Güney Amerika Cüce Cikletleri ( Agassizi )


DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 09:30
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186113/260920180929481.jpg[/IMG]

Agassizi çiklet türü, bir çok akvarist tarafından parlak ve canlı renkleri için beslenir. Erkekler daha uzun ve daha parlak yüzgeçleri vardır ve daha büyüktür ayrıca kuyruk yüzgeci sivridir. Dişiler sarı renklidir ve daha küçüktür. Dişiler erkeklere benzer işaretlere sahip olsa da, yüzgeçleri uzamaz ve kuyruk yüzgeci daha yuvarlaktır. Altın, mavi ve kırmızı renkleri mevcuttur. Boyları yaklaşık 7 cm e kadar ulaşır. Bakımı için dikkatli olmak gerekir. Akvaryumları en az 75 litre olmalıdır ve iyi bir filtrasyona ihtiyaç duyarlar ve yavaş hareket eden suları tercih ederler. Akvaryum için kullanılan taban yapısı siyah renkli olmalıdır. Ayrıca sık bitkiler severler. Akvaryumda bol bol saklanabilecekleri taşlar ve mağaralar olmalıdır.

Agassizi Cüce Cikletelarin su değerlerine de dikkat etmek gerekir, bu yüzden su değişimleri sık ve özenle yapılmalıdır. Nitrat ve oksijen eksikliği gibi toksinlere karşı hassastırlar. Bu balık asidik suda yaşamayı sever. Düşük bir nitrat seviyesi gerektirir ve pH seviyesi 5 ile 7 arasında tutulmalıdır. Su sıcaklığı 23 ile 27 arasında, su sertliği 2 ile 10 arasında olmalı. Su kalitesi göz ardı edilirse, tüm cikletler de olduğu gibi, hastalık ve ölüm meydana gelebilir. Sadece biraz dikkat ile bu balığı akvaryumunuzda yetiştirebilirsiniz.

Bu çiklet türünü hem etçil hem de otçul yemler ile besleyebilirsiniz. Yalnız bu balık vahşi ortamında, etçil bir türdür. Bu yüzden beslerken, daha çok dondurulmuş karides, böcek larvaları, canlı yemler ile beslemenizde fayda vardır. Tabi ki granül ve pul yemle de beslenir.

Agassizi cikletler çok eşlidir. Her dişi kendi bölgesine yumurtlar. Yumurtalarını, küçük saksılar, Hindistan cevizi kabuğu, geniş yapraklar üzerine dökecektir. Her dişinin ortalama 50-60 yumurtası olur. Yumurtlamaları için su değerlerinin 6.0-6.5 arası bir pH, 5 – 8 arasında bir su sertliği ve 26 - 29 C arası bir sıcaklık gerektirir. Yavrular 1 hafta sonra yumurtadan çıkar. Anne balık, bazı hareketlerle yavrularına mesaj verir ve onları çoban gibi güder. Yeterli alan yoksa dişi balık, kendisinden çok daha büyük olan erkek için tehlikeli olabilir. Yumurtaların ve yavruların sağlıklı gelişebilmesi için suyun asitik ve yumuşak olması gerekir. bu yüzden de akvaryumda ozmoz aleti veya turbalı filtreler kullanılmalıdır.[EDIT]DeadRabbit,2018-09-27 08:53:21[/EDIT]

Beğenenler: [T]152084,fahrisinan[/T][T]191354,Lodos muhafızı[/T][T]187204,Bisnev99[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir