frontosa yumurta dengesizliği


AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 22:29
   9 gün önce yumurta alan frontosalarımdan bir tanesini 6 gün sonra kusturdum. Aradan 3 gün geçti ve ilkkez karşılaştığım bir durum söz konusu , dişim tekrar yumurta dökerek eşleşmeye başladı alfa erkekle. Şu an ağzı tekrar tıka basa yumurta dolu ve ben 45 günlük bir sürec daha beklerken toplam 9 günde tekrar yumurta aldım. Tabi bu sevindirici olduğu kadarda şaşırtıcı , çünkü daha önce yaşıyan birisine raslamadım. Frontosadan yavru almak çok zorken bu kez şans benden yana sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E=MC2Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 513
E=MC2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 22:53
Bende daha önceden rastlamadım ama mükemmel bir olay. Nasıl beslediğinizi anlatırsanız kaç adetler kaç lt deler felan belki bizde nasipleniriz. ;) Tabi buradan anlaşılanda ne kadar iyi baktığınız balıklarınıza....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frontosacıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2007
İl: Hatay
Mesaj: 94
frontosacıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2009 10:02

İlk çiftleşmede dişi frontosa bir sebepten dolayı karnındaki tüm yumurtaları boşaltmamış ve bu yüzden yeniden eşleşmiştir.Hayırlı olsun.

frontosacı2009-05-01 10:02:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaos402Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 386
kaos402Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2009 13:14
[QUOTE=AQUAGEN]   9 gün önce yumurta alan frontosalarımdan bir tanesini 6 gün sonra kusturdum. Aradan 3 gün geçti ve ilkkez karşılaştığım bir durum söz konusu , dişim tekrar yumurta dökerek eşleşmeye başladı alfa erkekle. Şu an ağzı tekrar tıka basa yumurta dolu ve ben 45 günlük bir sürec daha beklerken toplam 9 günde tekrar yumurta aldım. Tabi bu sevindirici olduğu kadarda şaşırtıcı , çünkü daha önce yaşıyan birisine raslamadım. Frontosadan yavru almak çok zorken bu kez şans benden yana sanırım.[/QUOTE]

Gerçekten şans, benimde buna benzer bir olay içindeyim,gerçi tür değişikliği için balıklarımı verdim.( mayıs 10 da gelip alacaklar) 1 E 1 D olarak bana geldi ve şansa eş çıktılar.Mart ayından bu yana 3 kez yumurta aldılar 1 seferinde yumurtaları erke yüzünden attı.Diğer ikisinde bir sorun olmadı.Şimdi ise tekrar kur yapmaya başladılar ama ben erkek ile dişiyi cam ile ayırdım.Kanımca bu kadar sık ve üst üste çifleşmek dişinin immune sistemini zayıflatacaktır. Çok kaliteli ve değişik yemlerle beslememe rağmen riske atmak gereksiz.
Dişinizi iyi bir şekilde takip edin zayıf düşmesine izin vermeyin.

İşin garip tarafı insanlar istediklerini elde edemiyorar; frontoza aşığı olan arkadaşlar fazla sayıda alıp yıllarca emek ve sabı harcayıp yavru alamak için herşeyi yapıyorlar ve çoğunlukla hüsran ile sonuçlanıyor.Ama benim gibi uğraşmak istemeyen arkadaşların başınada böyle şanslı olaylar denk geliyor.Frontoza ilk akvaryuma başladığımdan beri heves ettiğim (1995) ama üremesi zor olduğu için hep ertelediğim bir türdü.Şans yüzüme gül yoksa gerçekten büyük bir uhte olurdu içimde.Darısı diğer arkadaşların başına.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gökhanyeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 290
gökhanyeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 20:31
Slm bu durum nadirde olsa normal bir durum aslında genelde çok yıllık ve üremesi zor olan balıklar azında tutubileceğinden fazlasını üretirler ve kısa zaman içinde hastalık saldırı ve bunun gibi durumlarda yumurtaları kaybederlerse kısa sürede yeniden üreme garantisi için tamamını yumurtlamazlar tıpkı güvercinlerin her ihtimale karsı 2 bir gün arayla 2 yumurta yapması gibi.Aslında sadece neslin devamını garantilemek amaçlı bir davranış fakat budurum tutsak yasam süren canlılarda genelde görülmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir