Dayanıklı Balık Türü ?


Atahan172Çevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 53
Atahan172Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2015 20:01
Merhabalar biliyorum başlık biraz saçma ama benim 40 lt akvaryumum var ve şuan içinde kuruk erimesi ile boğuşan lepisteslerime çok üzülüyorum [:(] . Geçen senede Columnaris belasıyla lepisteslerimi kaybetmiştim tek tek , bu sene de geçen sefer ki gibi olmayacak diye umutla kurdum ama başıma bu çıktı. Biliyorum terminatör gibi bir balık türü yok tabiki ama lepistesler bana çok kırılgan bir tür gibi gelmeye başladı. Evet üremeleri renkleri vb. çok güzel balıklar ama bana yaramıyor ben bunu anladım. Belki bunu okurken " yoo sen bakamamışsın " diyorsunuzdur ama ben elimden gelen her şeyi yaptım gerçekten gerek su değişimi gerek ısıya dikkat etmek gerek yem ayarı gerekse akvaryumun su dengesi için şu forumda ve başka sitelerde onlarca yazı okudum ve uygulamaya çalıştım. Yine olmadı yine bir hastalık , daha henüz sadece 1 balığımı kaybettim ama diğerleri de pek iyi gözükmüyor... Bununla ilgili sizden de yardım aldım dediklerinizi uyguladım ve hala uyguluyorum ama çokta umutlu değilim artık... Umarım balıklarım iyileşirde sizi boş yere yormuş olurum ama ben bu balıklarımı da kaybedersem lepistesten bir süre uzak durmayı düşünüyorum ve tür konusunda yardımcı olmanızı istiyorum. Akvaryum hacmime uygun nispeten dayanıklı diyebileceğiniz balık türü önerebilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2015 21:34
Yeni balıktan ziyade sorunun kökenine inmek gerekir. Eğer su değerleriniz normal değerlerde olsaydı kuyruk erimesi ile karşılaşmazdınız. Ama bunun tedavisi çok basit, Mikofish ilacını hemen her akvaryumcuda bulabilirsiniz. 3-4 günlük bir tedaviden sonra balıklarınız eskisi gibi olacaktır. Üstelik 40 litrelik akvaryumunuz olduğundan sizi zorlamayacak bir tedavi.

Ek olarak; hacminizden dolayı fazla balık tavsiyesinde bulunamayacağım. Endler, lepistes, kılıçkuyruk, ya da 6 lı 8 li tetra grubundan balıklar atabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir