Güney Amerika Cüce Ciklet Türleri ( Kakadu )


DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 09:47
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186113/260920180946541.jpg[/IMG]

Kakadu Cüce Ciklet. En iyi bilinen ve en yaygın olarak bulunan Cüce ciklet türlerinden biridir. Nispeten dayanıklıdır ve oldukça kolay bakılır ve üretilir. Tabi sırf bu yüzden değil, aynı zamanda olağanüstü güzelliklerinden dolayı da tercih edilirler. Çoğu cüce ciklette olduğu gibi, erkek ve dişi görünüşte belirgin şekilde farklıdır. Erkek kakadular çok gösterişlidirler. Erkeklerde sırt, karın ve kuyruk yüzgeçleri sivri uçludur ağızları da daha büyüktür. Dişiler ise soluk renklidir. Çoğu cüce ciklette olduğu gibi üreme zamanları dişiler parlak sarı bir renge bürünürler Erkekler, dişilerin hemen hemen iki katı boyunda, daha renkli ve daha geniş yüzgeçlidirler. Bu cikletin erkekleri 8, dişileri 5 cm. kadardır.

Daha çok durgun derelerde ve göllerde yaşarlar, düşen yapraklar arasında yuvalanırlar. Sakin ve barışçıldır, karma akvaryumlar için uygun bir türdür. Bakımı tecrübe ister.

En az 70 litrelik bir akvaryum gerekir. Akvaryum suyunun sıcaklığı 24-27 C olması uygundur. Su pH değeri 6 -7,5 arasında olmalıdır. Su sertliği ise 89 ile 267 arasında bulundurulmalıdır.

Bu balık etçil bir balık olmasına rağmen, kaliteli kuru yemlere biraz zor da olsa alıştırılabilirler. Ancak sadece kuru yem yetersiz kalır. Tam bir gelişimle birlikte parlak renkler için artemia, dondurulmuş sivrisinek larvaları, ince kıyılmış sığır kalbi gibi yemlerle de desteklemek gerekir. Kakadu bakımı akvaryum şartları oluşturulduktan sonra nispeten kolay bir cüce ciklet türüdür. Küçük balıklarla karma akvaryumlarda yaşayabilecek kadar barışçıdırlar.

İyi bitkilendirilmiş, taşlar ve köklerle dekore edilmiş geniş akvaryumlar gerektirirler. Akvaryumlarında lepistes, neon tetra, rasbora gibi orta ve üst seviyelerde yüzen küçük sürü balıkları bulunması ürkekliklerini üzerlerinden atmalarına yardımcı olur.

Erkekler aralarında kavga edebilirler. Kavga sırasında bazen birbirlerini kocaman ağızlarından yakalayıp kenetlenirler. Akvaryuma çok geniş olmadığı sürece birden fazla erkek kakadu koymak risklidir. Erkekler çok eşlidir; aynı anda birden çok dişiyle yavru büyütebilirler. Dişi yumurtalarını genelde korunaklı bir kovuğa bırakır. Yumurta ve yavrularla doğrudan dişi kakadu ilgilenirken erkek geniş çevreyi koruma görevini üstlenir. 72 ile 96 saat içinde yumurtadan çıkan yavrular yaklaşık 2 gün sonra da yüzmeye başlarlar. Annelerinin sıkı denetimi altında akvaryum tabanını dolaşarak yiyebilecekleri mikroskobik canlıların peşine düşerler. Bu devrede yavru kakadulara yumurtadan yeni çıkmış artemia larvalarıyla birlikte özel toz yemler verilebilir. Düzenli su değişimi ve iyi bir bakımla yavrular çabuk büyürler.[EDIT]DeadRabbit,2018-09-27 08:49:05[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]135948,Dr.Fisher[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 10:15
En az akvaryum hacmi 200 değil 60 70 litre yeterlidir. Su sertliği 5 19 aralığı alman karşılığıdır. Ppm olarak değer aralığı 89 - 267'dir. Yumurtaların larva süresi geçişi 2 değil 3 ila 4 gün sürer. Larva olduktan genelde 2 gün sonrada serbest yüzüşe geçerler. Yavrularını hızlı şekilde büyütmenin tek yolu her gün su değişimdir. Yavrular hızlı büyümez.

Bilgilendirme için teşekkürler eksik, hatalı yerleri düzeltirseniz daha faydalı olacaktır.

Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeadRabbitÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 33
DeadRabbitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2018 10:48
Düzelttim. Başka bir hata var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir