Faturada Eklendi Bitirdik Çok Şükür..


fikret06Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 250
fikret06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 20:22
Toplu alim degil firma adina toplu satis olmus biraz sanirim. Ayrica hayatimda ilk defa topaklanan pul yem goruyorum. O resimdeki yemleri alan hobiciler bi test edip kiyaslama uapsinlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2013 21:08
Merhaba, 

3-Toplu alım bitince konuya; üzerinde yemin adı, miktarı ve alındığı firma görünür şekilde fatura yada balık yemi olarak kasa fişi taranıp konulmalıdır. Organizasyon bittiğinde fiş yada fatura eklenmezse organizasyon yapan üye ilan engeli alacaktır. 
4-Yem bedeli fatura bedeli üzerinden hesaplanmalıdır. 3 kg yem 45 lira ise, 1 kg yem 15 liraya verilmelidir. 
5-Yol, poşetleme gibi diğer masraflar da eğer fiyata yansıtılacaksa faturalandırılmalıdır.



Bu doğrultuda eklenen fatura geçersizdir. Fatura sadece fatura kesmek için kesilmiş. İçerik bilgisi açıklayıcı değil. 

Faturayı düzelttirirseniz seviniriz. 
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oldumÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 34
oldumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 11:26
Öncelikle konu ile hiç bir alakam yok toplu alımdan yem de almış değilim. Sadece biraz muhasebe bilgim var ve kesilen faturayı görünce olaya müdahil olmak istedim. fatura kısmına gelmeden önce ilk defa bu toplu alımda ürünleri direkt olarak iş yeri sahibi yollamış. bizlerin bildiği yemler gelir eşit dağıtılır ve kargo ile gönderim yapılır

ticari kanunlara göre her işletme sattığı her ürüne ki bu ürün mağaza dışına gidiyorsa, sevk irsaliyeli fatura kesme zorunlulugu ile yükümlüdür. Bu süre en gec bir hafta içinde dir. işin en komik kısmı hiç bir balık yemi kovası balık yemi olarak fatura edilmez. ürünün Adı ne ise o şekilde girişi olur o şekilde de çıkışı olur. Dolayısıyla burdan kötü niyetli bir arkadaşımiz işletmeyi maliyeye vermiş olsa  işletme yolladığı her kargo için usulsüzlük kestiği fatura için de yüzde 10 usulsüzlük cezası yemekle karşı karsiya kalır.

işin özeti bu kadar kişi yine stok fazlası yemi balıklarına yediriyor olabilir.benim, olayın yem tazeliği yada yem bayatligi ile ilgim yok benim ilgim tamamen muhasebe kısmında. Bu kadar çok ve bu kadar üst üste hata yapılması işletmenin altından kalkamayagi bedeller ödemesine sebep olabilir. kimse yanlış anlamasin kızmasın gücenmesin. Sadece tatlı bir dille uyarıda bulunmak istedim. saygilarimla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 13:19
      Proshot nickli Aziz bey sözlerim sizi kırmasın ama çok boş konuşmuşsunuz..Konuyu başından beri takip ediyorsunuzda neden kovaların tam bitmediğini,bu yem alımında bir kuruş rant,gelir,yada firma reklamı amacı olmadığını kavrayamadığınızı anlayamadım..Eğer yemler bana gelseydi ve ben kargolayıp gönderseydim herkesin cebinden en az 3 er lira fazladan kargo parası çıkacagını yada havale eft ücretleri ödenip en az 3 er lira da ordan fark verileceğini anlayamadınız.Bilip bilmeden kendi içinizdeki fesat duyguları bu konuya bulaştırmayın bence ki yarın öbürgün başka paylaşımlara da böyle sizin gibi gölge düşürme amacı taşıyan insanlar kötü sebep olmasın..
       Fatura kısmına gelirsek tabiki bencede uygunsuz açıklayıcı olmayan bir fatura ama kovaların tam miktarları bitmediği için vede benim ricam üzerine aceleye geldiği için böyle bir fatura kesilmiş.Hiç sıkıntı değil ki iade faturası kesilir ve her yemin gramajınca yeniden fatura düzenlenir.Ama insanlar içindeki samimi duygular yerine fesat bir yaklaşımla bakarsa her konuya bu fatura işide uzar gider.
       Unutmayınki karşınızdaki insanları tanımadan çamur atmak,karalamak aciz,fesat kalpli insanların işidir.Prosedürde yapılması gerek herşey yapılır firma benim babamın oğlu yada bir kuruş bana yararı dokunmuş bir kurum değilki onlarıda savunayım.Ama şunu bilinki başka hiçbir firmanın yapmadığını yapıp teker teker en hızlı şekilde yemleri kargoya vermeleri,yemlerin orjinal ve taze olması daha paranın tamamı hesaplarına geçmeden yemleri kargoya vermeleri güzel bir jesttirki tabiki anlayana...

Faturayı aşağıdaki şekilde kestiriyorum itirazı,sıkıntısı olan şimdiden söylesin ki bir daha uğraşmayalım :   toplam siparişlerimiz
 
tetra phyl 3400gr 166 tl
tetra provegetable 1700gr 116,8 tl
sera flora 2500 gr 187,5 tl
jbl bits 2400gr 65,4 tl
jbl novo malawi 500gr 49,5tl
jbl spıruluna flakes 1450gr 169 tl
new spectrum thera a 2600gr 166 tl
dainichi veggie fx 1800gr 144 tl

      TOPLAM YEM kdv dahil  1064,2 TL
                                             +85TL KARGO 
         GENEL TOPLAM          1149,2 TL
brooklyn_bjk2013-06-30 14:29:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProScotchÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 62
ProScotchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 20:58
Burada kimse size fesatlık düşüncesi ile yaklaşmadı. Öncelikle bu yazınızı düzeltin. Ayrıca oyle bir sinirlenmişsinizki size yazı yazanın kim olduğunu bile net bi sekilde ifade edemiyorsunuz.

Ben ne yem satıyorum nede birini savunuyorum. Sadece konuda gordugum eksikleri söyledim.
Ayrıca İşletme üzerinden hareket etmek işletme reklamı yapmak değildirde nedir?
Şu şekilde düşünün, Ben yakınımdaki bir petshopla anlaştım. Dedimki kardeşim kargoları sen gönder senin isminide reklame edelim. Sendende aldığımızı beyan edelim. Sen ayrıca ticari ilanlarada aynı fiyatlardan yer aç.
Burada size söylediğim şudur, Kar elde ediyorsunuz yada siz 3 kâğıt yapıyorsunuz demedim. Şirketin reklamını yapar gibi davranışınıza değindim
Fatura konusuna değindim.
Ki gördüğüm kadarı ile her konudada bariz sekilde acıktır insanlar gücüne giden, kendini zor durumda bırakıcak yada işine engel olucak yazıları gordugu anda nedense bir sert uslup ve çirkefleşme durumu hali alıyor.
Kimsede demiyorki, Kusura bakmayın o sekilde daha uygun olduğunu duşundum yada reklam yapmak amacında değildim düzenlerim veyahut su eksiklerim vardı sunu düzenlerim.

Herkezi sindirebileceğiniz bir platform değildir burası. Burası insanların dusuncelerini hobiyi zedelemeden rahatça dilegetirecegi insanların hata yapmaması ve duzgun hobisini devam ettirebileceği bilgileri edineceği bir platformdur.

İyi Hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 21:20
Bak Aziz o kadar şey yazmışsın ama hala da bir ithamla suçlamıyorum diyorsun.Bu işler kıvırmalarla,birşeyler ima etmeye çalışmakla olmaz.Senden ricam bu alımla ilgili aklına takılanları bana ya özelden ya buradan yada telefondan sor sana gereken,buradan kavrayamadığın herşeyi anlatım..İnsanlar sonuçta para verip yem alıyor ve aldığı yemlerin nereden geldiği,ne kadara geldiği,yemlerin tazeliği,kargo ve ödeme bilgileri bunların hepsi yazılmak zorundaki tek tek özelden bunları cvplamakla uğraşmak yerine şeffaf bir alım gerçekleşebilsin.Ben en ucuz fiyatı bu firma veriyor,kargo fiyatını sabitliyor,ekstradan poşet parası vermiycez,alım için kovaların kotalarını doldurmak şart değil,havale fiyatı vs.vermiycez demem reklam mı?yalakalık mı? yoksa firmanın iyi niyetle ve belkide reklamını yapabilmek amacıyla yaptığı bir jest mi ?Ben bu tüm gelişmeleri buradan yazmak zorunda değilmiyim,alıcak olan arkadaşların kulağına mı fısıldıycam bu bilgileri?Art niyetli düşündüğün için sinirleniyorum ve ters cvplar vermiş olabilirim ama buna devam ettiğin sürece benimde senin de kalbin kırılır..Benim tel no ilk sayfada yazıyor merak ettiğin,cvp aradığın sorular varsa ara sor konuşalım ...
brooklyn_bjk2013-06-30 21:21:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProScotchÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 62
ProScotchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 21:36
Öncelikle karsında kıvırıcak yada laf dolandırıcak biri yok, benim gordugum noktaları burada bir kaçkişi birden görebiliyorsa sorun benden kaynaklanmıyor.

İthamlarına dikat et. Benim seninle ne alışverişim olur nede bir şey. Yok telefon et dersen ısrarla ederimde. Hattaki istanbula geldiğimde ziyaretinede gelirim.
Kendin yazında diyorsun insanları tanımadan diye. Sindirmeye calısacagın insanlara dikat etmelisin. Tehtit eder gibi laf ebeliği yapar gibi uste çıkmak seni kucultur beni değil.

Ben ilk yazımdada baslarken belirttim kimsenin kalbini kırmak yada kötülemek değil niyetim. Soyledigim gibi bunu sen yapacağına ticari firma kendisi ticari firmalar konusu adı altında ilanlayabilir fiyatları gayet uygun dedim. Sen babasının oglu değilsen herkeze aynı fiyatdan bırak kendi güvencesi ile satış yapsın.

Toplu yem alımlarında diğer ilanları incele ne demek istediğimizi baştan beri zaten anlarsın. "Ben seviyesiz değilim anlayışın kıt diyecek kadar herkez herşeyin farkındadır sadece işine gelmez."

Polimik yaratmaya insanların üzerine yuryecegine sana sorulan sorularla ilgili duzeltmele git. İnsanlar sana saygı duysun ve duymaya devam etsin.

İnsanlar senin ozelden ne konuşacağınla ilgilenmez burada gerçekleri görmek ne nedir ne değildir neye nasıl davranmış neye nasıl cevap vermiş kimlerle nasıl alışveriş içerisine girmiş bununla ilgilenir.
Geri bildirim kısmı bu yüzden açıktır forumda.

Kalbin kırılıcaksa sen ithamlarına ve yazılarına dikat ederek ilerle veyahut cevap vermeme hakkını kulanarak devam et.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 22:54
:) Aziz klavye delikanlılığı yapmasanda şu ikinci paragrafta yazdığın şeyi yapsan ne kadar çok sevinirim biliyormusun :) Ya konuları takip ediyorum diyosun ama toplu alımın amacını yada niçin yapıldığını bilmiyorsun.Sence bir firma herkese bu fiyatlardan yem satarsa ayakta durabilirmi?Maksat bir yada birkaç kereye mahsus maliyetine yada cüzi bir kar oranıyla bu yemleri satıp reklamını yapmak,hobicilere ve forum üyelerine de bir fayda sağlamaktır.Adam ticari ilanlarda bu fiyata yem satarsa kirasını,giderlerini sen mi karşılıycaksinki böyle bir fikir veriyorsun,senin mantığın nasıl bir mantık anlamak imkansız.Eleştirdiğin adam yani ben,üstüne basa basa söylüyorum ki bir zerre yarar için yapmadım bunu ki boş konuşup mide bulandıracağına aksini ıspat et ki millet de bu adam boş konuşmuyomuş diyebilsin sana ;) Ben günlerce telefonlarda buralarda diğer arkadaşlara ufakta olsa bir yararım dokunsun diye bu taşın altına elimi soktum.Maddi manevi gidenlerim oldu ama arkadaşların bir teşekkürleri bunu karşılamaya fazlasıyla yetti.Sen kimsinki elinde hiçbir bulgu,kanıt olmadan karalama yapıyoprsun.Aziz senin amacın üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek.Buda sana son sözlerimdi ki birdaha seninle diyaloğum buradan değil ancak yüz yüze olur.Oyüzden konuyu burada uzatmazsan çok sevinirim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProScotchÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 62
ProScotchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 23:02
Kendini acındırma yöntemleri. Diğer konuyu açanlarda once sertleşir sonradanda acıtasyona başlar.

Arkadaşım ben sana sorduğum sorulara hala yanıt alamadım. Muhalefet parti gibi konu değitirme.

Diyorumki sana firma neden kargo yapıyor sen ne diye toplu yem alıyorsunki o zaman firma kendisi satışını yapsın. Bunda doğal olmayan nedir?

Duzenlenen faturadaki kova fiyatı nedir oyle Balık yemi diye yem kovası satışımı var?

Bırak ayaklarıda sen sorulara cevap ver.

Ayrıca yuz yuzede gorusuruz zamanı gelince delikanlılık nedir nasıl yapılır o zaman tartışırız. Sorun değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetin77Çevrim Dışı

[B]11083,2[/B]
Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 201
cetin77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 23:06
Dayanamadım yazıyorum. Aziz bey size sorum şu ,bu yem organizasyonuna katılanlar saf mı? Ben paşa alımınada daha sonra büyük cesaretle dört dörtlük yapılan fikret beyin organizasyonunada katıldım. İsterdim bunca geçen zaman zarfında sizde bir organizasyon yapsaydınız da katılsaydık.Ben ticari ilanları yem fiyatını vs. bilen biriyim kendi adıma bu org. katıldım.Yaa bu yaptığınız ben safmışımda benim hakkımı aramak gibi oluyo ayıp oluyor azcık. Eksikleri belirtmenize lafım yok fatura şöyle olmalı diye yönetim zaten uyarıyor ,yemden şikayetçi arkadaşım haklı olarak hesap sorup ,fazla ödeme karşılığı yem sorunu olan arkadaşım hakkını arıyor.Siz herkezi ezip hak aramanız tüm org.katılanlarına ve bana saf muamelesi yapmak değilmidir.
Not:Onur beyle bir kere telefonda konuştum kendisini görmüşlüğüm başkada konuşmuşluğum yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 20:05
    Arkadaşlar fatura düzenlenmiş şekilde bugun mail olarak gönderdiler faturayı ekliyorum.Eğer benim yemim bayat,istediğim gibi çıkmadı ben bu alımdan memnun kalmadım diyen varsa,iyi niyetlede olsa bu alıma sebep olduğum için sorumlusu da benim ve hertürlü zararınızı karşılamaya hazırım ki 3 kuruşluk yem için kimsenin ahını,bedduasını alıcak adam değilim ne gerekiyorsa yaparım..Ben kendi adıma söylüyorum ki 8 çeşit yemin 7 çeşidinden aldım 3 arkadaş bölüştük ve çok memnunuz sanırım sadece bir arkadaşın 1 çeşit yeminde 2 küçük parça topaklanma çıkmış onun içinde bu toplu alımı karalamak ayıp olur diye düşünüyorum..Hepinize saygılarımı sunuyorum hakkınızı helal ederseneniz sevinirim benden yana helal olsun..


MiSoSiKiaN2013-07-02 20:13:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 20:14
Fatura eklendiğinden izninizle konuyu kilitliyorum. 
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir