f0 balıklar hakkında.


Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 21:03
[QUOTE=merdoo]Söylediğim gibi, avlanıp,paketlenip uçağa teslim aşamasına kadar aralıksız video çekimiyle ispatlanmadığı sürece benim buna inanma şansım yok.O avlananıp paketlenicek olan balık miktarıda 10-15 değil bir aylık ithalata yetecek kadar olacak.
[/QUOTE]Ben bu sözünüzden yanlış bir şey anlamadım ve çarpıtmadım Mert bey.Siz düşüncelerinizi yazdınız bende düşüncelerimi yazdım.Şimdide yapay göl diyorsunuz.Ben artık bu konuya yazmıyorum,çünkü bir anlamı yok.Adam neden yapay göl yapıp balıkları üretmeye çalışsın koskoca iç deniz var orada.Herkeze sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 21:09
Balık üretiminde kullanılan ve sizin havuz diye nitelendirdiğiniz çukurlar zaten birer yapay göl yani gölettir.Gölden istenilen miktardaki ithalat sayısını karşılayamayacağı için ihtiyaçlar doğrultusunda böyle bir çözüm yoluna gitmiş olabilirler mi acaba?merdoo2013-04-09 21:11:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 21:41
[QUOTE=merdoo]Demek istediğimi yanlış anlayıp çarpıtmaya devam etmekte özgürsünüz.Ben gölde üretildiğinden değil yapay göllerde üretildiğinden ve bu üretilen balıklara göldeki birebir ortamın sağlanabileceğinden bahsettim. F0 üretiyorlar gibi bir söz de çıkmadı ellerimden malesef. Sadece Wild balığa en yakın akrabaların bu göllerde üretilebileceğinden bahsettim.Murat bey ve Mustafa bey gölün birebir kopyasını bu balıklara yapay büyük göllerde sağladığınızda yemleme sıkıntısı olacağını nasıl çıkartıyorsunuz bu söylemimden? Size birebir ortam diyorum yani balıkların beslenebileceği yeterli besin değeri ve bu balıkların doğal besin kaynağı olan yosun sağlandığı takdirde diyorum.Ayrıca gölden balık çıkartıp ihraç daha kolay olabilir fakat gölden çıkartılacak balığın bir üreme kapasitesi var.Yine üstüne basarak söylüyorum her ay belki 300-400 balık ihraç edilse bütün ülkelere bu dediğiniz yöntem daha kolay ve daha gerçekçi olur fakat ihracat ve ithalat rakamları göz önüne alındığında her ay bu kadar balığın vahşi doğadan avlanması besleyip büyütüp satmaya göre daha kolay ve mantıklıdır.Ayrıca bu balıkların göldede bir büyüme süreleri var bu balık vahşi doğada akvaryumlardaki gibi ayda 1 üremiyorken devamlı F0 damızlık ihracatı nasıl gerçekleşiyor sizce?Zaten bu işi yapan ihracatçılar 1 aydır ihracat yapmıyorlar oturmuş bir düzenleri vardır ki seri üretime girmişlerdir.Ayrıca Mustafa Bey kanıt yok diyorsanız ben daha önceki sayfalarda Afrika gezisi yapan kuzenimden balık istediğimi söylemiştim ve neden alamadığımı da açıklamıştım bir daha göz gezdirirseniz bu çok açık bir kanıttır.Ha beni ve kuzenimi birer yalancı olarak görüyorsanız orasını bilemem sizin takdirinize kalmış.Benim ne gibi bir çıkarım olacak da yalan söyleyeceğim bir de bunu düşünmek gerekir.

[/QUOTE]

Bu balığın nasıl beslendiğini biliyorsunuz, taşların üzerindeki algleri toplayarak kazıyarak besleniyorlar, bunlara 1-1 ortam oluştursanız bile besicilik yapacak yoğunlukta bu algle besleyemezsiniz, çünkü birim karedeki alg kısa sürede tükenecektir, tükenmesin diye yeteri kadar geniş alan yaparsanız zaten çok büyük alanları kapatmanız gerek.  Eğerki doğal beslenmesinin dışına çıkarsanız  pul yada granül yemlerle beslerseniz zaten balığın şekli dudak yapısı kafa yapısı değişir, bunun örnekleri forumlarda dolu.

Zaten gölde balık varken üretmemeleri çok normal, en fazla 3-5 metre derinlikte ve kıyılarda yaşayan bir balığı yakalamak zor olmasa gerek. Ki bu yoğunlukta yakalandığı için bazı türler tükenmek üzere, bazıları da kongo veya burundi gibi tanzanya ya uzak yerlerden toplandığı için yılın belli zamanlarında az olarka gelir.

Kuzeninizin ne söylediğini nereye gittiğini görmedim, sayfalarda "kuzen" kelimesiyle tekrar arattım ancak yine bulamadım, sanırım gözden kaçırıyorum. Tekrar paylaşırsanız sevinrim.

 Zaten Daresselam'a dahi gitse burdaki toptancılardan 5-10 adet balık almanız pek mümkün değil. Adı üzerinde toptancı. Eğerki parekendeciden alsanız bile bunu kotasız("pet" satütüsünde belli sayılar kotadır) ülkeye sokamazsınız, bu izin verilen pet(evcil şahsi hayvan) adedi kadar fatura karşılığı izin verirler, üzeri sayılar vergiye,evraklara ve bürokrasiye tabidir. İthalatçı yani bir firma olmadığınız için bu evrakları yapamazsınz. 12-14 saat yolu göze alırım çantama saklarım bir şekilde derseniz zaten toptan fiyatlar oldukça makul 15-20 dolar, duboisi namansi ilangi gibi daha zor bulunan balıklar hariç.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shelcukÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 32
shelcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 00:13
[QUOTE=Führer] [QUOTE=merdoo] Maswanın gelmemesini,pazarlayacak yeni türler bittiğinde piyasaya sunulacak eski türlerden en çok bulunan ve en ucuz fiyata sahip olan maswaların F0larının kalmadığı veya çok az kaldığı izlenimini vererek yapılmak istenen şeyi,bir ilangi F0 damızlık bugün 135 lirayken maswa F0damızlığının 175lira olması açıklıyor bence.Eğer maswanın neslinin tükenmekte olduğu düşüncesi ortaya atılmasaydı,piyasada bu kadar çok bulunan balığın F0 fiyatına, değil 175lira 90 liraz zor çekerlerdi.

Ayrıca burda bizim sunduğumuz bence haricindeki kanıtlar nasılki sizi bağlamıyor,size göre gerçeği yansıtmıyorsa.Bana göre de sizin sunduklarınız ve yazdıklarınız kanıt niteliği yansıtmıyor.Nerde imza nerde foroğraf? Yakalandağı andan itibaren kargoya kadar aralıksız video çekilsin konulsun o zaman gıkım çıkmaz

[/QUOTE]

Şimdi f0 maswa gelen ithalatları hatırlıyorum(foruma üye olduğum 2008den beri),

-3 kez Diamonda geldi ilkinde tekrar geleceğini sanarak sattı ama sonradan 2 sinde de kendisine ayırdı balığı satmadı(çünki 10 15 balık anca bulabildi her seferinde).

-LD akvaryuma 3-4 sefer geldi, Alana satana hayırlı olsun, gayet güzel rakamlara sattı.

Deepsea daha hiç f0 maswa satamadı

LD akvaryum para kazansın diye diğerleri komplo teorisi yapacak ama  hiç bu balığı satmıycak,Deepsea gidip  LD akvaryum para kazansın diye komplo teorisi üretecek. Mantıklı mı sizce?

Duboisi maswaya 175 lira fiyat açıklandığı falan işin hikayesi sizler f0 maswaların hangi paralara satıldığını duysanız heralde gene başka bir konu açarsınız.


Ayrıca sizin sunduğunuz kanıt beni bağlamaz demiyorum(demek inatdan başka birşey olmadığı ortada zaten) 1 tane yazılı objektif kanıt istiyorum sadece 1 tane.
[/QUOTE]

Führer bey F0 ithal eden firmaların ithalat miktarlarından satılan tutarlara kadar bilmenizde şahane olmuş :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 00:21
Selçuk bey  o arada deli gibi F0 maswa ya takmıştım, satın alabilmek için yoğun baskı (kendimce) yaptım firmalara, diamonda gelenlerden alacaktım kıl payı kaçırdım, elimdeki balıkları satamamıştım(boşta tank yokdu).Tank boşkende balığı denk getiremedim, şehir dışından da görmeden almak istemedim açıkcası ben kendim elimle seçmek isterim.  Seneye sanırım baya bir f1 çıkacak ortaya, nasip olurda tekrar akvaryum kurunca tropheus beslersem F0 canary cheek ve f1 maswa karması yaparım heralde.
Führer2013-04-10 00:29:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shelcukÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 32
shelcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 00:27
[QUOTE=merdoo] [QUOTE=Führer]

Bu konuya daha fazla yazıp yazmama konusunda çok kendimle çok çeliştim, ama son bikez daha bişeyler anlatmaya çalışayım pek umudum yok ama neyse.

Olayı kişiselleşitrmeden sizlerden istediğim şu bana, sallama sayılarla gelmeyin, "bana göre öle bana göre böle çünkü ben öle düşnüyorum" gibi sadece şahsi fikirlerle tartışmayalım, bana net bilgiyle gel ki mantıklı tartışalım. Sallamayalım yani.

Birileri de kendi kendine uydurduğu sonra da inanıp savunduğu"Tanganikada balık tutmak yasak" iddası varki çok komik, habire aynı şeyi yazıyor. diyorumki bu gölde dünya kadar ticari yemelik balık yakalanıyor, en basitinden wikipedia yı açıp baksaydın ya;(bide belgesel falan tavsiye etmiş gerçekten çok güldüm)

"Tanganyika Gölü, muazzam sayıda balık türüne ev sahipliği yapar ki bu türlerden 300 tanesi sadece buraya özgüdür. Göl yöre halkının önemli besin tedarikçisidir. 45.000 insan burada balıkçılık yaparken 1 milyon insanı bu şekilde beslerler. 1950 li yıllarda başlayan endüstriyel balıkçılık zamanla çok büyümüştür. 1995 yılındaki yakalanan balık miktarı yaklaşık 180.000 tondu. Bugün günlük 500 ton balık ihraç edilirken, bazı türler de akvaryum balığı olarak dışarıya gönderilmektedir."

 he yetmezse bu da var

http://www.globalgreatlakes.org/home/agl/tanganyika/ gene başka
bir yazıda 196 000 ton yıllık balık yakalndığını bahsediyor.

Halen ikna olmadın çünkü inatla okumayıp gerçeği görmemeye çalışıp "halen bana göre öle böle, çünkü öyle" diyeceksiniz eğer ki;

http://www.irinnews.org/Report/92318/ZAMBIA-Lake-Tanganyika-fishing-industry-adrift
2011 yılında kaç ton(hatta bin ton) balık  yakalanmış ihraç edilmişedilmiş o bile yazıyor. 


Halen ikna olmadınsa

Balık toplayan Tobias Schmidt






Burda da kibwana'nın akrabalarının şirketi








Belli başlı bazı parklarda balık yakalamak yasak olabilir, ama Tanganikanın çoğu yerinde balık yakalamak serbest.


2cisi Gölün sınırsız kaynaklarının olduğunu idda eden yok, bazı türler tükenmek üzere.  Sen biliyor musun ki ben 1,5 sene f0 duboisi maswa bekledim, benim gibi en az 10 hobici var tanıdığım, tek tek ismini yazarım. Gelgelelim bu balığı ben hiç denk getiremedim. Çok nadiren geldi alamadık, çünkü gölde artık bitti. Eğer sizlerin sandığı gibi bir çiflik muhabbeti olsaydı bu balığa bukadar talep varken emin olun o balığı buraya 1000 lerce yığardı.

Ben şu foruma üye oldum olalı 10(parti olarak Türkiyedeki bütün ithlatçılar dahil) kere f0 maswa gelmedi ithalatçılara.


[/QUOTE]


Allah daha çok güldürsün inşallah.Saygı çerçevesi içinde tartışabiliriz burası bir forum.Öyle demiş böyle demiş yerine demişsin demek yerine Mert arkadaşım filan demek dahamı doğru acaba?evet Hala ısrarla söylüyorum avlanma yasağı var.Bu bence,bana göre,benim fikrim değil.
http://en.aquanet.tv/Video/208-mireille-schreyen-talks-about-fishes-of-burundi-and-tanganyican-legend-pierre-brichard
İngilizcen yettiği kadar şu belgesele bir göz atmanı tavsiye ederim.
Ama bende şu dakikadan sonra anında bu konuda şahsi fikrimi paylaşmak yerine 1-2 gün araştırır ordan burdan kanıt niteliğinde yazılar bulup paylaşacağım.Hoş zaten konuyu açan arkadaşın paylaştığı makale başlı başına bir kanıt lakin siz kendi verdiğiniz haricindeki linklerin gerçeklikle alakası olmadığını savunmaya devam edersiniz.Hayırlı Ticaretler f(0) yavrularınıda kısa sürede satarsınız inşallah.
[/QUOTE]

Mert bey size katılıyorum tobias beyin eliyle topladığı balıklarla da sanırım bu kadar ihracat olmaz zaten  
Konunun bir yerinde Türkiye'de de yasaklar var ama hangilerine uyuluyor denmiş. Türkiye'de mersin balığı türünün tekrar yaşaması için devlet tarafından ciddi çalışmalar yapılıyor uzun süredir hadi bakalım Türkiye'den bu balığın ihracatını yapsınlar,yapılamaz. 

Gider tobias efendi (Tobias demem lafın gelişi ahmet mehmet farketmez,burada yasak varken ihracat yapılamaz bunu anlatmaya çalışıyorum) eliyle tutar 3 5 tane o kadar :) Türkiye ile afrikada ki bu gölleri karşılaştıramazsınız. Çünkü etrafında farklı ülkeler farklı yasalar var. Bir yerde yasak olan diğer yerde yasak olmayabilir o zaman düzenli ihracat mümkün olabilir (Bizim için ithalat,aman karışmasın fırça yemeyelim   ama kıt kaynaklar gerçeği her yer için geçerli bir eko sistemde yerel bir tür olan levrek başka bir eko sistemde istilacı bir türken bile aşırı avlanmadan varlığı tehlikeye girebiliyorsa ,bu balıklar için aksi iddaa edilemez.

En güzeli keşke kimse F0 balık peşine düşmese de güzelim canlılar doğalarından koparılmasa,çocuk yaşımızda japon balığı ile sevdik biz bu hobiyi,o zamanda seviyorduk şimdide seviyoruz. Şimdi besleyeceğimiz türlerde varsın F0 olmasın oda yeter bize sıkıntı olmaz :) 


[QUOTE=Führer] Eğer gölde bu derece bir üretim olsaydı burda bir yem sektörü oluşurdu, endüstriyel çapta tropheus üretimini sağlayacak fiyatda bir yem firması dünyada yok. Ama üretimi ticari yapılan balıkların hepsinin yemi var(sazan, alabalık, kedibalığı türevleri), tropheusu alabalık veya sazan yemiyle besleyemezsiniz.  Bu kova yemlerle üretim yapamazlar yapsalarda 15 20 ay besledikleri  balıkların fiyatları fahiş olurdu. Ki gölde yakalanan balıkları toptancılar 15 20 dolardan aracılara ve ithalatçılara verirler.  Ki üretilen blaıklarda en fazla 3-4-5 aylıkken satılır(4-6cm pond raised olarak)

2cisi f0 damızlık üretimi diye birşey olsaydı, yeni türler keşfedilemezdi, isimlendirme dahi olmazdı, ki tropheusun adı yakalandığı bölgeden gelir. Ki her yıl Kongo dan 1-2 farklı yeni varyete keşfediliyor.

Eğer üretim bu denli olsaydı talep gören duboisi üretilirdi,hiç kimsenin beslemediği ithalatçılara afrikalıların arada kaktırdığı aslında hiç bir şekilde sipariş almayan polli, moorii namansi, benzeri renksiz tropheusları değil sadece ilangi, kiriza, ikola, duboisi, gibi türler mevcut olurdu halbuki hiç talep görmeyen trops.com da ki ithalat listelerinde bile görmediğimiz birsürü varyete var.

Sizlerinde kabul ettiği gibi isimlendirmeyle orantılı bir kalite var ortada, eğerki f0 balık üretim olsaydı, göldeki örnekleriyle bir şekilde farklı olması gerekirdi. 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ySUVIuZqzBk[/VID]

Ki vidyo konusuna gelince kimse sizler için uraşmaz, zaten bütün dünya olayın farkında, neyin ne olduğunu biliyor. Zaten bir şekilde vidyo çekebilseler; bu seferde uçakta değiştirdiler, yada vidyoda fotomontaj var dersiniz bundan da şüphem yok.


[/QUOTE]

Bak bunlarda doğru  Her zaman bir haklı olmazmış  Ama arkadaşların dediği illa ki f0 balık yok değil sanırım. Hepsi f0 değildir derler, basit mantık kurulmuş. Üretim derken illa ki tanklarda demiyorlar, büyük havuz veya büyük  gölün yakınında ki göletlerde, gölet diyince burada ki göletler akla gelmesin bizim göllerimiz kadar olabilir bu göletler, gayet tabi büyük gölden su çekileceği için su değerleriyle alakalı gelişimleri ve vücut formları da orjinleri ile aynı olabilir. 

Burada ki kritik nokta bu balık vahşi midir, değil midir? Alın size yeni tartışma konusu  


[QUOTE=merdoo] Balık üretiminde kullanılan ve sizin havuz diye nitelendirdiğiniz çukurlar zaten birer yapay göl yani gölettir.Gölden istenilen miktardaki ithalat sayısını karşılayamayacağı için ihtiyaçlar doğrultusunda böyle bir çözüm yoluna gitmiş olabilirler mi acaba?[/QUOTE]

Konuyu okumayı bitirmeden cevap yazınca böyle olmuş. Mert bey açıklamış zaten, birbirimizi üzmeye gerek yok bence biz tartışıyoruz ithalatçılardan tık yok. 

Niye cevap versinler ki de garip bir tez olmuş tamam kendilerini savunmalarına ihtiyaçları yok da en kendilerinden balık alan arkadaşlarımızın abilerimizin geri bildirimlerine göre hoş sohbet insanlar bu abilerimiz, burada da konuyu açan cevap yazan arkadaşları bilgilendirecek bir kaç bilgi verseler güzel olmaz mı ? Başka konular açmış, vermişlerdir eminim ben bu konu için söyledim. Belki hala vereceklerdir görmemişlerdir diyelim biz en iyisi 


[QUOTE=Führer] Selçuk bey  o arada deli gibi F0 maswa ya takmıştım, satın alabilmek için yoğun baskı (kendimce) yaptım firmalara, diamonda gelenlerden alacaktım kıl payı kaçırdım, elimdeki balıkları satamamıştım(boşta tank yokdu).Tank boşkende balığı denk getiremedim, şehir dışından da görmeden almak istemedim açıkcası ben kendim elimle seçmek isterim.  Seneye sanırım baya bir f1 çıkacak ortaya, nasip olurda tekrar akvaryum kurunca tropheus beslersem F0 canary cheek ve f1 maswa karması yaparım heralde.
[/QUOTE]

Mustafa bey umarım F0 dan vazgeçersiniz. Maswa içinde F0 olmayan troplar içinde en ucuzu olup F0 lar içinde en pahalı balık olan bir tür anladığım kadarıyla,en güzeli  f1 maswa tankı yapın şahane olur 

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 10:24
Selçuk bey sanırım kaçırdığınız bazı noktalar var,  kısaca konuyu size toplayayım toplu bir cevap olsun,

-1cisi Tanganika da balık yakalmak yasak değil tonlarca yemelik balık da yakalıyor, hem basit 1 google aramasıyla sadece mupulungu bölgesinde kaç bin ton balık(hem de işlenmiş kurutulmuş) ihraç edildiğini paylaştım, hem bunun çevre kıyımı olabileceğini Kongo'nun uzlaşmaması sebebiyle bir düzenleme yapılamadığını belirten çevreci bir siteden. Hoş genel ekoniyle ilgili sitelerde de buna benzer yıllık ortalamalar var, özetle bir bölgeden bile tonlarca(bin ton(metrik ton derler bin ton dememek için)) yakalandığını ihraç edildiğini biliyoruz dolayısı ile. Gölde ciddi bir balık miktarı var.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=UKobGW_QqRk[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hvLR9wUwHbU[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OIh283mNjJY[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OjJrTjObJhU[/VID]
-2cisi bazı Avrupalı şirketler üretim yapıyorlar, ancak bu balıklar zaten pond raised f1 olarak 4-5-6cm olarak ihraç ediliyor.Zaten Mert bey bunla ilgili bir vidyo paylaşmış(beni mat etmek için ama vidyonun içeriği tam tersi) orda zaten üretici bayan ufak balık yollamanın karlı olduğunu damızlık yapmanın mantıksız olduğunu gerekçeleriyle izah ediyor.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=2KxEZR9-vGQ[/VID]
Dakika 3 ten sonrasına dikkat

-3cüsü balığın doğal beslenmesinden çıkıp üretim yemleri ile beslendiğinde(yavrudan itibaren) ağız ve kafa yapısının farklı olduğunu hem bilimsel makalelerden hem tecrübelerimizden çok iyi biliyoruz, bu balığa bu ağız şeklini kazandıran bu f0 a has kafa yapısını sağlayan yegane özellik bu balıkların taş üzerinden kazıyarak yemlenmesi.

Sizlerin idda ettiği gibi bir göl koşulunda bunu sağlayamazsınız bu algler kısa sürede tükenir çünkü üretim yapabilmek için birim  metre kareye en yüksek balığı sığdırmanız lazım. Bu blaığı üretim yapay yemlerle f0 formuna getiremezsiniz.

Ülkemizdeki göller kadar göl yapılması fikri komik olmuş gerçekten kusura bakmayın ama öle bişey yapmak balık yakalmaktan daha mı kolay?

-bunu yapabilecek kaç tane  Afrika ülkesi var?

- Bunu yapsalar bile biçin talep görmeyen satılmayan türleri üretsinler de namansi, maswa gibi ithalatçıların temin edemediği türleri üretmesinler, bu balıklara talebi karşılamadan polli gibi hiç satılmayan bir balığı üretsin?

Hemde bu şartları oluşturup 15-20 dolar arasına maledeceksiniz?

Koskoca ABD guantanamoyu saklayamazken, Afrikalılar bunu saklasın mümkün mü?

Yeni bir tür bulunduğu zaman bunu bilimsel makalelere isimlendiren bildiren genelde afrikalı dalgıç şirketleridir, üretim şirketleri değil, yani şimdi sizleri kandırmak için bukadar milletden insan hem Afrikalı hem Amerikalılar hem Avrupalılar el ele verdiler . Guantanamo yu Amerika saklayamadı Elin Tanzanyalısı yapay göletlerini sakladı hiçbir yere sızmadı öyle mi?  Gölde devamlı yeni türler bulunuyor devamlı yenileri ihraç ediliyor.
http://cichlidnews.com/indexwin.html Türlerin altındaki açıklamaları iyi okursunuz umarım kaç kez nerden yakalınıp ihraç edildiği bile yazıyor.

Ayrıca Mersin balığı zaten ülkemizin yerli balığı değildir, hiçbir zaman doğal bir tür olmadı, az sayıda yakalanbilir. Bu balığın habitatı Hazar denizidir, mersin blaığının çoğu türü bu göle endemiktir.

İşin garibi sizlerin üretildiğini idda ettiğiniz bu süs balıklarını afrikalılar yakalayıp yiyorlar





http://www.globalgreatlakes.org/home/agl/tanganyika/fishpics/



Genel olarak söyleyeyim, daha açık izah edilebilecek bir arguman düşünemiyorum o yüzden bu konuya birşey yazmayacağım, Tropheus konusunda tecrübe kazandıkça belki 1 belki 3 sene sonra dediklerimi daha iyi anlarsınız umarım.
Führer2013-04-10 11:25:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaMaNSiFEARÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 45
NaMaNSiFEARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 11:38
Makale doğru şayet her tür için geçerli değil. Ve bölge için de geçerli değil .Congo' da bulunana iç savaş yüzünden denetlemeyi geçin göle giden yok.Bir çok tür zaman içerisinde bozulmakta, üretim olmuş olsa bu bozulmalar görülmez görülse de uzun vadeli olur.Balıkların ağız yapısı gerçek f0 larda farklı.F0 diye gelip satılan çiftlik balıkları var yok değil,bunlarda bariz belli.Çağdaş ÖZDOĞAN2013-04-10 12:37:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shelcukÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 32
shelcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 12:28
[QUOTE=Führer] Selçuk bey sanırım kaçırdığınız bazı noktalar var,  kısaca konuyu size toplayayım toplu bir cevap olsun,

-1cisi Tanganika da balık yakalmak yasak değil tonlarca yemelik balık da yakalıyor, hem basit 1 google aramasıyla sadece mupulungu bölgesinde kaç bin ton balık(hem de işlenmiş kurutulmuş) ihraç edildiğini paylaştım, hem bunun çevre kıyımı olabileceğini Kongo'nun uzlaşmaması sebebiyle bir düzenleme yapılamadığını belirten çevreci bir siteden. Hoş genel ekoniyle ilgili sitelerde de buna benzer yıllık ortalamalar var, özetle bir bölgeden bile tonlarca(bin ton(metrik ton derler bin ton dememek için)) yakalandığını ihraç edildiğini biliyoruz dolayısı ile. Gölde ciddi bir balık miktarı var.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=UKobGW_QqRk[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hvLR9wUwHbU[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OIh283mNjJY[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=OjJrTjObJhU[/VID]
-2cisi bazı Avrupalı şirketler üretim yapıyorlar, ancak bu balıklar zaten pond raised f1 olarak 4-5-6cm olarak ihraç ediliyor.Zaten Mert bey bunla ilgili bir vidyo paylaşmış(beni mat etmek için ama vidyonun içeriği tam tersi) orda zaten üretici bayan ufak balık yollamanın karlı olduğunu damızlık yapmanın mantıksız olduğunu gerekçeleriyle izah ediyor.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=2KxEZR9-vGQ[/VID]
Dakika 3 ten sonrasına dikkat

-3cüsü balığın doğal beslenmesinden çıkıp üretim yemleri ile beslendiğinde(yavrudan itibaren) ağız ve kafa yapısının farklı olduğunu hem bilimsel makalelerden hem tecrübelerimizden çok iyi biliyoruz, bu balığa bu ağız şeklini kazandıran bu f0 a has kafa yapısını sağlayan yegane özellik bu balıkların taş üzerinden kazıyarak yemlenmesi.

Sizlerin idda ettiği gibi bir göl koşulunda bunu sağlayamazsınız bu algler kısa sürede tükenir çünkü üretim yapabilmek için birim  metre kareye en yüksek balığı sığdırmanız lazım. Bu blaığı üretim yapay yemlerle f0 formuna getiremezsiniz.

Ülkemizdeki göller kadar göl yapılması fikri komik olmuş gerçekten kusura bakmayın ama öle bişey yapmak balık yakalmaktan daha mı kolay?

-bunu yapabilecek kaç tane  Afrika ülkesi var?

- Bunu yapsalar bile biçin talep görmeyen satılmayan türleri üretsinler de namansi, maswa gibi ithalatçıların temin edemediği türleri üretmesinler, bu balıklara talebi karşılamadan polli gibi hiç satılmayan bir balığı üretsin?

Hemde bu şartları oluşturup 15-20 dolar arasına maledeceksiniz?

Koskoca ABD guantanamoyu saklayamazken, Afrikalılar bunu saklasın mümkün mü?

Yeni bir tür bulunduğu zaman bunu bilimsel makalelere isimlendiren bildiren genelde afrikalı dalgıç şirketleridir, üretim şirketleri değil, yani şimdi sizleri kandırmak için bukadar milletden insan hem Afrikalı hem Amerikalılar hem Avrupalılar el ele verdiler . Guantanamo yu Amerika saklayamadı Elin Tanzanyalısı yapay göletlerini sakladı hiçbir yere sızmadı öyle mi?  Gölde devamlı yeni türler bulunuyor devamlı yenileri ihraç ediliyor.
http://cichlidnews.com/indexwin.html Türlerin altındaki açıklamaları iyi okursunuz umarım kaç kez nerden yakalınıp ihraç edildiği bile yazıyor.

Ayrıca Mersin balığı zaten ülkemizin yerli balığı değildir, hiçbir zaman doğal bir tür olmadı, az sayıda yakalanbilir. Bu balığın habitatı Hazar denizidir, mersin blaığının çoğu türü bu göle endemiktir.

İşin garibi sizlerin üretildiğini idda ettiğiniz bu süs balıklarını afrikalılar yakalayıp yiyorlar





http://www.globalgreatlakes.org/home/agl/tanganyika/fishpics/



Genel olarak söyleyeyim, daha açık izah edilebilecek bir arguman düşünemiyorum o yüzden bu konuya birşey yazmayacağım, Tropheus konusunda tecrübe kazandıkça belki 1 belki 3 sene sonra dediklerimi daha iyi anlarsınız umarım.
[/QUOTE]

Bende bir kaç cevap vereyim o zaman 

1. Dikkat ederseniz ben yasak veya değil demedim, Tanzanya,Kongo, Zambiya ve Burundi gibi 4 farklı ülke ve farklı bölgeler olduğu için yasak olan yerler olabilir yasak olmayan yerlerde olabilir demiştim. Bugün yasak değildir,öğleden sonra olur veya belli mevsimlerde olabilir vs bu çok değişken ve hassas bir konu. Bütün hobicilerin çevreci olduğunu düşünmesemde bir çevreci olarak bakarsak olaya gölde ciddi miktarda balık var demek gayet net olmayan bir yaklaşım, ciddi miktardan kasıt nedir ve o ciddi miktar sizinde dediğiniz gibi her sene biraz daha azalıyor, bizim tanklarımızda 1 seneden fazla sürede boylanan balıklar Frontoza daha geç oluyormuş sanırım yine bu konuda yazılandan alıntılıyorum. Her sene o kadar ton yakalanıp kalan anaçlarda hadi çok az vaktimiz var Avrupa bizi bekler diyerek 1 senede yine o adetlerde doğal yollarla çoğalıyor olamazlar,bunu kabul ediyorsak bir gün o ağların balık bulamayacak duruma geleceğini bilebiliriz.Velev ki görmesem bile doğayı yakından tanıyan bir insan olarak zaten her sene yakalanan balık miktarının oransal olarak azaldığını tahmin edebiliyorum. Bu balıklar için geçerli değil bu dünyada ki tüm kıt kaynaklar için geçerlidir bu durum.

2. Söz meclisten dışarı, arkadaşlarda herkesin balığı F0 yavrusu hiç F1 yavrusu yok ilanlarda diyor. Kadının mantıksız olarak gördüğü şey o videonun çekildiği zaman ki bu ticaretin durumu ile ilgilidir. Ticarette birisi için mantıksız olan bir ticari aktivite bir başkası için gelir kapısı olabiliyor, bu çok derin bir konu iyice irdelemek lazım ama dediğim gibi zaman,mekan,konjonktür farklılıklarıyla değişkenlik gösterebilir bu durum. Not : Şu an içinde mantıksız olabilir bunu tartışmıyorum  

3.Siz komik bulmuşsunuz ama yapay göl yapmak sizin sandığınız kadar zor ve komik bir olay değil ben İstanbulda yaşıyorum ama Boluluyum bizim oranın gölleri meşhurdur bilirsiniz. Yapay gölleride meşhurdur  Hemde orada oluşturulan yaşam şartları da mevcuttur, herhangi bir yem desteği veya dışarıdan müdahale mevcut değildir, bunları yapmak bizim için ticari olmamasına yani karşılığında bir gelir olmamasına rağmen yapılıyor yinede hiç de zor ve komik değildir. 

Afrikadan çıkarılan elmasların tamamını afrikalılar çıkarmıyor değil mi? Bu dediğimiz yapay gölleride afrikalılar yapıyor demedim ben.Ayrıca kesin vardırda demedim,sadece olabilecek bir durum. Yapılacak bu yapay göllerde sonuçta göl olacağı için gerekli besin zinciride oluşacaktır. Aynı ülkemizdeki yapay göllerdeki gibi  Saklama konusuna gelince amerikalıların guantanamoyu saklamak istediklerini nereden biliyoruz ve saklamak istedikleri şeyleri saklamadıklarını nereden biliyoruz 

4. Mersin balığı ile ilgili söylediklerimde sizin söylediklerinizle aynı, yalnız şu an az miktarda değil 1 tane bile yakalasanız cezası var. Benim bu örneği vermemdeki amaç dikkat ederseniz bizim ülkemizde yasak olan bir balık türünün ihracatının yapılamayacağıydı ki bunu söylememde ki amaç bir arkadaş yasak olsada ihracat yapılabilir demiş idi. ( bizim endemik bir balığımızda demedim ve hazar denizi dışında bir çok eko sistemde yaşıyorlar çoğunda da avı yasak. )

Sonuçta benzer şeyleri söylüyoruz ama sizin gibi vahşi balığın ayırt edilemeyecek bir kopyası kesin üretilemiyor demeniz enteresan geliyor insanlara inanın. Hele bu zamanda... 
shelcuk2013-04-10 12:43:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 02:15
 Şimdi konu içerisinde gölden geliyor denen balıkların yakalama videoları varda bir tek meşhur şu F0 ayarında damızlık birey yetiştiren çiftliklerin videoları yok, hemde göle sıfır olarak merkezi ve medeni tek yerleşim yeri olan Brundi'de bile yok.Konu içerisinde şöyle keseli yavrudan damızlık boya kadar her bireyin olduğun bir çiftlik bile görememek gerçekten üzücü.

Konu içerisinde bir arkadaşımız balıkların gölden çıktığı ve bize ulaştığı ana kadar video kaydı istemiş, güzel.Bende isterdim ki çiftlik tezini ortaya atanların ve ya kabul edenlerin biraz Mustafa (Führer) gibi araştırıp bir şeyler paylaşmasını, ufakta olsa bir görsel emare sunmalarını, sadece varsayımlarla ilerleyen bir konudan çok tezlerin kanıtlarla desteklendiği çift taraflı bir tartışma olmasını arzu ederdim.Bilim ağız ve vücut yapısına dayanarak balıkların gölden geldiğini bize kanıtlıyor ama hayatında hiç Tropheus beslemeyenler buna inanmakta zorlandığı gibi inatla çiftliklerden geliyor diyor.Sizce bilim mi, yoksa varsayım mı? Önce buna karar vermek lazım.Bence konunun tek özeti bu. 

Benim aklım, mantığım dahası bunca yıllık Tanganyika geçmişim ve tecrübem kesinlikle bilim diyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 05:18
[QUOTE=COBRA] Şimdi konu içerisinde gölden geliyor denen balıkların yakalama videoları varda bir tek meşhur şu F0 ayarında damızlık birey yetiştiren çiftliklerin videoları yok, hemde göle sıfır olarak merkezi ve medeni tek yerleşim yeri olan Brundi'de bile yok.Konu içerisinde şöyle keseli yavrudan damızlık boya kadar her bireyin olduğun bir çiftlik bile görememek gerçekten üzücü.

Konu içerisinde bir arkadaşımız balıkların gölden çıktığı ve bize ulaştığı ana kadar video kaydı istemiş, güzel.Bende isterdim ki çiftlik tezini ortaya atanların ve ya kabul edenlerin biraz Mustafa (Führer) gibi araştırıp bir şeyler paylaşmasını, ufakta olsa bir görsel emare sunmalarını, sadece varsayımlarla ilerleyen bir konudan çok tezlerin kanıtlarla desteklendiği çift taraflı bir tartışma olmasını arzu ederdim.Bilim ağız ve vücut yapısına dayanarak balıkların gölden geldiğini bize kanıtlıyor ama hayatında hiç Tropheus beslemeyenler buna inanmakta zorlandığı gibi inatla çiftliklerden geliyor diyor.Sizce bilim mi, yoksa varsayım mı? Önce buna karar vermek lazım.Bence konunun tek özeti bu. 

Benim aklım, mantığım dahası bunca yıllık Tanganyika geçmişim ve tecrübem kesinlikle bilim diyor.
[/QUOTE]
Zaten konunun ilk sayfasındaki ilk yazıyı okuduysanız bu bir makaledir ve bence buda bir kanıttır arkadaşlarımızın sunduğu kanıtların bu makaleden kabul edilebilirlik açısından bir fark taşıdığını sanmıyorum!
Ben bu konunun bir sonuca varmayacağını düşündüğüm için de konuya farklı bir boyut farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum.
Bizlerin burda varsayımlar üzerine konuştuğunda zaten hemfikiri lakin ("F0 ayarında damızlık birey yetiştiren çiftliklerin videoları yok, hemde göle sıfır olarak merkezi ve medeni tek yerleşim yeri olan Brundi'de bile yok.Konu içerisinde şöyle keseli yavrudan damızlık boya kadar her bireyin olduğun bir çiftlik bile görememek gerçekten üzücü.") yazınıza katılmak mümkün değil.Nedenine gelecek olursak;bu sektörden astronomik rakamlar kazanan ihracatçı şirketlerin evet biz F0 balık satmıyoruz aslında balıkları burda yetiştiriyoruz ve üretiyoruz demesi ,yani bunu kendi yaptığı sahtekarlığa kanıt olarak  videoya çekip koyması tamamen kendi çıkarına karşı ve saçma bir eylem olacaktır.
Ayrıca gölden balık avı tamamen yasaktır demiyorum fakat zaman zaman bu yasaklar konuluyor ve denetim altına alınıyor zaten bunu hepimiz biliyoruz inkar etmek doğru olmayacaktır.
Belli zamanlarda ve belli partilerde Wild Caught türleri ithal ediliyor olabilir buna da karşı çıkmıyorum.Ama İlangilerin soyunun tükenmekte olduğunu ve son birkaç yıl içerisinde gelen balıkların safkan Wild Caught ilangi olmadığını biliyorum.Ama son birkaç yılda listelerde F0 ilangi neredeyse her ay görüyoruz.Uzun zamandır avrupada ve afrikada İlangi yasağı ve av yasağı için çalışmalar ve baskılar da mevcuttur. Hemen hemen bütün yabancı forumlarda birçok tropheus türünün yok olmasındaki en önemli etken  Türkiye'ye yapılan ihracatlar ve aç gözlü Türk hobicileri olarak gösterilmiştir.
Ben bu durumu esefle kınıyorum nesli tükenmekte olan canlıların katledilmesi bizi ne kadar üzüyor,forum dışı konularda bunlardan bahsediyoruz.Ama zevkle yaptığımız hobiye büyük zararlar veriyoruz ve tanklarımızda beslediğimiz balığın doğal habibatında kökünü kurutmaya çalışıyoruz.
Besleyeceğimiz ilanginin dudağı biraz daha altta olsa nolur,kafa yapısı biraz farklı olsa nolur anlamış değilim.Bence önce kendimize şunu sormak gerekir; ben bu balığın doğal habibatını sağlayabiliyor muyum? Tamamen aynı şartları sağlamama imkan olmasada birebire yakın bir kopyasını sağlamayı kendime amaç edinmiş miyim? Bu sorulara cevap vermesi gereken birçok F0 balık alan hobici arkadaşımızın cevabı hayır olmak zorundadır çünkü yapmıyorlar.Genel amaç F0 alayım yavrusunu da güzel fiyatlara satayım düşüncesidir.Diğer bir amaç ta Ahmette F1-F2 ilangi var bende ki F0 benim balığım daha üstün direk gölden geldi dudağı daha güzel kafa yapısı daha güzel ben Ahmetten bir adım öndeyim şeklinde ego tatmin etmektir. Şimdi ben soruyorum Doğal habibatına yakın bir kopyayı sağlayamadığınız akvaryumlara Wild Caught Tropheus atmak yerine güzel bir forma ve renge sahip olan üretim bir Tropheusu beslemek ve doğa da olanı doğaya bırakmak daha uygun olmaz mı? Balığa vahşi ortamı sağlamayı amaç edinmek yerine vahşi balığı alakasız,doğallıktan uzak bir akvaryuma adapte etmeye çalışmak,balıkları bir üretim veya iş makinası olarak beslemek ne kadar doğru?Türkiyeyi ve Türk hobicilerini bu duruma düşürmek ne kadar doğru? Burda ithalatçılar ve ihracatçıları suçlu olarak görmüyorum.Bu konudaki tek suçlu talep eden biz alıcılar yani hobicilerdir.

Buyrun bunlarda yabancı bir forum ve Afrikada bulunan bir ihracat şirketinin facebook adresinin linkidir.Her iki linkide ingilizceniz yettiği kadar incelerseniz veya google a çevirtip anlayabildiğiniz kadar anlamaya çalışırsanız,ilanginin gölde yok olma raddesine geldiğini ve birçok tropheus türünün yok olma tehlikesi taşıdığı göreceksiniz.Ve özellikle forumdaki linkini verdiğim konudaki tüm sayfaları takip ederseniz bu balıkların tükenme tehlikesinin en önemli sebebinin Türkiye'ye yapılan ihracatlar olduğuna rastlayacaksınız.Bunun gibi birkaç forumda daha Türkiye ithalatları ve Türk hobicilerin doyumsuzluğu ile ilgili birçok yakınmaya rastladım.

Saygılarımı sunarım,tüm hobici arkadaşlarıma keyifli hobiler,sağlıklı balıklar dilerim.
merdoo2013-04-11 05:25:36

+1: [T]200591,NeroBursa[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 00:46
Şimdi Amerika kıtasını tekrar keşfetmeye gerek yok, özelliklede benim açımdan.Buyrun daha önce İlangiler hakkında sayfalarca yazdığım bazı paylaşımlar.


http://www.akvaryum.com/Forum/ulkemize_gelen_ilangi_adindaki_canlilarin_gercek_turunun_arastirilmasi_k467993_sn1.asp

Ayrıca bizim tartıştığımız balığın gölden mi geldiği yoksa çiftlik üretimi mi olduğu.Bu yüzden popülist yazılar yazmayacağım F0 türlerin beslenmesi hakkında, çünkü geçen senelerde sayfalarca yazılar yazdım ve aşırı tepkiler aldığım oldu.Ben bu yüzden artık bilimsel bir değeri olmadığı sürece pek Tropheus konularına girmiyorum.

Konuya dönecek olursak makale dediğiniz yazıyı yazan kimdir, kaynak var mıdır, dahası kanıt var mıdır?Konuya bakıyorum ama sarı çizmeli Mehmet Ağa tarzında bir şahısın asparagas yazısı dışında hiçbir şey yok.Öyleyse inandırıcılığı da yok.Diğer tarafta ise bilimsel açıklamalar, video linkleri var.Öyleyse bu konuda yeteri tecrübeniz yoksa akıl, mantık derki bilime inanacaksın.Benim için konunun tek özeti bu ve dahası uzatmanında bir mantığı yok.

Saygılar, selamlar...    




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert AykutaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9583,1[/B] [B]8635,3[/B]
Kayıt: 17/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 483
Mert AykutaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 01:14
[QUOTE=COBRA]Şimdi Amerika kıtasını tekrar keşfetmeye gerek yok, özelliklede benim açımdan.Buyrun daha önce İlangiler hakkında sayfalarca yazdığım bazı paylaşımlar.


http://www.akvaryum.com/Forum/ulkemize_gelen_ilangi_adindaki_canlilarin_gercek_turunun_arastirilmasi_k467993_sn1.asp

Ayrıca bizim tartıştığımız balığın gölden mi geldiği yoksa çiftlik üretimi mi olduğu.Bu yüzden popülist yazılar yazmayacağım F0 türlerin beslenmesi hakkında, çünkü geçen senelerde sayfalarca yazılar yazdım ve aşırı tepkiler aldığım oldu.Ben bu yüzden artık bilimsel bir değeri olmadığı sürece pek Tropheus konularına girmiyorum.

Konuya dönecek olursak makale dediğiniz yazıyı yazan kimdir, kaynak var mıdır, dahası kanıt var mıdır?Konuya bakıyorum ama sarı çizmeli Mehmet Ağa tarzında bir şahısın asparagas yazısı dışında hiçbir şey yok.Öyleyse inandırıcılığı da yok.Diğer tarafta ise bilimsel açıklamalar, video linkleri var.Öyleyse bu konuda yeteri tecrübeniz yoksa akıl, mantık derki bilime inanacaksın.Benim için konunun tek özeti bu ve dahası uzatmanında bir mantığı yok.

Saygılar, selamlar...    



[/QUOTE]

Öncelikle ben yazımdada belirttiğim gibi bazı şeyleri kabul ettim ve konuyu başka bir boyuta taşımak istediğimi belirttim.Dün gece 2-3 saat boyunca bu konuyla ilgili yabancı forumlarda gezip uzun uzun okudum ki bazı arkadaşlarımızı bilgilendireyim diye.Sizin bu şekilde ki yaklaşımınız neden anlamak gerçekten zor.Amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok diyorsunuz, ben sizin yazdığınız yazıları ve açılan konulara raslamadım,benim gibi rastlamayan arkadaşlarım da olabilir.Emek harcayıp bilgi edinme amaçlı 2-3 saatimi yabancı forumlarda geçirip rastladığım bu bilgileri paylaşmak istedim burda ki sakınca nedir anlayamıyorum.
Sizin zamanında yaptığınız da malesef keşif değil bilinen birşeyi bulup benim yaptığım gibi forumumuzda paylaşmışsınız.Tavrınız hiç hoşuma gitmedi.İçiniz rahatlayacaksa tamam siz buldunuz diyeyim madem.Ayrıca dediğim gibi konuyu farklı bir boyuta taşımak istedim ve Mustafa arkadaşımın paylaşımlarının olabileceği ihtimaline inanarak diğer tartışmayı "kendi adıma" sonlandırmak istedim.Bu habibatlardaki doğal ırkların tükenmesiyle ilgili boyuta taşımak istediğim bu konu devam eder veya etmez konunun bu yönde uzayıp uzamayacağınada yorumlarıyla katılmak isteyen arkadaşlar karar verir.Zaten uzatmak istemeyen veya bu duruma tepkisiz kalmak isteyenler yazmamakta özgürdür.İsteyen de kendi görüşünü açıkça belli edebilir.
Saygılar,keyifli hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GoldHeadÇevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2013
İl: Bursa
Mesaj: 6
GoldHeadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2013 09:36
[QUOTE=merdoo] 
Uzun zamandır avrupada ve afrikada İlangi yasağı ve av yasağı için çalışmalar ve baskılar da mevcuttur. Hemen hemen bütün yabancı forumlarda birçok tropheus türünün yok olmasındaki en önemli etken  Türkiye'ye yapılan ihracatlar ve aç gözlü Türk hobicileri olarak gösterilmiştir.

[/QUOTE]

Makaleyi kanıt kabul ediyorsun ama makalede Tanganyikada ki  avlanma yasağının 20 yıldır olduğu yazıyor. Sense burada son yıllardaki avlanma yasağıyla ilgili çalışma ve baskılardan bahsediyorsun.

Ve son yıllarda bir çok trop türünün türkler yüzünden neslinin tükenme tehlikesinde olduğunu soyluyorsun. Herhalde tükenme tehlikesi gölde değil üretim çiftlerinde var değil mi?

Sana tavsiyem http://lta.iwlearn.org/ bu adresteki sekreterlik üyelerine mail at ve cevabını buraya yaz.
Onlara avlanma yasağını sor.
GoldHead2013-04-19 09:38:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir