Dişi yunusumun ağzınaki yumurtalar..


kesanli26Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 23
kesanli26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 13:27
Dişi yunusumun ikinci kez yumurta alışı ilk seferinde ağzı ve gıdığı daha şiş ve balığa baktığım zaman üst dudağından ağzının içinden yumurtaları ve balıklar oluşmaya başlayınca balıkları görebiliyordum.ilk yumurta tuttuğunda 15 günlük iken balığı kusturdum ve 48 tane yavru yunusum olmuştu. Fakat şimdi yumurta tutalı 1 hafta oldu gıdığı öncekine göre daha az şiş ve ağzındaki yumurtaları göremiyorum ağzını hiç açmıyor ve sürekli çeviriyor  ama ağzına baktığımda siyah birşeyler görüyorum önceki yumurtladığında sarı parlak yumurtalar bariz belli oluyordu sizce bi problem varmıdır? akvaryum 250 litre 1e 4d yunus ve 2e 6sarı prenses yumurta olan dişim diğer balıklar tarafında pek rahatsız edilmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CindoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1299
CindoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2010 15:50
Ali bey, bence promlem yok yalnız ilk alışında baya yavru almış olmalıki ,siz ilk alışınızda balıktaki yumurtaları görmüş olmalısınız ama ikinci alışında balığınızın yumurta sayısı az olabilir.
Akvaryumunuzun lt küçük ve yunusun yanında sarı prensesiniz var ve çiftleşirken hem sarılar yumurta çalabilir hemde erkek yunusunuz dişi yunusunuzu kalabalıktan dölleyememesinden yumurtaların dişi yunusunuzun ağzında mantar olup sizin göremeyeşiniz şekilde ziyan olmasından kaynaklanabilir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir