Eheim Mech Pro Vs Sera Siporax


kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2021 20:50
Herkese merhaba,
İki tane eheim filtrem var. ikisininde en alt sepetinde eheim mech pro (siyah plastik makarna gibi kıvırcık olan malzeme) var. bu plastik hiç içime sinmiyor. Sera siporax ile değiştirsem mantıklı olur mu? yoksa bu malzeme suyun ilk buluştuğu yerde. kalması makul mü? filtrenin birisi iki sepetli. bir sepet bu malzeme var. bir sepetde substrat. diğeri 4 sepetli. en alttaki sepette bu malzeme var. özetle bu plastik malzeme işe yarayan birşey mi? yoksa seranın seramik siporax ile değiştirsem mi? akvaryumun suları gayet berrak. bir sorunum yok. ama daha iyi dizilim mümkünse yapmak istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldfishsever10Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2021
İl: Balikesir
Mesaj: 1613
goldfishsever10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2021 09:44
[QUOTE=kuman]Herkese merhaba,
İki tane eheim filtrem var. ikisininde en alt sepetinde eheim mech pro (siyah plastik makarna gibi kıvırcık olan malzeme) var. bu plastik hiç içime sinmiyor. Sera siporax ile değiştirsem mantıklı olur mu? yoksa bu malzeme suyun ilk buluştuğu yerde. kalması makul mü? filtrenin birisi iki sepetli. bir sepet bu malzeme var. bir sepetde substrat. diğeri 4 sepetli. en alttaki sepette bu malzeme var. özetle bu plastik malzeme işe yarayan birşey mi? yoksa seranın seramik siporax ile değiştirsem mi? akvaryumun suları gayet berrak. bir sorunum yok. ama daha iyi dizilim mümkünse yapmak istiyorum.[/QUOTE]
Sera siporax ziyan olur sera siporax kaba pislikleri tutmak için değil bakteri tutucudur. Eğer eheim mech proyu çıkartıp sera biopur alabilirsiniz.

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]
Teşekkür Edenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2021 11:50
[QUOTE=RyukinLoveTr]
Sera siporax ziyan olur sera siporax kaba pislikleri tutmak için değil bakteri tutucudur. Eğer eheim mech proyu çıkartıp sera biopur alabilirsiniz.[/QUOTE]
Çok teşekkürler cevap için. seranın seramik halkalarını kastetmiştim bende aslında. bu konuda kafam karışık. daha doğrusu nette satın almaya kalkınca karışıyor kafam. bazı seramik halkalara siporax bazılarınabiopur yazmışlar. ama anladığım kadarıyla, sizde seramik halkaları öneriyorsunuz. tekrar teşekkürler.

Beğenenler: [T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir