Diskusum yumurtluyor


SahinnÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 152
SahinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 19:51
Merhaba,

1 ay önce nasılsa daha büyük bir akvaryuma geçeceğim diyerek aldığım diskusları günde 4-5 yemleme yaparak (ağırlıklı olarak mama-dondurulmuş kurt ve tetra bits) sanırım iyi bir forma sokmaya başladım. Problem şu ki daha büyük bir akvaryuma geçemedim ve bir süre daha geçemeyeceğim sanırım. Bizim yaramazlar bu arada beklenmedik bir şekilde çift oluvermiş. Küçük olanı filtre borusuna yumurta dizerken yakaladım. Fakat yumurtalar nedense boruya pek yapışmıyor ve çabucak ya kendisi ya da eşi tarafından yeniyor. Diskuslar böyle hemen eş olabilir mi?

İkinci sorum da erkeğin durumu nispeten daha iyi fakat dişi sanırım yanık. Balıkları ben büyütmedim fakat bana geldikten sonra renkleri güzelleşti ve balıklarda gelişme oldu. Akvaryumum küçük de olsa beni sevdiler yani. Böyle bir çiftin yavrularını ideal şartlar altında mükemmel form alacak şekilde büyütmek mümkün müdür? Yani ebeveynlerin yanık olması yavruları ne şekilde etkiler? 

Son sorum, balığın yumurtluyor olması su değerlerimin pH, iletkenlik ve nitrat açısından iyi olduğunun bir işareti sayılabilir mi? Teşekkürler.
Sahinn2010-11-26 20:27:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 08:56

Öncelikle 3. sorunuzdan başlıyım. Discuslarınızın yumurtlaması onların bu suda mutlu ve keyifli olduğunu gösteriyor. Su şartları sizinde düşündüğünüz gibi iyi gözüküyor.

Anaçların yanık olması yavruları etkilemez eğer yavrularına iyi bakarsanız sizi tatmin edecek güzellikte ve formda olurlar.

Kesin eş diyemezsiniz bazen iki dişi de, biri erkek rolüna bürünürek yumurtlama gerçekleşiyor. Bunların kesin eş olabilmeleri için muhakkak larvayı görmeniz gerekir. Kolay gelsin.
 
 
Saygılarımla,
 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir