Doğadaki balıklar neden daha güzel... ?


EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 17:22
[QUOTE=CoşkunKAYA]    Daha önceki yorumum, 17 yaşındaki bir gencin , canlıların mükemmelliğini evrime bağlayan yorumuna temelde benzemesine rağmen TAMAMEN farklıdır. Canlıların hepsinin mükemmelliğini öyle yaradılışlarına bağlarım ve evrimi tamamiyle deli saçması olduğunu düşünürüm. Aksi fikirde olanların yorumumu beğenmesini anlayamıyorum ya okumadan beğeniyorlar yada kendi yorumları değil sadece KOPYALA YAPIŞTIR. [/QUOTE]

Merhaba,

Aslında beni yanlış anladığınızı düşünüyorum. Benim bu konuyu evrime bağlamam kesinlikle deli saçması maymun insan olayı değildi. Kesinlikle tasvib etmediğim bir düşünce bu ve evrimin sadece bundan ibaret olduğunu düşünmüyorum. Eğer siz evrimi maymun saçmalığından ibaret olarak görüyorsanız o konuda yerden göğe kadar haklısınız. 

Her şeyin yaradılışa bağlı olduğunun emin olun farkındayım, evrimin Allah aracılığıyla olduğunu da düşünüyorum ve bu ikisini ilişkilendiriyorum. İkisinin birlikte olması da bana göre gayet kabul edilebilir bir durum ve aynen bu fikirdeyim. Siz nasıl anladınız bilmiyorum ama beni sanki yüce Allah"ı inkar eden duruma düşürmeniz beni son derece üzdü. Tekrar söylüyorum ben evrimin Allah'ın kontrolünde gerçekleştiğini söylüyorum...
 
Canlılar uzun yıllardan beri süre gelen bir değişim halindedir ve benim için evrim budur. Milyonlarca yıldır hiçbir şekilde değişme olmamasını nasıl beklersiniz? Olayı dine çekmeseydiniz keşke, gerçekten aslında ikisi de o kadar zıt kutuplar değiller. En azından benim evrim algım öyle.

Ayrıca yaşın bu konuda ne önemi var ki, vurguluyorsunuz? İnanın bu yaşımdan dolayı karşılaştığım ilk olay değil. Akvaryum.com geçmişim altı yıl ve foruma üyelik yaş sınırı 13 iken ben 11 yaşında da buradaydım. Ve sırf bu yüzden yaşımı gizlemek zorunda kaldığım da oldu. Birkaç kez de tamamen yanlış anlaşılmalar sonucu üyeliğim de silindi. Haksız yere silindiğim anlaşılsa da silinen üyeliklerin geri dönüşünün olmadığı söylendiği için tekrar üyelik açmak durumda kaldım. Ama görüyorum ki yıllar bir şeyi değiştirmemiş. Yaşım daha büyük olsaydı yazdıklarım daha ciddiye alınırdı sanıyorum. Ama aslında yaşın hiçbir önemi yok. Önemli olan araştırma yaparak kendini geliştirmek. 

Kendimde özgün bir yazı yazacak yetkinliği görüyorum ve yazdıklarım da sizin dediğiniz gibi kesinlikle "Kopyala, yapıştır" dan ibaret değil. Bunu da lütfen ego olarak algılamayın, zira yorumunuz tam olmasa da üstü kapalı bir şekilde iftira özelliği taşıyor.

Amacım tartışma çıkarmak asla değil ve hiç de sevmem ama zorunda kalırsam da tamamiyle saygı çerçevesinde ve forum kuralları ölçüsünde bunu yapmaktan çekinmem.

Mesajınız için katıl butonuna basmam sizi gerçekten bu kadar rahatsız ettiyse izninizle butona tekrar basıyorum ve "+1" i kaldırıyorum. Ama düşüncelerinize katılıyordum ve benim düşüncelerim de sizin dediğiniz şekilde "Tamamen" farklı değildi. Siz benim düşünceme katılmamakta tabii ki özgürsünüz.

Ayrıca yararlı olabilecek bu konunun bu şekilde dağılmamasını çok isterdim ama malesef ki bana cevap hakkı doğuracak söylemlerde bulundunuz. Bu yüzden konunun dağılmasına sebebiyet verdiğim için tüm Akvaryum.com ailesinden de özür dilemekten çekinmiyorum.

İyi günler.

Saygılar,



EnesMahmud2013-07-26 18:52:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 386
akvarist24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 19:37
    Evrim yada kısmen evrim diyen kardeşim, sizinle evrimi yada kısmen evrimi tartışmayacağım. Son yaptığınız yorumlarada tamamiyle katılmıyorum. Ayrıca ortada bir gerçek varsa bana, bize, size göre yada sizin algınıza göre, bilime yada dine göre farklı değildir. Yazınızdan alıntı yapmayacaktım ama mecbur kaldım, vede bu konuda sizinle tartışmıyorum cevapta , +1 vs de beklemiyorum. İstediğiniz şeye inanmakta yada inanmamakta serbestsiniz.

Sizden ricam direk bana karşı :

   ''Canlılar uzun yıllardan beri süre gelen bir değişim halindedir ve benim için evrim budur. Milyonlarca yıldır hiçbir şekilde değişme olmamasını nasıl beklersiniz? '' 

şeklinde düşüncenizi savunmayınız.

Ben sadece kendi düşüncemin ''Evrimin yada kısmen evrimin komple bir yalan olduğu'' nu söyledim.Bunu size ispatlamak zorunda değilim vede böyle birşeye de kalkışmadım.  

Tekrar bana karşı birşeyler savunacaksanız, aynı şekilde bende doğru bildiğimi savunacağım. 

Yapacağınız yorumlarda  genel düşünceler yada vereceğiniz genel bilgiler ise direk beni ilgilendirmiyor. Fikrinize tamamen katılmasamda saygı duyuyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnesMahmudÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/06/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 380
EnesMahmudÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 19:44
Tabii ki istediğinize inanmakta özgürsünüz. Kafanızdakini de değiştirmek haddime değil zaten. Saygı duyuyorum. Madem tartışma istemiyorsunuz, bir daha yazmayacağım bunun hakkında. Sizin için doğru olana inanmaya devam edin, bu sizin en doğal hakkınız. Ben sadece fikrimi belirttim. Konu benim açımdan kapanmıştır, iyi akşamlar. EnesMahmud2013-07-26 20:01:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 20:13
Canlılar yaşam şartlarına göre istemeselerde evrim geçirirler.Bakınız F0 troplara birde akvaryumlarda üretilen F1 troplara, insanlarda da buna örnekler verebiliriz ama konuyu dağıtmaya gerek yok.Sanırım evrim deyince akla başka şeyler geliyor.Burda yanlış anlaşıldığını düşünüyorum Enes ve bu konu beni üzdü, heleki birde yaş muhabbeti yeterince can sıkıcı olmuş.Düşüncelerini,fikirlerini ifade etmekten çekinme burası forum,hevesin kırılmasın.

Beğenenler: [T]207007,Prime7[/T]
+1: [T]207007,Prime7[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 21:58
Evrim bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçeklik değildir. Varsayımlar üzerine kurulan teoriler yumağıdır. EVrim ve yaradılış tam olarak birbirinin zıttı da değildir. Biri gidiş, biri gelişmiş gibi gösterilmesin. Ancak şunu biliyoruz ki canlıların genetik yapısını temelde koruyan ve bozulduğu an tamir eden birçok mekanizma mevcuttur. Tanganyika ya da malawilerin de evrimleştiği tamamen bir varsayımdır. Herhangi bir kanıta dayalı değildir. Kaldı ki konumuzla da direkt olarak bir bağlantısı yok. Asıl sorun kuru yemleme yapmamızda ve yeterince temiz su sağlayamamamızda. Bu iki faktör çok iyi olursa beslediğiniz balıklar türünün iyi bir örneği olabilirler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2013 23:10
Şöyle ki , bir bengay kaplanı ile afrikada çöldeki kaplan aynı şemalde değildir.
Ya da kutupdaki ayı ile kanadadaki ayı , kastamonudaki ayı birbirlerinden farklı yapıya sahiptir. İster inanın ister inanmayın , bu ortama göre değişim reddedilemez bir gerçektir.. Evrim teorisinden bahsetmiyorum şu an.. Ortamın değiştiriminden bahsediyorum..

Ama bir eskimo insanının yapısı bir kızıl derilinin teni bir afrikalının kas yapısı ya da iskandinav insanının açık teni , bunların hepsinin bir nedeni vardır. Tıpkı her canlıda olduğu gibi.

Bir de bu değişimin mikro olanı vardır :  İnsanın bile bir memleketten diğerine gittiğinde formu değişir.. Mesela ben 2 aydan fazla , başka bir iklimde kaldığımda ayaklarımda çatlak , ellerimde kuruma , kilo verme , uykusuzluk gibi şeyler oluşuyor. Çatlamaların nedeni sert su.. Uykusuzluğumun nedeni ise oradaki oksijen miktarının fazlalığı.. Kilo sebebim besinlerin organikliği..
Demem o ki evrimden ziyade form değişimleri kısa zamanda oluşabilir.. Bu her canlı için geçerlidir.. Tıpkı güney amerika sularındaki balığın , farklı su değerlerinde farklı besinlerle aldığı form gibi. Onun yavrularının formu ve yavruların yavrularının formu...Değişebilir.. Eğer orjinal şartları sağlayabilsek (ki bu im-kan-sız-dır) bir değişiklik olmaz canlının formunda.. Doğal ortamı ve şartı sağlamak çok ama çok zor bir durumdur.. Ben sağlıyorum diyen varsa ya bu konuyu bilmediğinden sağladığını sanıyordur ya da farkına varmadan atladığı onca teferruat vardır..

Beğenenler: [T]207007,Prime7[/T]
+1: [T]207007,Prime7[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2013 00:41
Anlaşılabilir olduğunu düşündüğüm bazı şeyler yazmıştım, gerek yokmuş..... Sildim.
Averroes2013-07-28 03:26:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2013 06:06
En temel sorunları atlayıp konuyu ne kadar uç bir noktaya taşıdınız. Genler düşündüğünüz şekilde işlemiyorlar. Epigenetik diye bir kavram var. Çevrenin genlerin işleyişlerine etkisini aktaran bir kavram bu. Hemen örneklemek gerekirse; değişen yaşam koşulları nedeniyle yeni nesillerin iskelet yapıları değişmiştir. Dolayısıyla çene yapıları da değişmiş ve özellikle yirmi yaş dişinin sıklıkla gömülü kalması sorunu doğmuştur. Bunun yanında dişlerin yerleşiminde sıkışıklıklar çok sık görülmeye, eksik diş oluşumu da çok sık görülmeye başlanmıştır. Bu kalıcı bir değişiklik değildir. Doğru bir şekilde beslenmeyen insanoğlunun genlerinin düzgün çalışamamasından kaynaklanan bir problemdir ve bu problem aşıldığında gelecek nesillerde sorun düzelir. Örneğin temel olarak güneşten alabileceğiniz D vitamini yaklaşık 2000 tane genimizin düğmesini kontrol eder. Eğer hiç D vitamini almıyorsak, bu 2000 e yakın gen hiç çalışmayacak ya da kötü çalışacaktır. Yine yiyeceklerin karakteristiklerini oluşturan mikroRNA ların da kana geçişi ve bizi etkilemesi söz konusudur. Ancak bunlar yönlendirme şeklinde olur. Yani genin çalışıp çalışmamasını etkiler, genetiğimiz değişmez. 

Bu nedenle benzer şekilde de balıkların yaşadıkları ortam şartları ve besinler bir yavru balığın nasıl bir iskelet yapısına sahip olacağına az çok işaret eder. Temel sorun buradadır. Değişen bir genetik materyalin söz konusu konuda olduğu gibi bir etkide bulunma şansı yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3495
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2013 13:48
Mustafa Bey , konuyu adnan & darwin'e çevirmeyin demişsiniz ama şu tüm yorumları okuduğumda konuyu oraya çeviren tek yorum sizinki.. Yanlış niyet okumuşsunuz resmen..

Ben ortamdaki iklim , oksijen , beslenme gibi etkenlerin bile insanı nasıl değiştirdiğinden bahsederken FORM değişikliğinden bahsettim.. Evrimden değil.. Kaldı ki evrim vardır lakin ayrı bir konu , 3 aylık balıkla varılacak bir durumu da yok o konunun. Biz burda formu tartışıyoruz aslında. Yani balığın renginin solması , pasif durması , iyi gelişememesi , verimli olamaması (veya türünün öelliklerini yansıtamaması ) stresli olması gibi kısa vadede oluşan değişiklikleri ve durumları tartışıyoruz.. Allah aşkına bunun evrim teorisiyle ne alakası var.. Oraya çekilmesin diye bilhassa karışmasın diye belirttim oysaki.. Kuran meali sitelerinden girip , ibni rüştten çıkmışsınız :) Yok doğru doğru olmasına da konuyla alakası yok..

Konuya dönersek , o balık habitatında ihtiyaç duyduğu su değerlerini ve ihtiyaç duyduğu besinleri değil , fabrika üretimi besinleri ve doğasında görmediği besinleri alıyor.. Ordaki su değerleri de farklı.. Şöyle bir örnek vereyim , güney amerikada bir diskus balığı yüzdüğü suda bir daha yüzmüyor(istemediğinden değil yani suyu bir daha görmüyor :) ).. Ama bi alıyoruz kısıtlı bir alanda haftalara nerdeyse aynı suda yüdürüyoruz.. Ne bekleyebiliriz ki o balığın formundan ?

Bir çıkıp bana derse ki ben balığımı doğal besliyorum.. doğasında hangi anlıyı yiyorsa onu yediriyorum... Ona cevabım şu olur . pardon , peki yem olarak verdiğin canlıyı neyle besliyosun ? Anlatabildim umarım.. Atıyorum doğasında bir balık , kurt yesin sadece.. Sen de akvaryumda kurt ver ona.. Onun doğasında bulduğu kurdun besiniyle , senin üretip verdiğin kurdun arasında da dağlar var.. Besin zincirini tek fonksiyonlu düşünmeyelim.. Vahşi doğadaki zinciri yakalayabiliyorum diyen varsa national parkta biotop uzmanı olsun derim..

Beğenenler: [T]207007,Prime7[/T]
+1: [T]207007,Prime7[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bülent ÖNERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1012
Bülent ÖNERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 00:34
Sitemiz akvaryum sitesidir. Lütfen yorumlarınızda dini mesajlar, linkler bulundurmayınız. Konuyu amacının dışına çıkarmayalım. Kimse kimsenin inancını yargılayamaz. Konuyu kişiselleştirmeyelim. İkili tartışmalarımıza dikkat edelim. Aksi taktirde konu kilitlenecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir