Güney Amerika Cüce Cikletleri ( Şeritli )


DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 09:43
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186113/260920180942261.jpg[/IMG]

Şeritli Cüce çiklet. Bu çiklet türü diğer cüce cikletlere göre daha ince bir gövdeye sahiptir, ayrıca bütün vücudu boyunca geçen çizgide, olduğundan daha ince görünmesine neden olur. Erkeklerinin boyu 7 cm kadar olur, dişileri ise 5 cm kadardır. Yetişkin erkeklerde dişilerden daha sivri bir sırt yüzgeci vardır. Yüzgeçleri daha uzun ve ihtişamlıdır. Renkleri daha parlaktır. Dişiler üreme dönemi sarı-turuncu renk alırlar.

En az 250 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdırlar. Bu balık için akvaryumda seramik saksılar, plastik borular gibi yapay malzemelerin olması yeterli, örtü ve saklanma alanı yaratacaktır. Daha doğal görünümlü bir düzenleme için ise mangrow kökleri olan yumuşak, kumlu bir alt tabaka oluşturulmalıdır. Bol miktarda gölgeli nokta ve mağara oluşacak şekilde yerleştirilmiş dallar, Şeritli Cüce Cikletin en sevdiği ortamlardır. Ayrıca Kurutulmuş ağaç yaprakları (kayın, meşe veya badem ağacı yapraklarının hepsi de uygundur) ilave edilebilir. İnce taneli, koyu renkli kumlar tercih edilmelidir.

Oldukça loş aydınlatma tavsiye edilir ve bu tarz ışıklandırmaya uygun bitkiler tercih edilmelidir. Işığın etkisini azaltmak için yüzer bitki örtüsü de etkili olabilir.

Bu balık 22 ile 29 derece sularda yaşar. Ph değerine gelince suyun 4.5 -7 aralığında olması gerekir. Su sertliği ise 2 ile 6 arasında olmalıdır. Suyun Amonyak, nitrit, nitrat miktarı çok az olmalı ve peat ile zenginleştirilmiş olması gerekir. Şeritli Cüce Ciklet, Su şartlarına duyarlıdır.

Bu balık doğasında et oburdur, renlerinin daha güzel görünmesi için protein ağırlıklı beslenmelidir. Bu yüzden artemia, kan kurdu ve dondurulmuş karides ve midye içi ile beslenebilir. Ama akvaryum ortamında, granül yemler ile de beslenmeye alışmıştır. Günde 2 ya da 3 kere besleme yapılabilir.

Bu balıklar koloni balıklarıdır, bu yüzden 1 erkek 4 dişi şeklinde akvaryumlarda bakılabilir. Erkek Şeritli Cüce çiklet, diğer erkeklere karşı pek tahammül edemez, eğer erkek adedi fazla tutulacaksa, akvaryumun da ona göre geniş bir alana sahip olmasında fayda vardır. Üretimi kolay bir balıktır. Dişi yaklaşık 40-50 yumurta bırakır ve bu yumurtaları gelişi güzel yarıklara, oyuklara ya da kuru yapraklara dağıtır. 24-48 saat içinde yavrular çıkarlar ve bir hafta sonra serbest yüzmeye başladıklarında artemia ile beslenebilirler. Dişi yumurtlama sonrası yumurta ve yavru bakımından sorumludur. Güçlerini aşan bir tehlike olduğunda, dişi ağızına alabildiği kadar yavru ile hemen oradan kaçar. Dişi balık yavrularını akvaryumda dolaştırır, bu şekilde onları 1 ay kadar besler. Daha küçük akvaryumlarda dişi, erkeğe karşı aşırı agresif olabileceği için erkek balığın çıkarılması gereke bilir.[EDIT]DeadRabbit,2018-09-27 08:51:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir