Eski tankı bozup yeniden kurmak


reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2016 16:59
Öncelikle kullandığınız yosun giderici ilaçlara dikkat edin derim çünkü karides ve salyangozlar üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor hatta öldürebiliyor.
Bende buna benzer bir durum yaşamıştım,genel sorun fazla gübreleme ve ışıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Dış filtreye Hagen green-x diye bir malzeme ekleyerek ve kontrollü Azoo Algae Treatment kullanarak giderdim. Yosundan eser kalmadı ve tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra filtreden çıkardım ve ilaçlamayı kestim. Tabi ilaçlama yaparken aydınlatmayı da belli oranda düşürdüm.

Canlı transferi konusunda da yeni kuracağınız akvaryuma sera nitrivec kullandıktan 24 saat sonra canlı transferini yapabilirsiniz. Şimdiye kadar bu şekilde yeni kurulan akvaryumlara transfer yaptım hiç kayıp yaşamadım.

Teşekkür Edenler: [T]165931,Gazel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Acil StopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2011
İl: Aydin
Mesaj: 1182
Acil StopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2016 08:21
Saç yosunu olduğuna eminseniz demir eklemeyi tamamen kesin. Bir kaç hafta sonra yarım doz demir gübresi eklemeye başlarsınız. Yosun yiyici birçok canlı var bunlar saç yosununu yiyebiliyor. Bozma nedeniniz sadece saç yosunu ise hiç gerek yok. Sıkılıp değişik bir peyzaj yapmak istiyorsanız tabi ki bozabilirsiniz.

Akvaryumu bozma zamanı diye kesin birşey yok. Yaşadığınız yosun sorunları artmaya başladıysa, bitkiler bozulmaya başladıysa bozma vaktiniz gelmiş demektir. Sistem iyi işliyor, bitkilerin sağlığı yerindeyse aynı taban 5 yılda gider 10 yılda gider.

Teşekkür Edenler: [T]165931,Gazel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk-krncÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 169
brk-krncÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2016 13:28
Yardımcı olayım rem algea kullanımı ile saç yosunundan tamamen kurtulabilirsiniz ben sürekli bu tarz sorunlar ile karşılaşıyorum genelde sebebi bende şu oluyor çok bitkili tankta zemin gübresi ve ağır şekilde gübrlemee yapıyorum bitkileri söküp dikiyorum budama ile genelde.Bitkilerin kökleri yerlerine oturması 1 2 hafta buluyor ki bazı bitkilerin oturması 3 haftayı bulabiliyor bu aradaki gübreleme dozlamasında bitkiler köklerini oturtmadığı için homojen şekilde gübre tüketmediği için gübrenin fazlası yosuna gidiyor siz gördüğüm kadarı ile rem algeadan sonra su değişimi yapıyorsunuz bunu yapmamanız gerekiyor çünkü sudaki zehir tamamen öldürene kadar dokunmamanız gerekiyor saç yosunu ölü değilken bitkilerden ayrılmaz rem algea ile öldürdükten sonra tamamen bitkilerden temizlerseniz bu sorun ortadan kalkar artı ben rem algeayı her gün şeklinde kullanıyorum 1 haftada tamamen kurtuluyorum su değişimimi sistemime göre yapıyorum haftada 3 kere su değişimi ardından gübreleme rem algea kullanırken hiç birşeyi kesmiyorum fakat şu konuda önemli bir husus var tankınızın zemininde hiç bir yerde boşluk bırakmayınız ne kadar çok bitki koyarsanız tank oturduktan sonra saç yosunu ile karşılaşmazsınız güvenin bana ki ben 8 yıldır bitki ile uğraşıyorum şuandada bitki hobihanem var 400litre 5 tankım aktif çalışıyor önümüzdeki ay 400litre 12 tank yapacağım korkmanız gereken tek yosun türü var oda siyah sakal yosunu asıl çözümü olmayan yosun türü odur eski yaprakların kenarlarında filan olur ve illet bişeydir bu sorunuda sürekli üreyen bitkilerde budama ile tanktan atıp yosun olmayan kısmını dikiceksiniz anabias bucephalandra gibi yavaş büyüyen yapraklarını kesemiceğiniz bitkilerdede çözümü ben taiwan bee karides tankıma indiriyorum karidesler 1 haftada bitiriyorlar tekrar tanka çıkartıyorum açıkcası ben kendimce hobihanemde böle bir çözüm buldum geriside anlattığım gibi işlem yaparsanız saç yosunu 1 haftada tamamen tanktan gitmiş olur....Unutmadan en doğru çözüm oturmuş bir tanktır oturmuş tankta su değerleri olması gereken tankta bu tarz sorunlar yaşanmaz...Artı olarak rem algea canlılarınıza zarar verebilir ki normal bişey ben canlılarımı çıkartıp başka bir tanka çekip 1 hafta ağır ilaçlamadan sonra tekrardan canlıları tanka çekiyorum bu şekilde kurtulabilrisiniz fakat tekrar söyleyeyim tankınızda çok yoğun bitki yoksa sorun tekrarlayacaktır...

Teşekkür Edenler: [T]165931,Gazel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efelerinefesiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 11/09/2014
İl: Ardahan
Mesaj: 124
efelerinefesiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2016 17:26
Burak bey gübrelemeyi o kadar az yapıyorum ki demir zaten neredeyse yok denecek kadar ekliyorum ki oda 2 haftada bir oluyor ben bu sorunu çeşme suyuna bağlamıştım ne zaman çeşme suyu kullansam bu yosun ortaya çıkıyordu ama şöyle birşeyi gözden kaçırdım hindistan cevizine sarılmış fissidens mossun renginin değiştiğini farketmiştim dokununca örümcek ağı gibi yosunla kaplandığını gördüm yani aslında önceden bir uyarıydı bana nedense dikkate almamışım bu noktada ne suya bahane nede başka birşeye bahane aramadan suçlunun tabiki kendim olduğunu farkettim,benimde sizin gibi ekstra tanklarım olsaydı her şey kolayca çözülürdü (kolayca derken hiçbir şeyi riske atmadan) tek tank bitkili ise zor oluyor ki zaten bitkili işine girdiyseniz bir şeyleride göze alarak girmek gerekir ama çözüm aramadan savaşmadan yenilmemek lazım .Remalgae kullanımını şu şekilde yaptım önce gerekli miktarın altında kullandım suyun rengi açıldı 1 gün sonra yosunlar çürümeye başladıkları için tabanda bembeyaz bir tortu oluşturdu bunu da atmam için dip çekimi yapmam gerekti,canlılara bir şey oldu mu henüz görünürde kötü bir şey yok hatta yavru ramshorn larım vardı dolaştıklarını görebiliyorum ölen oldu mu içlerinden bilmiyorum çok küçükler,bu arada ramshorn lar eşeysiz ürer mi diye bir başlık okumuştum bir yerde ürüyor muş bilmeyenlere duyrulur.

Ergün bey bilgi için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk-krncÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 169
brk-krncÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2016 20:52
Gübreleme yapmamak az gübreleme yapmak az co2 vermek hiç vermemekte fazla ışık vermek az ışık vermekte yosun yapar...Kafanıza takılan birşey olursa bilgi eksikliğiniz vs filan var ise özelden iletişime geçin yardımcı olmaya çalışırm elimden geldiğince genel olarak sayfalar içerisinde fazla gezmiyorum öle gezerken denk geldim yorum yapmak istedim yardımcı olmak için...

Teşekkür Edenler: [T]165931,Gazel[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir