese Selamlar

Çok güzel bir başlık. Fakat ne yazık ki tam fayda vermiyor. Hemen hemen tüm yazılanları okudum. Tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim:

Yaklaşık bir seneyi geçti bu işe başlayalı. Forumların çok cihette faydasını gördüm, ama zararını da.
Nasıl mı, bir mesele hakkında birbirine tam zıt iki fikri savunan mı dersiniz, ben yaptım bir şey olmadı diyenleri mi, vs. Bazen bir araştırma neticesinde kafanızın daha da allak bullak olması muhtemel.

Site yöneticilerine de bir şey diyemiyorum, sonuçta herkes kardeşcesine tecrübelerini paylaşıyorlar.

Benim gördüğüm şudur: doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular o kadar çok ki.

Bazı arkadaşların yazdığı gibi ilk başlayan japon ile başlasın!

Veya canlı doğuran ilk tecrübe için iyidir vs.

Yok böyle bir şey! Yani kolay balık zor balık diye bir şey yok! Sadece alınabilecek risk oranı var!

RİSK nedir: risk senin bu işe ne kadar para yatırmayı göze aldığındır...

Evvela akvaryumuna göre balık seçmelisin. Eğer akvaryumun küçük ise seçeneklerin kısıtlı olacaktır. Herşeyin bir bedeli var. İlk yatırım maliyetinden sonra (akvaryum) karar vereceksin:

Eğer fazla para harcamayı istemiyorsan, mesela lepistes alırsın, araştırma yaparsın, en az bir yılını vermen gerekir ki, bu işi anlayabilesin, iki ay altı ay yetmez. Çünkü lepistesi herkes kolay bilir ama alakası yoktur. Ucuz diye kolay değildir! Canlı doğuranlar çok daha hassastırlar.

Her balık türünün kendine göre riskleri vardır. Japon alırsın, akvaryumuna uygun düşmez, veya uygundur amma suyu çabuk kirletir, doymayı bilmez, efendim vatoz ile sıkıntı yaşarsın filan.

Discus alırsın, pahalı balıktır, biri öldü mü için gider, paran gider, ama tutturursan da çok keyif duyarsın.

Yani bu hobi biraz kumara benzer, yanlış benzetme olmasın. Daha kurar kurmaz hiç balık kaybetmemek diye bir şey yok. Yıllar sürecek bu işte çok balık kaybedebilirsin ama pes etmeyeceksin. Bu böyle bir hobi.

Tutarsın tavsiye üzerine prenses alırsın, yok kolaymış derler, su değişimi filan az ister derler, derler de derler. Sonra gene balıklarını ya kaybedersin ya da yavru alamazsın.

Benim kendim deneme yanılma ile elde ettiğim (maalesef) netice şu ki: tek bir balığa odaklan! Tek balık üzerine araştırma ve deneme yap. Rahat et diyemeyeceğim :) Zira bu öyle bir hobi ki tam rahat ettim, artık kaybım yok, işlerim tıkır dediğin anda bir başka hadise ile her an karşılaşabilirsin! Zaten de işin bir başka zevki de bu! Rahatlık yok :)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mselcukkÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2
mselcukkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 11:59
Üretimhane değilsen, evine koyacaksan, akvaryum karşısına geçtiğinde seni en çok hangi tür mutlu ediyorsa, kafanı dinlendiriyorsa işte o balıktan daha iyi bir seçim olamaz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkn 06Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2014
Mesaj: 2
hkn 06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 20:57
Bence ciklet tercih ederim, hem üremesi çok hızlı.

omardaing2014-12-03 22:29:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yasin_ankÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 34
Yasin_ankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 12:16
Bencede mavi veya sari prenses

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

msenelÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 14
msenelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 12:12
Merhaba arkadaşlar yardım pls :) bende yeni başladım güzel bi hobi ve bağımlılık yaptı. araştırdığım kadarıyla 2 adet mücevher ciklet 1 adet portakal prenses 1 adet zebra ciklet birde vatoz var tahminimce akvaryum 30lt civarıdır. içten hava motoru aldım ısıtıcı aldım resimde ekte biraz bilgi arkadaşlar :) http://foto.akvaryum.com/fotolar/170212/Svr1.jpg

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut-24Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2014
İl: Erzincan
Mesaj: 315
aykut-24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 12:21
[QUOTE=msenel]Merhaba arkadaşlar yardım pls :) bende yeni başladım güzel bi hobi ve bağımlılık yaptı. araştırdığım kadarıyla 2 adet mücevher ciklet 1 adet portakal prenses 1 adet zebra ciklet birde vatoz var tahminimce akvaryum 30lt civarıdır. içten hava motoru aldım ısıtıcı aldım resimde ekte biraz bilgi arkadaşlar :) http://foto.akvaryum.com/fotolar/170212/Svr1.jpg[/QUOTE]
o balıklar o akvaryumda yaşamazlar. saymış olduğunuz balıkların en az 100-150 lt.lik akvaryum olması lazım. bence hazır yeni başlamışken büyük bir akvaryum alın. renkli taşlarıda çıkarmanızı tavsiye ederim. zamanla boyalarını suya verirler. balıklara zarar verebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acsezerÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
acsezerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2015 04:10
HANGÝ BALIKLARI AKVARYUMDA BÝR ARADA TUTABÝLÝRÝM

Merhaba arkadaþlar, 

2 ay önce uzun akvaryum alarak bu iþi hobi olarak yapmaya baþladým. Þuan 260 litrelik 110 cmlik bir akvaryumum var ve içinde farklý çeþitlerde balýklar var. Henüz balýklar küçük ancak bazý tedirginliklerim var ve sizlerin önerilerini bekliyorum. Akvaryumumda 7 sarý prenses - 6 mavi prenses - 4 auratus - 2 frontoza - 1 kedi balýðý - 6 mücevher balýðý - 1 cüce vatoz - 1 astronot var. yeni aldýðým kedi balýðým küçük bir mavi prenses yemiþ ve gördüðümde inanamadým. Hala aðzýnýn içinde ve öðütmeye çalýþýyor. Bu saydýðým balýklardan uzun vadeli hangilerini bir arada tutabilirim. Hangileri akvaryumdan çýkarýlmalý. Lütfen yardýmcý olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir