Epic Fail 2015


SeverinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10380,1[/B]
Kayıt: 15/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 284
SeverinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 00:30
İlk önce Uğur Bey tebriklerimi sunuyorum, gayette uluslararası yarışmalara layık bir katılım olmuş, ha derece felan değilde diğerlerinin yanında sırıtmaz, ki bu benim tankım olsaydı ve bana söylense idi çok gururlanırdım yanlış anlamayın. Yükseklik yakalamak zor 55cm olan tankın iki yakasına bunun aynısı bir yükseklik yakalamaya çalışıyorum üç gündür sonunda tasarımdan vazgeçtim. Göründüğü kadar basit değil. Gene tebrikler.

Gökhan Bey söylediğiniz herşeye katılıyorum malesef. Katılmakla beraber neden diye soruyorum kendime hep ama tatmin edici bir cevap alamadım. Elimizin altında dünyanın en iyilerinden bir aquascaping takımı var fakat yararlanamıyoruz randımanlı. Belki facebook grubunda aktiftirler. Ya da artık ticari, profesyonel olarak tank kurulumlarına başladıklarından veya uluslararası yarışmalara hazırlıklarından zaman bulamıyorlardır diye düşünüyorum. Ama paylaşımlarda seneden seneye bir düşüş grafiği olduğu aşikar. Bizim beklentimiz ne ona bir bakmak lazım asıl; IAPLC sonrası gene paylaşımlarını yaparlar her türlü soruya da cevap verirler ama istenilen bu değil onlardan :) devamlı burada olsunlar devamlı konu açsınlar devamlı soru soralım fikir alalım istiyorum ben sanırım, eh karşılamak güç olsa da bu talebi gene de dünyada benzerleri ile karşılaştırıldığında kendi gözlemim kadarı ile dünyanın en çok ziyaret edilen forumu olan burada bu ilginin neden kaynaklandığını sorgulayıp, bu ilgi yönetimini aquascaping te odaklamak onların görevi bence. Madem bu konuda önde bayrak taşıyorsunuz ilginin böylesi fazla olduğu bir ülkede biraz daha paylaşımcı olma sorumluluğunu hissetmeli kişi. Tabi sadece adist i adres gösteriyorum ama kast edilen, Selçuk Durmaz'ından tutunda mustafankara'ya kadar bu işi "world class" yapan arkadaşlar. Amatör ruhu kaybetmek ortaya çıkan sanat eserinden alınan zevki köreltir. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:29
[QUOTE=soner-can] hocam o yarışmaya katılımda bulunmak dünya kupasına katılmak gıbı birsey siz grupları lıder tamamlayanlardansınız;) orada ulkemızı temsıl etmek bile gurur verıcı.. Elyaf pratık olmuş kirlendigi zaman cıkartıp uenısı ile degıstırebılırsınız, yakından illaki belli eder kendini ama fotoğrafı cektığınız mesafeden mükemmel gorunuyor, dığer hareketlı olanlar gercekcı durmuyor bana göre,yapılan şelale fonunuun alt kısmına hazne koyuluyor bu haznenin içinde bırıken kum bır hortum ve hava tası yardımıyla yukarı taşınıyor yukarı kısıma taşınan kum ve hava ayrılıyor kum asagıya hava tankın dısına tahlıye edılıyor arama motorundan kum şelalesı dıye aranırsa yapımı ile ilgılı vıdeolar mevcut [/QUOTE]

Elyafı bugün temizlik yaparken denemek için koydum. Şelale 5 dakikamı almamıştır belki. Kolay kirleniyormuş zaten. Finali yaparken yenileyip şekliyle de oynayabilirim sanırım. İaplc ye katılma fikri yeni oluştu aklımda. Şimdilik derece alan tankları inceliyorum. İlk denemede pek birşey beklemiyorum açıkçası. Dediğiniz gibi Türkiye adına bir yarışmacı daha bulunmuş olacak. Ben de neler yapabileceğimi görmüş olurum. Bahsettiğiniz sistem hareketli şelale isteyenler için iyi olabilir. Ama tasarımda pek gerçekçi durmuyor dediğiniz gibi.


[QUOTE=vuslat]Uğur Bey;

Tebrik ediyorum tasarım fikriniz güzel. Şelalenizi ön kumla birleştirebilirseniz bütünlüğü sağlamış olursunuz.

Bu haliyle şelaleniz yarım kalmış görünüyor. Akan suyun gittiği nokta belli değil.[/QUOTE]

Kesinlikle aynı düşünceyi paylaşıyorum. Ama dediğim gibi tamamen deneme amaçlıydı. Belki bu şekilde bitiririm. Çünkü camın önüne doğru akıyormuş gibi göstermem elyaftan dolayı çok göze batabilir. Akan kısım için farklı malzemelerle çalışmak lazım. O da şu an aktif haldeki bir akvaryuma yapmak için oldukça zor olur sanırım. Ama aklımda olacak dedikleriniz. Belki birkaç ekleme yaparım.


Gökhan Bey ve Sevgin Bey; mesajlarınızdan alıntı yapmadım mesajlar uzamasın diye. Öncelikle güzel cümleleriniz için teşekkür ederim. Tasarım yapmak, hakkıyla ortaya koymak, özellikle derinlik kazandırmak gerçekten çok zor. Çoğumuz Türkiye de malzeme bulunmuyor diye dert ediyoruz ama herşey elimizin altında olsa bile çok çok zorlanacağımızdan eminim. O yüzden bol bol deneme yapmak lazım. Bu benim ilk denemem sayılır. Hala bitkileri nasıl sağlıklı yetiştirebiliriz konusunda takılıyız çünkü. Seneye sağlığımız el verirse ve zaman bulabilirsem ben de kendimi o platformda görmek istiyorum açıkçası.

Adist için veya foruma kayıt olmadan tankını görüp imrendiğimiz insanlar için belki çok şey söyleriz. Ama pek önemi olduğunu düşünmüyorum. Zaten söz konusu insanların cevap vermemiş olmasından da anlaşılıyor. Kimsenin maksadı onları kötülemek değil. Aksine hepimiz belirtmişiz zaten ne kadar iyi olduklarını. Bu işe onların nasıl yaklaştığı önemli bence.

Eğer maksat Türkiye deki hobinin gelişimi, insanlarda farkındalık yaratmak yada tecrübelerini bilgi birikimlerini paylaşmaksa son derece başarısızlar. Ama galeri açar, ürün satışı yaparlar, çeşitli alışverişleri olur o konuda kendilerini geliştiriyorlar. Ticari anlamda o platform bu foruma göre daha tercih edilecek bir durumdadır. Geçim derdi diye bir şey var sonuçta. Onlara kızmak haddimize değil. Paylaşmayı tercih etmiyorlar. Saygı duyuyoruz. Ben birkaç belirli isim dışında bitki akvaryumları tanıtımı altında bir yıl kadar sürede öneri, bilgi, eleştiri anlamında paylaşımlarını görmedim. Sonuç olarak bizlerin onlardan beklediklerinden çok onların bu hobiden ne beklediği önemli bence. Para kazanıp işlerine bakarlar. Biz de hiçbir şey diyemeyiz. Ama en azından bizim neden yarışmalarda boy gösteremediğimizi de merak etmesinler o zaman :D  işte o an daha samimi görüneceklerinden eminim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Blueman4560Çevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 300
Blueman4560Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 11:28
Uğur Bey,

Öncelikle sizi tebrik etmek isterim. Hem kurulumlarınız hem de dizaynlarınız son derece başarılı olmuş. Aslından hepsinden öte, bu aşamalarda edinilen tecrübeleri ve bilgileri paylaşıyor olmanız. Ben de henüz 7-8 aylık bir hobici olarak, kendi bitkili akvaryumumu bu forumdan edindiğim bilgiler ve yardımcı olan bilgi paylaşan arkadaşlar sayesinde kurdum. Buradan tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi de elimden geldiğince ben edindiğim bilgiler doğrultusunda diğer arkadaşlara bilgi aktarmaya çalışıyorum.  Bu hobi de en güzel şeylerden bir tanesinin bu bilgi paylaşımını olduğunu düşünüyorum. Bu sayede bu hobiye yeni başlayan yada başlayacak olan arkadaşlara da ciddi kolaylık sunulmuş oluyor ve tecrübeli arkadaşlarda daha fazla tecrübe kazanma imkanına sahip oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 17:46
Herkese merhaba.

Yazdan yaza kurduğum nanonun bu senelik sonuna geldim sayılır. Aslında akvaryum hala aktif durumda. Ama bundan sonra paylaşım yapmayacağım. Niyetim önümüzdeki sene iaplc ye hazırlanmak. Bu yüzden yaklaşık bir ay içinde bu nanoda üç farklı tasarım denedim. Mosslarla uğraştığım için çok zorlanmadım. Arada bir sakal yosunu oluşması dışında sorun çıkmadı. Yarışmada sorun yaşamamak için güncel fotoğraf yayınlamayacağım. Eğer sorun olmuyorsa paylaşmaya devam ederim. Hiç araştırmadım açıkçası.

Geçen sürede nasıl bir tasarım yapmam gerektiğini çözmeye çalıştım. Aklımda bir iki fikir vardı ama akvaryuma yansıtmak gerçekten çok zor. Şimdilik son halini vermeye çalışıyorum. Bir iki ay içinde de tamamen kaldırırım bu akvaryumu.

Benim hoşuma giden birkaç fotoğrafı paylaşmak istedim. Renkleri çok yanıltmayacak şekilde biraz hareketlendirdim. Tamamen zevk amaçlı sakladığım için sorun oluşturmuyor.

Ayrıca forum yarışmasında 3. lük alan tasarımla da AGA nın nano kategorisinde yarışmaya katıldım. Onun sonucunu da buradan paylaşırım belli olduğunda.

Gelişmeler bu durumda. Yorum yapan, beğenen, beğenmeyen herkese teşekkür ederim. Umarım daha iyi tasarımlar yapmaya hep birlikte devam ederiz.







Sonuncuyu çok beğenmiştim. Bozduğumda üzüldüm açıkçası.

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 18:18
Uğur Bey tasarım mükemmel olmuş.Benimde kışa yapacağım tank için şelale efekti aklımda idi fakat benimde bu yönde bilgi eksikliğim var o nedenle paylaşımınız bana yol gösterici olacaktır.Diğer konulara gelir isek özellikle adist ile ilgili yazdıklarınıza tamamen katılıyorum benimde forum ve sosyal paylaşım platformları harici bir tanışıklığım yoktur.Adist evet profesyonel fakat kendi açımdan hiç bir bilgi paylaşmadığını görüyorum ne yazık ki,artık kar amacı güden bir şirket oldular.Bu nedenle onlar için bazı şeylerin değiştiğini düşünüyorum.Bana göre adist ekibinin yapması gereken resim paylaşılıyor güzel fakat kurulumdan itibaren tanka neler uygulandı,hangi gübre ne kadar kullanıldı,testler nasıl yapılıyor,hangi markalar güvenilir gibi ince ve bu hobiye yeni gönül vermiş kişilerin sorularını cevaplar nitelikte paylaşım yapmaları gerek.Ben kendi konularımda elimden geldiğince tarih,kullanılan malzemeler,yapılan işlemler gibi konuları gerek kendi blok sitemden gerekse buradan ve diğer forumlardan paylaşıyorum.Tıpkı benim gibi bu şekilde siz ve bir kaç kişi de  paylaşım yapıyor, bence olması gerekende bu.Uzun lafın kısası adist benim gözümde bu işi bilen ve istediğim malzemeyi tedarik edip, alabileceğim ticari bir kuruluştur.Yazı biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlpacinQÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2011
İl: Adana
Mesaj: 323
AlpacinQÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 18:23
Son tasarım gercekten iyi olmuş  Keske bozmasaydınız da bitki gelişimlerini ve görselliği görebilseydik 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 18:24
Yok hocam ne kusuru. Estağfurullah.

Adistle ilgili bir şey yazmak istemiyorum ben artık. Benim de aynı şekilde tanışmışlığım yok. Açıkçası alışveriş yapılacak bir yer gibi de görmüyorum. 80 liraya makas almam ben. Hobici dostu böyle olunuyorsa bilemiyorum tabi. Serbest piyasa ekonomisi var sonuçta. İstedikleri fiyattan istedikleri malzemeyi satarlar. İsteyen de gidip alır. Ama olaya yaklaşma tarzları ve bahsedilen konular yanlış. Ben de basit bir şelale efekti için kısa bir mesaj yazdım ama geri dönüş olmadı. Kullanılan malzemeleri zaten biliyordum. Canım sıkıldıkça böyle denemeler yapıyorum. Biraz uğraşınca güzel şeyler de çıkıyor açıkçası. Ben son resimdeki efekti beğenmiştim mesela. Sadece elyaf var orada. Bunu söylediğim yada fotoğrafları paylaştığım için bir şey kaybetmedim :D

Kimseyi yargılayamayız tabi ki yardımcı olmadıkları için. Kendi tercihleridir. Yolları açık olsun.


[QUOTE=ahmet_adana]Son tasarım gercekten iyi olmuş  Keske bozmasaydınız da bitki gelişimlerini ve görselliği görebilseydik [/QUOTE]

Daha iyisini yaparım diye bozdum ama biraz havamızı aldık tabi :D İnşallah yapacağız iyisini.
Keys2014-09-26 18:58:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 18:46
Vallahi ne yalan söyleyeyim, Ben 4-6 aylık tanklardan sa 1-2 senelik tankları daha çok seviyorum gibime geldi. Onlar da bahsedilen yarışmalarda ilk 100 e bile girmez sanırım :))
Sanki çok yarışma kazanmışım gibi ahkam kesmek de bana düştü ya :))
Uğur hocam her fotoğraf paylaştığında tank bizim evdeymiş gibi mutlu oluyorum. Bu da işin diğer yüzü. berkesim2014-09-26 18:52:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 20:40
[QUOTE=berkesim] Vallahi ne yalan söyleyeyim, Ben 4-6 aylık tanklardan sa 1-2 senelik tankları daha çok seviyorum gibime geldi. Onlar da bahsedilen yarışmalarda ilk 100 e bile girmez sanırım :))
Sanki çok yarışma kazanmışım gibi ahkam kesmek de bana düştü ya :))
Uğur hocam her fotoğraf paylaştığında tank bizim evdeymiş gibi mutlu oluyorum. Bu da işin diğer yüzü. [/QUOTE]

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Yarışma söz konusu olmasa da ben erken sıkılıyorum tasarımlardan. O yüzden değişiklik yapmak istiyorum sürekli :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Am@deusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 470
Am@deusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 21:28
Yarışma sürecinde fotoğraf paylaşman sorun olur (Hardspace) dahil.
Üst kısımdaki resimde arkaplan flame olsa daha da güzel olurmuş.
Sormadan edemeyeceğim, utri'ler ne oldu 
Am@deus2014-09-26 21:32:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 21:33
Utrileri sattım hocam bir ay kadar önce. Renkleri çok açık. Her tasarıma uygun değil maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 21:33
Adist konusunda söylenenlere bende katılıyorum,sorduğum sorulara cevap alamadım bir türlü, üstelik sorularda öyle akvaryuma tilki kuyruğu dikeyimmi türevinden sorularda değildi, neyse heralde çok yoğunlar ve günde onlarca soru geldiği için bıkmışlardır diyip iyiye yormak istiyorum.

Uğur hocam tasarımlarınız artık kendinize özgü akım yaratmak üzere, doğrusu gıpta ile takip ediyorum tasarımlarınızı. Tebrik etmekten başka söyleyecek söz bulamıyorum. Birde bu şelale efektindeki elyafı nasıl sabitliyorsunuz, sudaki sirkülasyonla savrulmuyormu? suyu çekince ağırlaşıp kalıyor sanırım. Yüz verdiniz astarını istedim gibi oldu kusura bakmayın :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeysÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]6,1,117945[/C] [B]10482,3[/B]
Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1462
KeysÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 21:39
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Elyafı sadece taşların üzerine hafif bastırarak bırakıyorum. Belki de lav kayaları tırtıklı olduğu için elyaf rahat tutunuyordur. Sudaki akıntının direkt önüne gelecek şekilde yapmadım hiç.Yer değiştirebilir. Ama çok çabuk kirleniyor. Sadece fotoğraf çekimi için eklenmesi daha uygun. Keys2014-09-26 21:45:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 21:48
[QUOTE=Keys]Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Elyafı sadece taşların üzerine hafif bastırarak bırakıyorum. Belki de lav kayaları tırtıklı olduğu için elyaf rahat tutunuyordur. Sudaki akıntının direkt önüne gelecek şekilde yapmadım hiç.Yer değiştirebilir. Ama çok çabuk kirleniyor. Sadece fotoğraf çekimi için eklenmesi daha uygun. [/QUOTE]

Bilgi için Teşekkürler Uğur bey basit ve etkili bir yöntemmiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir