Dis Filitrenin Güclendirilmesi


aspava69Çevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2006
Mesaj: 154
aspava69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2007 11:33
Selam canlı dostları:
 
Size gördüğüm bir güçendirilmiş dış filitre sistemini anlatmak istiyorum .
 
Eger elinizde 2 adet dış filitre varsa bu sistem akvaryum suyunun berraklığı,temizliği ve bakteri üremesi açısından birebir.
 
Aynen gördügüm gibi.
 
1nci dış filitrenin suyu çekiş hortumunu akvaryumunuzun içine sabitleyin ve temiz suyu attığı hortumunu 2 nci dış filitrenin suyu çekiş yerine bağlayın ve 2 nci dış filitreninde temiz su çıkışını akvaryumunuza verin.
 
Bu filitrelerin içini ayrı ayrı malzemelerle doldurunuz ve temizligini yaparkende her zaman periyodik olarak birini temizleyin.Böylelikle akvaryumunuzdaki yararlı bakterileri yok etmemiş olursunuz.
 
Bu sistem elinde iki adet küçük dış filitresi olupta  maddi durumu daha güçlü bir dış filitre almaya yetmeyenler için idaeldir.Ayrıca ben akvaryum suyunu içme suyu gibi berrak olsun diyen varsa kendi güçlü filitresini bu küçük sistemle daha da güçlendirebilir.
 
Bu filitreleme sistemini 2 yada daha fazla filitre ile de yapabilirsiniz ama unutmayın ki ceryan parası biraz fazla gelebilir.
 
Noktalama isaretlerini buradan kullanamiyorum. Anlayisiniz icin simdiden tesekkürler.
 
aspava692007-10-10 13:27:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merakliinsanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 456
merakliinsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2007 12:54
Teoride böyle daha iyi gözüksede aslında yanlış 2 filtreyi birbirine bağlarsanız debi yükselecektir ve bakterilerin tutunması zorlaşacaktır ya aynı biyolojik filtreleme oluşacak yada çok fark olmadan sadece biraz daha fazla biyolojik filtreleme olacaktır yani çok kar sağlıyan bir sistem değil.


Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir