Diskuslarım eş mi?


oktay içelÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2006
İl: Karaman
Mesaj: 57
oktay içelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2008 22:21
     Sayın diskus sever arkadaşlar;
     Ben 6 ay önce diskus akvaryumu hazırladım.ilk önce 3 diskus yavrusu aldım daha sonra 4 adet daha alarak 7 adet diskusum oldu.Tahminen yaşları 10-11 aylık 10 gündür red malbora ve cinsini bilmediğim bir diskusum dış filitrenin su giriş kısmını (borusuna) beraberce temizliyorlardı ve yanlarına gelen diğer diskusları uzaklaştırıyorlardı.Fakat ara sıra birbirleri ile anlamsız kavgaya girdiklerini gördüm.Önce erkek olan dişiyi çağırıyordu.(Cinsiyetlerini bilmiyorum fakat hareketlerinden tahmin ettim)Dişi geliyor zorlada olsa temizleme beraber oluyordu.
      Fakat bu akşam üstü eve geldiğimde dişi üreme tüpünü çıkarmış temizlenen yere resmen yumurtlama hareketleri yaparak boruya sürtünüyordu.Ama erkek tahmin ettiğim diskus sanki dişiden korkar gibi yakın bir yere sinmişti.Ara sıra dişi erkeğin üzerine yüzerek hazırlanan yere çağırmak istiyor fakat erkek isteksiz gibi görünüyordu. Aralarında sanki bir çekişme oluyordu.
     Benim sormak istediğim bu diskusların eş olma durumu var mı? Eğer eş diyorsanız erkek zannettiğim diskus neden böyle uzak duruyor? Birde önce erkek istekliydi,şimdi tam tersi oldu sebebi sizce nedir.Fotoğraf makinem olmadığı için fotoğraf çekemiyorum özür dilerim.
      Diskussever arkadaşlarım yardımncı olursa sevinirim
      Saygılar;

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihat ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1675
Cihat ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2008 22:27
 
Merhaba. Discuslarınızın ilk yumurtlaması olduğu için acemilik olabilir.Erkekle dişi bazen birbirlerini çağırmak için değişik hareketler yapar. Erkek dişinin yumurta dökmesini bekliyordur. Erkeğinizin dişi olma ihtimali de var. En iyisi yumurtaların larva olduğunu gördükten sonra üretim akvaryumuna ayırın.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir