Cüce Amerikan Dünyası


erden1976Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2014
İl: Bursa
Mesaj: 152
erden1976Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 08:50
Su piresi veya sevdikleri herhangi bir yemi çatlayana kadar yemezler fazlası akvaryumda kalır ölü veya diri. Ben sık verildiğinde iştahla yediklerine rastlamadım, bana göre su piresini vermeden önce 1saat kadar balığa ne vermek istiyorsanız(sarımsak,sprulina,renklendirici,prebiotik vb) onun suyunda bekletip vermek daha faydalı olur.

Beğenenler: [T]93087,FerhatKaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 10:45
Tetra Discus yemi yerden toplamak hoşlarına gidiyor, sarımsak kokulu NLS yemleri de severek yiyorlar. Geçenlerde bir arkadaşım Eheim pul yem getirmiş hediye olarak Almanya'dan, balıkları yüzüne bakmadı. Ben de beğenmedim zaten yemi, incecik pul yem su yüzeyinde yüzüp duruyor, lepistes bile ağzına alıp atıyordu. Haftasonu iki diş sarımsağın kabuğunu soyup yem kutusuna attım, karıştırdım, 3 gün kadar içinde durdu sarımsak. Kokulandırdı iyice. Dün denedim bir daha, tetralar da dahil saldırdılar, üstelik aç falan da bırakmamıştım. Balıkların koku duyusuna da hitap etmek lazım demek ki.

Beğenenler: [T]161328,erden1976[/T]
Teşekkür Edenler: [T]101090,darkaura[/T][T]140929,mcmert[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The OzzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 241
The OzzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 12:32
[QUOTE=capo di capi]Cücelerin beslenmesi hele de F0 veya kuru yeme ilgisiz cücelerin beslenmesinde ben de çok sıkıntı yaşıyordum. Son iki aydır kendimce ürettiğim çözümle durumdan kurtuldum. Hala iştahla kuru yeme saldırmasalar da yemlediğimde , balıkların otlandığını görmek bir gelişme benim için.

Bunun için yaptığım şey ise , tamamen akvaryum kurulumuyla alakalı. Yeme odaklanmaktan , ortamı unutuyoruz . Şahsen benim önüme kuzu çevirme bile koysalar , onu hijyenik olmayan bir ortamda isem yemem. Ya da bana göre sakıncalı bir ortamdaysam yiyemem. Bu fikirle farklı yemler denemek yerine farklı ortamlar seçme yoluna gittim.

Öncelikle bir cüce cichlid , eğer beslenmesinde sıkıntı varsa kesinlikle hi tech bir akvaryumda beslenmemeli. Ayrıca , renklerini göstersin , güzel gözüksün diye , doğasında görmediği tonda materyallere ve fabrikasyon kumlara da yönelmek başlıca bir hataymış bunu kendi tecrübelerimle , kendi musibetlerimle anladım. Bu kumlara siyah , koyu kahverengi , turuncu , bazalt rengi kumlar dahil. Hatta ada amazonia vs gibi kalburüstü kumlar bile dahil diyorum. Elimdeki akvaryumlarda bulunan o.knott , ada powder , ada amazonia tabanlı tüm akvaryumlardan apistyolarımı topladım. Ve tabanı bol organik malzeme ve silis kumdan oluşmuş akvaryumda , cardinla tetra ve vatoz eşliğinde besleyince , balıklar otlanmaya başladı..
Evet , bildiğiniz yem yemeyen o f0 balıklarım şuan günün 6-7 saati akvaryumun tabanında avlanıyor. Belki boş torf , kum vs karıştırıyor ama doğasına uygun hareketi , attığım yemler karşısına çıktığında onu tetiklemeye başladı.. Benim için problem çözülmüştür (şimdilik)

Şunu da ekleyeyim ki , apisto türleri huzurlu olduğunda değil , streste veya agresif olduğunda renkklerini gösteriyor. Bir apistonuz varsa ve devamlı şahane finleri ve renkleriyle ortada salınıyorsa , bence anormal bir durum vardır. (çiftleşme dönemi haricinde)

Anormal bir haleti ruhiyedeki canlıdan düzgün beslenmesi , sağlıklı bir gelecek beklenemez (her canlı için geçerli)

Bunun için , gerek su değerleri , gerekse doğal ortamını taklit etmek hem canlı için hem de bizim için daha iyidir. Apistoları , pırıl pırıl gözüken ama stresli akvaryumlardan ziyade , su değerleri , döngüsü oturmuş ama organik yükü fazla ortamlarda ve kıtasına uygun canlılarla beslemek , balığın beslenmesinde en önemli etken.. Daha sonra tartışılacak konu ise hangi yemler ?

Edit . Organik yükü fazladan kasıt , yem artıkları , dışkı ,yahut suyun dengesini bozacak şeyler değil. ( torf , yaprak , tanin , mazı vb. şeyler)

İlk kullandığım yemler : tetra discus , tetra prime , jbl gala , Ocean N. dondurulmuş karides , NLS thera baby , JbL pul yem ( hiç yemedi )

Sonra ek olarak ; jbl grana cüce cichlid yemi , dianichi ultima color (ezerek) - Kurcaladılar ama yemediler

Son olarak el yapımı yem denemesi : 5 ml seachem garlic guard sarımsak suyuna , Çeyrek doz flaygy tablet erittim. Elde ettiğim sıvıya tetra discus ve dainichi karıştırıp bits yem şeklinde parçalara ayırdım.

Şuanki ortamlarında otlanırken bunu atttığımda ve nls , jbl grana cüce cichlid yemini attığımda yiyorlar. (tefe yem attığım bölgeye gidip yiyor , inka attığımı otlanırken önünde görürse yiyor , borelli direkt yiyor ( o hep yerdi zaten)

Dün bir miktar tubifexi canlı olarak alıp , önce seachemparaguardlı solisyonda bekletip , sonra teknikur hap ile terbiye ettim. Akvaryuma attım.. Otlanırken bari tabandan kurt avlansınlar hayvancağızlar.. İşleme tersten gidiyorum , önce kuru yem sonra canlı yem :) Bende tuttu ama bu bir bilimsellik içermiyor sadece kendi tecrübelerimden çıkan bir sonuç. [/QUOTE]

Muhammet Bey güzel açıklamış. Ben de, tabanında siyah hagen kum olan bitkili high tech tankta 3 tür apisto ve ramirezi besleyen biri olarak beslenme konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşamadığımı ifade edeyim. Ama bu durum kesinlikle Muhammet Bey'in haksız olduğu anlamına gelmez. Benim gözlemim, apistolar kesinlikle sadece yemleme sırasında 2-3 dakikalık periyotta atılan yemi yiyip geri kalan zamanda tankta boş boş dolaşan balıklar değil. İşleri güçleri tabanda dolaşıp kumu ağızlarına alıp solungaçlarından çıkarıp içindeki besinleri süzmek. (Sanırım bu yüzden toprak yiyen sınıfındalar) Bu noktada tankın high tech olup olmaması çok önemli değil ama asıl mesele kesinlikle taban ve taban üzerinde oluşan tortu. Ben kesinlikle dip çekimi yapmıyorum, solan kopan bitki yapraklarını v.s. çıkarmıyorum tabanda çürümeye bırakıyorum. Bu şekilde kum üzerinde 2-3 milimlik tortu oluştu. Apistolar bütün gün bu tortuyu ağızlarına alıp tükürüyor. Yemleme sırasında diğer balıklar gibi su yüzeyine yaklaşıp atılan yemi kapmak yerine tabana düşen yemleri tek tek topluyorlar. Bu davranışlarını tetikleyen bence kesinlikle tabanda oluşan tortu. Tankı ilk kurduğumda sadece ramirezi vardı. Taban oturmadığı için ve hagen uygun olmadığı için ramireziler tabandan yemlenmek yerine yemleme sırasında avcı içgüdüsüyle yüzeye çıkıp yemi kapıyor ama canlı yem olmadığını anladığında geri tükürüyordu. Ne zaman ki tabanda tortu oluştu ve ramireziler bu tortuyu karıştırmaya başladı o zaman tabana düşen granül yemleri avcı içgüdüsüyle değil de beslenme içgüdüsüyle afiyetle yemeye başladılar. Daha sonra eklediğim apistolarda ise hiç sorun yaşamadım. NLS thera a veriyorum. Hongsloi ve kakadular (tanka ekleneli 1 hafta olmadı) kesinlikle tabandan besleniyor, Agassiziler yem vereceğimi anladığında hemen ortaya çıkıyor önce düşen yemleri havada kapıp sonra tabanı taramaya başlıyorlar, ramireziler ise artık iyice alıştı neredeyse yüzeye çıkıyorlar ilk yemleri kapıp sonra tabandakileri topluyorlar. Yani benim anladığım bu balıkların genetik kodlarında şu var; suda yüzen avı yakala (canlı yem), suda av yoksa kumu karıştır orada mutlaka protein kaynağı mikroorganizmalar vardır (kuru yem).

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 13:02
[QUOTE=FerhatKaya]
Bende tam da su piresi kulturu aramaya baslamistim cuceler icin. Hatta artemia buyutmeyi deniycektim ama forumlarda cok az ve çelişen bilgiler var artemia buyutme konusunda.Birde okuduguma gore su piresi yiyince baliklar doyduklarini hissetmiyormis ve ayari kacirinca baliklari catlatma tehlikesi varmis. Siz bu ayari nasil sagliyorsunuz?[/QUOTE]

Öyle bir şey yok, su piresinin akvaryumda 24 saat kaldığı oluyor. Gelebilirseniz akşam sarıyer'den veya mesai saatlerinde etiler'den ücretsiz kültürlük pire veririm.

+1: [T]144185,MurathanM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FerhatKayaÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 801
FerhatKayaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 13:52
[QUOTE=bjkalley]

Öyle bir şey yok, su piresinin akvaryumda 24 saat kaldığı oluyor. Gelebilirseniz akşam sarıyer'den veya mesai saatlerinde etiler'den ücretsiz kültürlük pire veririm.[/QUOTE]

Tesekkurler. Malesef anadolu yakasindayim. Bende bu bilgiyi bir pire ureticisinden duydum o yuzden sordum. Iyi oldu oyle bir sey olmadigini ogrenmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 13:55
Ortam bayağı önemli.

2004 civarı bir kakadu kolonisi almıştım, aldığım hobicide tek başlarına korkak korkak duruyorlardı. Alıp discus ve kardinal tetra olan akvaryumuma attım, 1 ayda boy atıp, renk alıp, kuyrukları kıpkırmızı hale geldiler, sadece tetra bits yiyorlardı. Bana satan çocuk görünce şaşırdı, vay be balık bakmayı bilmiyormuşuz dedi. Sonra anladım ki durum aslında şans eseri doğruyu yapmamla olmuş. Tek türlerken oldukça ürkek oluyorlar, etrafta gezen tetralar biraz rahatlatıyor, discus gibi daha iri balıkların olması da ayrıca rahatlatıyor, tabi onları taciz etmeyen balıklar olmalılar. Muhtemelen kendilerine karışmayan hem kendinden iri hem de küçük balığın rahatça ortalıkta gezmesi bayağı güven veriyor, bu nedenle her akvaryumda 4 tane ember tetra bırakıyorum. Tabi yine de kuru yemi yemiyorlar [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2015 14:32
Tetra'lar ki bende günışığı ve neon tetra var, yeme de ortak, dipten toplanan yeme bile saldırıyorlar. Çok sorun değil ama eğer aldığınız balık kuru yeme tam alışmamış, ürkek ve çekinikse bence dither fish olarak birigittae'ler çok güzel. Hem minikler, hem alt katmanlara hiç inmiyorlar, hem yeme de ortak değiller. Mini predator olduklarından sudaki göremediğimiz canlılarla da besleniyorlar. Kıpkırmızı renkleri ve sürü psikolojileri de çok güzel. Baenschi tankımda 6 tane var, ürkek davranan baenschi'ler onları ekleyince çok rahatladılar...

Teşekkür Edenler: [T]1,bjkalley[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BiffÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
BiffÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 13:13
Merhaba, kakadu yavrularım büyüyor. Bir tane erkek kendini iyice gösterdi. Diğerleri daha renksiz cinsiyetleri belli değil, hepsi aynı batımdan, 2 aylıklar. Acaba kaç aylıkken cinsiyetleri tam belli olur?

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0379_zps9n6hghab.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0400_zps0ynod5oe.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0396_zpsry5skfti.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0386_zps5qhes6jl.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]137047,ugurdalgic[/T][T]101090,darkaura[/T][T]171025,ibrahimsarıhan[/T][T]169409,Tuğrul Coşkun[/T][T]179184,samiyeter63[/T][T]114015,aXarayli[/T][T]186525,mirat[/T]
Teşekkür Edenler: [T]143684,Neontetra[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 20:07
Merhaba Cuce Uzmanlari, belki uzmanlik gerektirecek kadar zor bir soru degil ama ben bu alanda nispeten yeni oldugum icin soruyorum. Resimdeki cucelerin turu ve cinsiyeti nedir?


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100563/IMG_0451.JPG[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100563/IMG_0461.JPG[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Omer_MGÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 1673
Omer_MGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 20:18
[QUOTE=oblomov]Merhaba Cuce Uzmanlari, belki uzmanlik gerektirecek kadar zor bir soru degil ama ben bu alanda nispeten yeni oldugum icin soruyorum. Resimdeki cucelerin turu ve cinsiyeti nedir?


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100563/IMG_0451.JPG[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100563/IMG_0461.JPG[/IMG][/QUOTE]

Laetacara türü ama hangi varyetesi bilmiyorum.

Teşekkür Edenler: [T]100563,oblomov[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaetacaraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 353
LaetacaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 20:54
Resimdeki balıklar Ömer Bey'in dediği Laetaracalardan, Curviceps. Yanılmıyorsam büyük olanın üst yüzgeç uzunluğuna göre erkek olma olasılığı yüksek, küçük olan dişi. zaten akvaryuma koyduğunuzda bu tür çift değilse birbirlerinden hemen ayrılacaklar ve karşılaştıklarında baskın olan kovalayacak diğerini. Ancak düşüncem bir arada geziyorlardır, yada ilk etapta birlerini görmezden gelip etrafı tanımaya çalışıyorlardır, ama birbirlerine tehdit etme durumu yoktur.Çünkü bariz çift görüntüsü var balıklarda[:)]. Hayırlı olsun. İyi balıklar...[EDIT]dorsigera,2015-12-30 20:56:11[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]100563,oblomov[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 21:22
Nasil olduysa pristina da rastladim ve hemen satin aldim. Formlari iyi gorunuyordu. Bu baliklar hakkinda bilgi nereden bulabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aXarayliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 955
aXarayliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 22:05
[QUOTE=Biff]Merhaba, kakadu yavrularım büyüyor. Bir tane erkek kendini iyice gösterdi. Diğerleri daha renksiz cinsiyetleri belli değil, hepsi aynı batımdan, 2 aylıklar. Acaba kaç aylıkken cinsiyetleri tam belli olur?

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0379_zps9n6hghab.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0400_zps0ynod5oe.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0396_zpsry5skfti.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1293.photobucket.com/albums/b587/umutacar1991/IMG_0386_zps5qhes6jl.jpg[/IMG][/QUOTE]

Maşallah canlılarınıza. 3-4 aylıkken geneli ayırt edilebilir diye düşünüyorum.[:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]132779,Biff[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaetacaraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 353
LaetacaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2015 23:37
Murat bey, alttaki adreste sizi Curvicepsler hakkında bilgilendirecek bilgilere ulaşabileceğinizi umuyorum. İyi balıklar...

http://www.apistogramma.com/forum/threads/curviceps-question-love-is-in-the-air.19324/#post-94718[EDIT]dorsigera,2015-12-30 23:38:07[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]100563,oblomov[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir