çürük yumurta kokusu


temmuzÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 39
temmuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2014 22:06
[QUOTE=murat ali] kullandığın gübrelerde anyon olarak sülfat ağırlıktaysa olabilir... anaerobik fermentasyon sonucu H2S fazlaca oluşabilir. Kullandığın kimyasal gübreler yada organik gübreler neler? bilmeden neden kaynaklandığını söylemek zor[/QUOTE]

Hiç gübre koymadım daha. Niye böyle oldu anlamadım. Haftada iki kere su degistiriyorum hala var. Kumu karıştırdamadim karidesleri yakalayamadigim için ama en kısa zamanda onu da yapacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2014 18:23
Temmuz bey,

Deepfix kullanıyorum dediğiniz şey nedir bilmiyorum ancak tahminim bahsettiğiniz koku biyolojik filtrasyon kaynaklı amonyak kokusu olabilir. Kullandığınız ürün de aerob bakterilerinizi öldürüyor olabilir. 

Organik atıklar giderilirken, anaerobik ortamda metan, karbondioksit, azot, hidrojen sülfür, hidrojen karbonmonoksit gibi gazların oluşması olağan bir durumdur. Biyolojik yük miktarınız normal olduğu sürece ve suyunuz da aşırı sülfatlı değilse (zannetmiyorum) ve ph ı 6,5 un altına düşürmediğiniz sürece sisteminiz normal işler yani h2s ten korkmanıza gerek kalmaz bu takdirde tabandan çıkan baloncuğun önemli bir miktarı metan co2 ve azot olur h2s üretimi ise güvenli sınırlar içerisinde kalır. Ancak sistemin normal işlemesi için organik karbon, azot, fosfor oranlarının da birbirleriyle uyum içinde olması da önemlidir. ( Ph çok düşerse metan üreten bakteriler lehine olan durum değişebiliyor.)

Sorununuz amonyak değilse, akvaryuma atacağınız yem gibi organik yükü azaltın bir müddet kesin, akvaryumdaki azot ve fosfor yani nitrat ve fosfat miktarlarınızı kontrol edin ve su değişimleri ile bunu azaltıp oranları uygun hale getirin 1/10 gibi. Tabanda çürümeye başlamış bitki kökü gibi organik bir yük bu olaya sebebiyet veriyorsa bir müddet sık su değişimi yapabilirsiniz. Sonuçta tabanı karıştırmanızı tavsiye etmem.  Suyunuza biraz alkanite de ekleyebilirsiniz kh ınızı kontrol ederek düşükse bir miktar nahco3 eklemeniz yarar sağlayabilir. (Tabii kesin h2s kanaatine varırsanız.) Bir de bol oksijen vermeniz iyi olur.

Sonuç olarak tahminim biyolojik filtrasyonunuzun etkin bir şekilde çalışmadığı ve kokunun amonyak kokusu olduğu şeklinde olsa da, ek bilgiler de belki işinize yarayabilir. 
Saygılar.

Yukarıdaki yazıyı yazdıktan sonra, açtığınız konulara baktım,
Akvaryumu yeni kurmuşsunuz dolayısıyla yukarıda yazılanların bir kısmını unutun, çünkü o tür ortamlar minimum altı ay bir sene civarında oluşur veya oluşmaya başlar.
kısacası aldığınız koku amonyak kokusudur. 
Kritik hatalar yapmadığınız sürece bir süre su değişimi ile devam edin, düzelir. 
Tabandan çıkan baloncuk da kumun gözeneklerine sıkışmış bildiğiniz havadır.
ringo2014-10-29 19:12:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir