Güney Amerika Cüce Cikletleri ( Ramirezi )


DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 09:52
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186113/260920180952321.jpg[/IMG]

Ramirezi Ciklet. Bu ciklet oval şekilli gövdeli ve sivri yüzgeçleri ve kuyruğu olan küçük renkli bir balıktır. Olgun erkekler dişilere göre daha sivri sırt yüzgeçleri geliştirirler ve aynı zamanda akvaryumda yaklaşık 5 cm uzunluğunda büyürler, ancak doğada yaklaşık 7 cm uzunluğa ulaşabilirler. Ömürleri yaklaşık 4 yıldır.

Vücudun ilk üçte biri burun üzerinde başlayan sarı bir bölgeye sahiptir, son üçte ikisi beyazımsı maviden, koyu maviye döner. Alnın içinden, gözün üzerinden, sonra da çeneye doğru uzanan kavisli bir siyah çizgi geçer. Vücudun ortasında da siyah bir nokta vardır. Yüzgeçler berrak bir sarıdır ve sırt yüzgecinin ilk birkaç bölümünde siyah bir leke olabilir. Dişilerde benzer bir renge sahiptir, ama aynı zamanda pembemsi bir turuncu göbekleri vardır.

Ramirezi Cikletlerin bakımı kolaydır, güzel renkler ve huzurlu doğası nedeniyle acemi hobicilerin en sevdiği cikletlerden biri olarak bilinir. Bu balık hem etçil hem otçul bir balıktır, ağızlarına sığan hemen hemen her şeyi kolaylıkla yerler. Günde 2 ile 5 kez yem verilebilir. Granül ve pul yemle beslenebilse de renklerinin güzelliğini ortaya çıkaran, asıl canlı veya dondurulmuş etli yiyeceklerdir. Kankurdu, artemia, solucan, dondurulmuş karides gibi yemlerde verilmelidir.

Çok sıkı su şartlarına sahip değildirler ve çoğunlukla rutin su değişimleri yeterli olacaktır, ancak su koşullarındaki ani değişikliklere duyarlıdırlar. Beslediğiniz balık sayısına göre, iki haftada bir, yüzde 10

ile 20 su değişimi yapılmalıdır. Kesinlikle akvaryumlarına ilaç ya da kimyasal katkı veya buna benzer maddeler konulmamalıdır. Akvaryumun içinde yapacağınız değişiklikler de Ramirezi cikleti strese sokabilir. Bu balık ayrıca aşırı derece de balık tüberkülozuna hassastır. Su kalitesi göz ardı edilirse, tüm cikletler de olduğu gibi, hastalık hemen yayılır ve ölümler meydana gelebilir. Her su değişiminden önce, tüm camları bir sünger veya yosun mıknatısı ile kazıdığınızdan emin olun. Yosun dibe çöktükten sonra tüm atıkları ve fazla yiyeceği temizlemek için dip çekimini mutlaka yapılmalıdır. Akvaryumu yeniden doldururken su değerlerinin ve özellikle su sıcaklığının, akvaryum içinde ki su ile aynı olmasına çok dikkat edin.

Bu balıkları en az 40 litrelik bir tankta bulundurmanız önerilir. İyi verimli filtrasyon ile birlikte yavaş hareket eden suyu tercih ederler. Ters ozmos da tercihler arasındadır. Asidik ila nötr suyu olan, pH ı ve biyolojik filtresi oturmuş olgun bir akvaryum en iyisidir. Nitratları takip edin. Ayrıca, en iyi renk ve sağlık için, iyi havalandırılıp, oksijen seviyeleri korunmalıdır. Ayrıca akvaryumun bir kapağı ve hafif bir aydınlatması da olmalıdır. Bazı çakıl taşları ile ince kumlu bir alt tabaka sağlayın. Kayalar, mangrow kökleri ve saklanmak için saksılarla dolu bir ortamı severler. Bitkili ve bitki köklü akvaryumları çok sevseler de yüzmeleri için açık alanlarda olmalıdır. Su sıcaklığı 26-29 c , ph değeri 6-7.5 su sertliği de 6 ile 14 arasında olmalıdır. Üretim için ise suyun 25-28 arasında olması yeterlidir.

Ramirezi diğer barışçıl cüce çikletler ile birlikte rahatlıkla yaşayacaktır. Tek başına veya çift halinde tutulabilirler. Akvaryum büyükse birden fazla erkek tutulabilir. Sadece bir erkek ve dişiyi bir arada tutmak, onların eşleşeceği anlamına gelmez. En az 6 lı bir gurup içinden yavru almaya çalışmak daha iyidir. Çiftleşecek ramireziler birbirine yakın yüzerler. Genellikle üretmek kolay olsa da yavruların hayatta kalması oldukça zor olabilir.

Üreyecek çiftin akvaryumunda, düz bir alt tabaka ya da geniş yapraklar bulunmalıdır. Gün içinde loş bir ortam oluşturulmalı geceleri ise gene loş bir gece lambası kullanılmalıdır. Yumurtlayacakları alan mutlaka sessiz ve sakin olmalıdır yoksa strese giren balıklar, yumurtalarını yiyecektir. Bununu önlemek için akvaryumun etrafı gazete kâğıdı ile kaplanmalıdır. Her seferinde 150-200 arası yumurta bırakırlar, yumurtalar 60 saat sonra çatlar. Yalnız yeni doğan yavruları yiyebildikleri için, anne ve babayı akvaryumdan almak iyi olacaktır. Yeni doğan yavrulara artemia ile beslenebilir[EDIT]DeadRabbit,2018-09-27 08:50:01[/EDIT]

Beğenenler: [T]219560,YasarEmre[/T][T]221958,HXYLMZ37[/T]
Teşekkür Edenler: [T]219560,YasarEmre[/T][T]221958,HXYLMZ37[/T]
+1: [T]219560,YasarEmre[/T][T]221958,HXYLMZ37[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir