Güney Amerika Cüce Cikletleri ( Körkafa )


DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 09:50
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186113/260920180949001.jpg[/IMG]

Körkafa Ciklet. Bu çiklet türü amazonun sığ ve yavaş hareket eden sularında yaşayan, son derece barışçıl bir çiklet türüdür. Bakımı da kolaydır, üretilmesi de. Afrika çikletlerinin çoğalmasıyla beraber popülaritesi düşse de, gene de akvaryumda yeni balık bakmaya başlayacaklar için, gayet ideal bir balıktır.

Bu cikletin erkekleri 10 cm dişileri ise 8 cm civarındadır. Diğer cüce çikletlerin aksine geniş alanlarda yüzmeyi severler. Bu yüzden besleyeceğiniz akvaryumda bol bol yüzmeleri için alan olmasına dikkat edin ayrıca akvaryumunun, doğal yaşam alanlarına benzer bir çevreyi taklit etmesi de gerekir.; bunlar, çok sayıda bitki örtüsü, bitki kökleri, mangrowlar ve yumurtlamaları için düz kayaçları içerecektir. Yalnız diğer cikletler gibi saklanmak için kaya ve mağaralara ihtiyaç duymazlar. Bu cikletin bir özelliği de, akvaryumda ki bitkilere zarar vermemesidir.

Körkafa cikletler toplu halde ya da çiftler halinde yaşamayı severler. Genelde bir çift Körkafa, ömürleri boyunca beraber yaşar. En az 70 litrelik akvaryumlar bu tür için iyi sonuçlar verir, ancak çoğu ciklette olduğu gibi, iyi filtrasyon ve planlı su değişiklikleri şarttır. 22 ile 26 derece sularda yaşarlar, Suyun sertliği de 5 ile 12 arasında, ph değeri de 5.5-7.5 arasında olan, asidik suları tercih ederler.

Körkafa ciklet, çeşitli su koşullarını tolere edebilse de, zayıf su koşullarına ve ihmal edilen su değişim programına çok duyarlıdır. Bu balıkları sağlıklı tutmak, mutlu etmek ve en iyi renklerini sergiletmek istiyoranız, % 30'a varan su değişimini düzenli olarak yapmak çok önemlidir.

Bu türün beslenme alışkanlıkları biraz tartışmalıdır. Pul ve granül yemleri yerler. Bununla birlikte, bu balık, kabuklu hayvanlar, karada ya da suda yaşayan böcekler, solucanlar veya çok sayıda böcek larvasını içerebilen canlı besinler, tarafından desteklenen bir yem çeşidine de hayır demezler. Körkafa cikletin canlı yem ile beslenmesi, onun sağlığını ve rengini korunmasına yardımcı olacaktır.

Bu balıkları üretmek kolaydır. Yalnız diğer cüce çikletlerde olduğu gibi yavrularını korumak için agresifleşebilirler, 6,0 - 6,8'lik bir pH ve 1 ile 6 arası bir su sertliği, yumurtlamanın başlatılması için elverişlidir. Ayrıca, ebeveynler, Böcek larvaları ve canlı yem ile beslenmesi de yumurtlama sürecini hızlandırmak için yardımcı olacaktır. Tabi ki sık sık su değişimi yapılması zorunludur. Genellikle ilk denemelerinde başarısız olup, yumurtalarını yiyeceklerdir ama daha sonra ki denemelinde başarılı olacaklardır. Yavrular artemia yada ince pul yem ile beslenmelidir.[EDIT]DeadRabbit,2018-09-27 08:50:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]138165,er35han[/T]
Teşekkür Edenler: [T]138165,er35han[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir