con maddesinin bilgisayara sürdügümüzde 1 yıl elektiriksiz çalışıyor


onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 00:40
[QUOTE=OrdiBuko]
Ve bunu uzun uzadıya konuşabiliriz şimdi yazmak da istemiyorum çünkü bir anlam ifade etmiyor fakat şu var arkadaşlar 13 yaşınız da nasıl bu kadar kendinizden emin ve rahat dalga geçebiliyorsunuz?[/QUOTE]
Kişi ne kadar az şey bilirse bilgisiz olduğundan o kadar habersiz olur.

Hepimizin düşebileceği bir durum ama yaş küçüldükçe bu durum daha bariz ortaya çıkıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agustos_bocuuÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 197
agustos_bocuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 08:24

En Vatansever Contorium

Can G. Kuseyri, eğlence için “sadece Türkiye’de bulunan çok değerli” bir element uydurdu, videosunu YouTube’a yükledi. Herkes elementin peşine düşünce şaka kontrolden çıktı.

Her şey Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Can G. Kuseyri’nin Windows işletim sisteminde “con” isminde bir klasörün açılamayacağını keşfetmesiyle başladı. 2006 yılında Aktüel dergisi tarafından uydurulan, Saadet Partisi’ni seçim kampanyasına kadar giren “Feomidyum” şakasından esinlenen Can, biraz eğlenmek için “Contorium” adıyla kendi uydurduğu mineral üzerine hazırladığı videoyu YouTube’a yükledi.

Türkiye’nin maden zenginliği hakkında türetilmiş komplo teorileriyle dalga geçen videoya göre, dünyada yalnızca İstanbul Boğazı’nın derinliklerinde bulunan “Contorium” 23 trilyon dolar değerindeydi ve Amerikan emperyalizmi Contorium’un çıkarılmasına izin vermiyordu.

Türk Nazi Partisi’nin propagandası oldu Ancak Contorium şakası bir süre sonra kontrolden çıktı. Video, Contorium’a inananların bir takım eklentileriyle Google’da 15 bin sonuca ulaştı. Kuseyri’ye bir yandan tehdit mesajları, diğer yandan arkadaşlık istekleri yağmaya başladı. Hakkında soruşturma açılsın diye savcılığa bile başvurulurken, Contorium ‘Türk Nazi Partisi’ tarafından propaganda malzemesi haline getirildi. Baştan sona inandırıcılıktan uzak olan videoda İstanbul Boğazı’nın derinliklerinde Contorium isminde 23 trilyon dolar değerinde bir maden olduğu, bu madenin İstanbul’dan başka hiçbir yerde bulunmadığı, ABD ve İsrail’in Contorium’un çıkarılmasına izin vermediği, yabancı bankaların ve Arap petrol zenginlerinin kazı yapmak için boğazdan yalı satın aldığı, erguvanların rengini bu madenden aldığına varıncaya kadar bilgiler yer alıyordu.

Kendi açıklaması ile ;

2007 yılında sadece eğlenmek için yazdığım bir metinin ciddiye alınması sonucu video hazırlayıp youtube’a yükledim ve olay çığrından çıktı. Fazlasıyla ciddiye alınan Contorium, binlerce sitede yer alırken Taraf’a, Türkiye Gazetesi’ne ve Açık Radyo’ya haber oldu. Taraf’ta 1 Mayıs’ta çıkan haber her şeyi özetliyor:
“türkiye’nin en vatansever elementi contorium… boğaziçi öğrencisi can g. kuseyri, biraz eğlenmek için contorium diye bir mineral uydurdu. 23 trilyon dolar da değer biçti. ve internette fırtınalar koptu. can g. kuseyri, eğlence için “sadece türkiye’de bulunan çok değerli” bir element uydurdu, videosunu youtube’a yükledi. herkes elementin peşine düşünce şaka kontrolden çıktı.
her şey boğaziçi üniversitesi kimya bölümü öğrencisi can g. kuseyri’nin windows işletim sisteminde “con” isminde bir klasörün açılamayacağını keşfetmesiyle başladı. 2006 yılında aktüel dergisi tarafından uydurulan, saadet partisi’ni seçim kampanyasına kadar giren “feomidyum” şakasından esinlenen can, biraz eğlenmek için “contorium” adıyla kendi uydurduğu mineral üzerine hazırladığı videoyu youtube’a yükledi. türkiye’nin maden zenginliği hakkında türetilmiş komplo teorileriyle dalga geçen videoya göre, dünyada yalnızca istanbul boğazı’nın derinliklerinde bulunan “contorium” 23 trilyon dolar değerindeydi ve amerikan emperyalizmi contorium’un çıkarılmasına izin vermiyordu. türk nazi partisi’nin propagandası oldu ancak contorium şakası bir süre sonra kontrolden çıktı. video, contorium’a inananların bir takım eklentileriyle google’da 15 bin sonuca ulaştı. kuseyri’ye bir yandan tehdit mesajları, diğer yandan arkadaşlık istekleri yağmaya başladı. hakkında soruşturma açılsın diye savcılığa bile başvurulurken, contorium ‘türk nazi partisi’ tarafından propaganda malzemesi haline getirildi. baştan sona inandırıcılıktan uzak olan videoda istanbul boğazı’nın derinliklerinde contorium isminde 23 trilyon dolar değerinde bir maden olduğu, bu madenin istanbul’dan başka hiçbir yerde bulunmadığı, abd ve israil’in contorium’un çıkarılmasına izin vermediği, yabancı bankaların ve arap petrol zenginlerinin kazı yapmak için boğazdan yalı satın aldığı, erguvanların rengini bu madenden aldığına varıncaya kadar bilgiler yer alıyordu. video yer yer soros, obama, tuncay güney, israil bayrağı, avrupa parlamentosu gibi görsellerle zenginleştirilerek 9.5 dakikalık bir “ikna sağanağı” haline getirilmişti. fakat contorium videosu “internet ortamına düştükten sonra” katlanarak çoğaldı ve komplo teorisini imal eden adamın kontrolünden çıkarak bir “toplumsal kanaat” haline geldi.

contorium’un mucidi mendeyelev türk’tü
can, önce “contorium mineraline sahip çıkalım” isminde bir facebook grubu oluşturarak yüzlerce kişiyi buluşturdu. bunu ekşi sözlük’e peşpeşe girilen entryler izledi. ilgiyi gören can, iddialarına daha komiklerini ekledi. buna göre contorium’un mucidi dmitri mendeleyev türk’tü. babasının sibirya türklerinden olduğunu öğrenen mendeleyev, rusya’nın sıcak denizlere inmek istediğini bildiği için rus hükümetini yanıltmıştı ve istanbul boğazında bulunan contorium’u periyodik cetvele torium olarak gizlemişti. can, artık “cann tiersen” takma adını kullanıyordu ve “bir yerde iki günden fazla duramıyordu”. çok geçmeden “contorium gerçeğine kendisini adamış” yurtsever vatandaşlar msn üzerinden can’a yağmaya başladılar.

bozkurtlar contorium’u sahiplendi
bozkurt66: contorium hakkında ne biliyorsun?
cann tiersen: çok şey biliyorum
bozkurt66: bana anlatabilir misin?
cann tiersen: abi anlatırım ama çok sakat gerçekler bunlar, yaşatmazlar bizi…
bozkurt66: bak canım önce kendimi tanıtayım (…) hiç bi halt yiyemezler bu ülke bizim.
bozkurt66: sadece bu kadarını mı biliyorsun?
cann tiersen: evet abi çoğu insan sadece bu kadarını biliyor.
bozkurt66: o zaman ben biraz bilgi vereyim. yaptığımız araştırmalara göre 15 gr. contorium minerali atom bombasından sekiz kat güçlü bomba haline dönüştürülebiliyor. 1 ton contoriumla bütün dünya yok olabilir. silah üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.
cann tiersen: tüm dünya türklerini birleştirebilecek bir silah yaratabiliriz bence.

komplo iddiası kontrolden çıkmıştı… öfkeli vatandaşlar tepkilerini can’ı bulup ona göstermek yerine, iddiayı paylaşan 3. kişilere göstermeye başladılar. contorium videosu modifiye edilmiş sayısız versiyona ulaştı. çoğu kopyasına gerilim dolu fon müzikleri, türk bayraklı grafik animasyonlar eklendi ve cann tiersen’in imzası çıkarıldı. böylelikle contorium, kaynağı bilinmeyen gizemli bir iddia olarak internet ortamında dolaşıma girmiş oldu. can, şimdi kalan ömrünü contorium’un gerçek olmadığına insanlığı inandırmaya adamış bir toplum gönüllüsü… hala elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşıyor. ileride bunu kitap vatana millete ettiği bunca kötülükleri kitap projesi haline getirme düşünceleri var. bütün bunlardan sonra söyledikleri ise şunlar: “hakkaten terbiyesizlik ettim. onlarca tehdit telefonu aldım. hakkımda savcılığa başvuruldu. bugün contorium yok diye çıkıp bağırırsan taksim’de dayak yiyebilirsin. can güvenliğimden endişe ediyorum. fakat eminim ki başından beri her şeyin arkasında amerika vardı. belki benim arkamda da amerika vardır. bunu bilemiyorum. bu yüzden ben masumum. anam bacım beni affetsin. önümüzdeki günlerde yeni bir contorium videosu yayımlayacağım”


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yckyazilimÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 97
yckyazilimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 08:42

Benim yaşımla dalga geçilmiş galiba ?!???!!!! Her gün bilim sayfalarında takılan her gün fizik belgeselleri izleyen, programlamada kendini geliştirmiş bir insanım(C# - SQL - XNA -ASP.NET). Ben yaşadıklarım beni bilgili yapmaya zorladı. Yolda geçen adama sicim teorisinden her şeyin teorisinden hawking ışımasından bahsetsen o ne ya diyip geçer. 13 Yaşındayım ama şu anda öss geometri kitapları kaynak kitabım, felsefe kitapları(felsefede de iyiyimdir) okurum. Bir insanın Yaşıyla dalga geçmeden önce NASIL BİRİ OLDUĞUNU bilmek gerekir. 

Siyasettede ( önce bir şeyler yazdım ama yayınlamaktan korktum sildim), yaşım yetmiyor desenizde eski olaylara bakmaya gayret gösteriyorum.Geçen sene siyaset kitapları okuyordum.

Özet geç derseniz bir insanı bilmeden o insanı hafife almayın!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agustos_bocuuÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 197
agustos_bocuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 09:11
Atalar boşa dememiş efendi akıl yaşta değil baştadır diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 10:38
Bir insanın yaşıyla dalga geçecek insanlar değiliz. Ne ben ne Onur abi ne de bir başkası. O kadar okuduğunuza göre bilmeniz gerek bilim ve siyaset bilinenden çok bilinmeyenlerle doludur okuduklarınız yalnızca okumanıza izin verilenlerdir...

Savaş bey araştırma ve paylaşımınız için teşekkürler. Keza öyle bir toplum olduk ki yine de "acaba" diyordur bir çok insan. Artık her şeye e bu da acaba şu yüzden mi der olduk. Acaba bu çocuk bir tehdit sonucu mu tabiri caiz ise geri vites yapmış... Yada çocuk contorium diye birşeyden bassederket halk hareketlensin ki marmara denizindeki projeler başka ülkelere verilmesin mi istemiş? Öyle bir madde var veya yok diyorum ya asıl mevzu zaten bu değil muhtemelen o çocuk da bunun bilincinde asıl mesele her şeyin ithal kaynaklara verilmesi, senin toprağının üzümünü başkalarının yiyip çöpünü sana vermesi...

Keza her insan bilir ki böyle bir video yaparsanız çığ gibi büyür koyan da kontrolden çıkacağını bilerek koyar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deniz DemircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1657
Deniz DemircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 10:53
[QUOTE=OrdiBuko]Okuyunca güldüm yorumları. Ben kimya bilgisi olan bir adam değilim ve yaşım 20. Siyasete oldukça hakimin her gün gazete okumaya çalışıyorum ve bu konu hakkında yorum yapamıyorum çünkü;

1-Doğruluğundan emin değilim.
2-Geyik yapamam çünkü doğru olabilir. Doğru değilse bile bu tarz yüzlerde oyun ülkemiz üzerinde dönüyor.

Ve bunu uzun uzadıya konuşabiliriz şimdi yazmak da istemiyorum çünkü bir anlam ifade etmiyor fakat şu var arkadaşlar 13 yaşınız da nasıl bu kadar kendinizden emin ve rahat dalga geçebiliyorsunuz?

Bırakalım da konu hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşsınlar böyle bir şeyin varlığının olmadığından kesin haberdar olan varsa bırakalım geyiği de o yapsın inananları da o uyarsın...

10 dk'lık bir video'yu izleyip "zuhauha con diye dosya şu yüzden açılamıyor" temasını çıkarıyorsak video'yu bir daha ve bir daha izleyelim...[/QUOTE]
Sercan abi sana gerçekten saygım var,yaptığın herşeye karşı hürmet duyarım ama bir insanın yaşına bakarak yargılaman yanlış olmuş,diğer arkadaşım aşırı bir tepki vermiş ama herkes yaşına göre konuşmalı değil mi?
Sercan abi sana gerçekten saygım var dediğim gibi yaşa göre yargılaman yanlış olmuş ama demişsin (2. Yazında) "Bir insanın yaşıyla dalga geçecek insanlar değiliz." gerçekten de öyle bir insansın Sercan abi.
Yiğit sende çok fazla tepki vermişsin,tecrübm var fazla tepkinin sonuçları kötü olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agustos_bocuuÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 197
agustos_bocuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 11:11
      Komplo teorileri üretmeyi seven bir toplumuz.Ben kendimi bilidm bileli bor minerali ile ilgili sayısız efsane dolaşır durur.Bu espirinin kaynağı işte buraya kadar dayanıyor.Biraz da aşağılık kompleksimizden kaynaklanıyor.Aslın da çok ileri bir medeniyet olabiliriz ama Amerika ve dış güçler buna izin vermiyora bağlıyoruz her şeyi.Afedersin Cem yılmaz'ın dediği gibi element uydurup sonra kendimizde inanıyoruz.

       Çalışmıyoruz okumuyoruz bilime ve sanata değer vermiyoruz ondan sonra vay efendim amerika izin vermiyor yok yabancı firmalar gelip ülkemizde çalışma yapıyor diye kaygılanıyoruz. 

        Bilmiyoruz ki en değerli element bilimdir çalışmaktır sen bunu yap bilim adamları yetiştir onlar için çalışma ortamı hazırla ondan sonra varsa öyle bir element değil amerika kim olursa olsun engelleyemez onu işlememizi 

       Bakın bu videoyu hazırlayan kişi ile bir vatansever ülkücü kardeşimizin internet konuşması aynen şöyle

bozkurt66: contorium hakkında ne biliyorsun?
cann tiersen: çok şey biliyorum
bozkurt66: bana anlatabilir misin?
cann tiersen: abi anlatırım ama çok sakat gerçekler bunlar, yaşatmazlar bizi…
bozkurt66: bak canım önce kendimi tanıtayım (…) hiç bi halt yiyemezler bu ülke bizim.
bozkurt66: sadece bu kadarını mı biliyorsun?
cann tiersen: evet abi çoğu insan sadece bu kadarını biliyor.
bozkurt66: o zaman ben biraz bilgi vereyim. yaptığımız araştırmalara göre 15 gr. contorium minerali atom bombasından sekiz kat güçlü bomba haline dönüştürülebiliyor. 1 ton contoriumla bütün dünya yok olabilir. silah üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.
cann tiersen: tüm dünya türklerini birleştirebilecek bir silah yaratabiliriz bence.


Adam resmen kafa buluyor haklı bende olsam aynını yaparım ülkücü milliyetçi diye geçinen bu adamların işi gücü asmak kesmek adam vurmak vatan millet için eşkiyalık yapmak eline böyle bi koz geçmiş kaçırırmı contorium ile eşkiyalık yapacak gücüne güç katacak 


ama ben gerçek vatan severlere gerçek Türk milletine sesleniyorum çalışıp gerçek muasır medeniyetler seviyesine bileğimizin hakkıyla çıkmalıyız 
bizim böyle uydurma elementlere ihtiyacımız yok. Ulu önder M.Kemal ATATÜRK'ün şu lafını hiç düşündünüz  mü 

EY TÜRK GENCİ ..MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET (CONTORİUM DA DEĞİL) DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR !








Gürkan Hoca2011-06-08 13:46:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 13:46
Elementi geçtim de saçma sapan şeyler için neden birbirinizi kırıyorsunuz?
Burda bu uyarıları yaparken ben sıkılıyorum, lütfen seviyeyi koruyalım.
Aksi takdirde başlığı kilitleyip yaptırım uygulayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 15:12
Yiğit Kardeşim; benim de bahsettiğin muhabbette mesajım var. Benim mesajımı bir daha okumanı, özellikle ikinci cümleyi okumanı tavsiye ederim. Hepimizin bilmediği konuda bahsettiğim duruma düşebileceğini orada söylemişim. Sadece yaş küçük olunca bu daha çok göze batıyor, bunu da söylemişim. Kimseye cahil dediğim yok; kişi bildiğinin alimi, bilmediğinin cahilidir. Mesela birbirimize birer soru sorsak benim bildiğimi sen, senin bildiğini ben bilmeyebilirim ama bildiğimizi zannediyor olabiliriz ve bunun farkına da varmayıp biliyor gibi konuşabiliriz.


Bu arada özellikle fizik başta olmak üzere matematik ve fen dallarında herhangi bir yardıma ihtiyacın olursa bana ulaş, elimden geldiğince yardımcı olurum. Bu yaşta bu tip konularla ilgilenmek güzel şey.
onuruygun2011-06-08 19:31:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

twitusÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 16
twitusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 20:52
Çürütülmüş element. 
çürüten araştırmacı videoma yorum yaparak belirdi.
artık kimse savunmamalı bu elementi. buyrun:

?"1- herhangi iki elementin kütle numaraları aynı olamaz

2- kütle numarası proton ve nötron sayılarının toplamına eşittir. virgüllü birşey olamaz. 0,4 tane nötron olur mu lan?

3-bir tek istanbul boğazında bulunma sebebi çok saçma. bir elemnt dünyada o kadar dar alana yayılamaz. mantıksız.

4- boğazın diplerinde varsa etrafında da bulunması lazım. saçma.

5- faydalı radyasyon ney????? yok öyle bişey. radyasyon yüksek frekanslı ışıktır. faydalısı zararlısı olmaz radyasyonun. bu yüksek frekanslı yüksek enerjili radyasyon, dna yı ve insanın protein yapısını bozar.

5-nükleer enerjide ve roket yakıtlarında faydalanılıyormuş. petrolle uranyumu aynı amaçla kullanabilir misin? aşırı derecede saçmalık.

6- bu enerjinin peşinde olan ülkeleri sallıyor da sallıyor. ulan yeni zelandanın ne işi var ülkemize göz koysun? eti ne budu ne onun? contoryum gibi gizli bir elementi bilecekmiş te gelip almaya çalışacakmış elin zelandalısı. bak sen?

7- dönergeçli energeç denen şey mıknatıslarla yapılan kendi kendini iterek çalışan bir tür motor. adı manyetik motor. bu elementle ne alakası var? tübitakta yaptık o motoru alakası bile yok bu elemntle. çok iyi saçmalamış maşallah!

8-araştırılması yasaklanmış mineral mi???? vikipedi: mineralin belirli bir kimyasal formülü vardır. oha lan! contoryuma mineral yani bileşik diyor. birkaç dk sonra element diyor!!

9- con, lpt gibi şeyler windowsun işletim sistemi dosyalarıdır. birden fazla açılamaz bu isimde dosya. ama con diye bir dosyayı mac de pardus işletim sistemlerinde açabilirsiniz!!!

10- hem con ismini özellikle açılmamasını sağlayıp neden dikkat çeksinler bu minerale

11- çekirdek çatlak diyor. atomun parçalanmasına sebep olur bu.

12- boğazda bulunuyor radyasyon yayıyor contoryum ve boğazdaki balıklarda hastalık yok hiç, o balıkları yiyen canlılarda da hastalık olmuyor hiç. çelişkiii!!!!

13- radyasyon yayan bir element, anti radyasyon olarak kullanılabiliyormuş. bak bak bak? koy pc nin yanına 1gr toryum. gör bak kaç ay daha yaşıyorsun sen.

14- devreye sürülünce bilgisayar elektriksiz çalışıyormuş demek? acaba bilgisayar, radyasyonu elektiriğe çevirecek bir donanıma sahip mi? bugün amerika bile sahip değil. onun için radyasyonu emen güneş paneli lazım. yalancılar.

15- 1/x ışını diye bişey yoktur. anti radyasyon diye bir ışıma yoktur. hala anti radyasyon ışını saçıyor diyor. anti ışın denen şey karadeliklerdir ve tüm ışınları emerler. bunlar bi tarafından element uydurmuş.

16- ışınların birbirini nötrlemesi için aynı doğrultuda aynı dalga boyunda ve aynı özelliklere sahip olması gerekir. yani bir radyasyonu ancak başka bir radyasyonla nötrlersin. videoda dendiği gibi anti radyasyonla değil!

17- araştırması yasaklanmış deniyor. türk bilim adamları onca radyasyon kalkanını nasıl yapıyor??? ne zaman araştırmış ta yapmış? pehhh!

18- 1/x ışınları yani anti radyasyon ışınları, ortamda radyasyon olmazsa, nötrlüyecek bişey bulamazlarsa, radyasyon etkisi gösterirler çünkü aynı dalga boyundalar. yani ışık dalgalarının tersi düzü anti si olmaz.

19- bakk bakk. az önce faydalı radyasyon diyordu. anti radyasyon diyordu. şimdide yenince mutasyon oluyor diyor. yenmesine gerek yok. boğazda, elementin dibinde yaşayan balıklar neden radyasyondan dolayı 2 kafalı değil?

20- kurtuluş atom müzesi diye biryer yok.

21-balıkların mutasyona uğraması için yemesi lazım diyor. nükleer santral atıklarından dolayı mutasyona uğramak için onların yenmesi gerekmiyor. saçmaaaa.

22- radyasyonlu balığı eliyle tutuyor. çok malca.

23- mineral dediği şeye maden diyor.

24- boğazda contoryum varmış. erguvanla aynı renkteymiş. boğazın dibinde değil etrafındada varmış ki çiçekler etkilenmiş. bu da demekki sadece boğazın dibinde contoryum olmadığının kanıtı. boğazın etrafındada olmalı. yalı bahçelerinden contoryum çıkmıyor ama. boğazın dibinden çıkıyor diyor.

25-contoryumu bilen yalıdakiler neden zengin olmuyor?

26- mendeleyev daha toryum elementini bile bulamamış. kendi periyodik cetveline baktım. contoryumu nerden bulacak? buldu ki özelliğini nerden bilecek? nerde bulunduğunu nerden bilecek?

27- 2 şehir arasındaki kilometreyi contoryumun kütle numarasına yazıp, mesafeyi ölçünce aa bak contoryumun kütle numarası çıktı diyorsunuz birde utanmadan. yazıkk.

28- gizli bir element. ve tüm dünyanın gözü önünde türkiyede contoryum olduğunu işaretlemek için +90 telefon kodu verdiler öyle mi?

29- amerikalılar müfredata 2 aynı atom numaralı elemnt olamaz diye bişey eklemişler diyor. bu dedikleri deneylerle kanıtlamadıkça türkiye tarafından müfredata alınmaz.

30- windows 95 de con con1 con2 isimli dosya açılamıyor diyor. con console'un kısaltılmışıdır. com1 com2 lpt ve bikaç benzeri isimde de klasör açılmaz zaten. bunda garip bişey yok.

31- bil gates vicdan azabı çekmiş. amerika türkiyeye saldırmasın diye con isimli klasör açmaya izin vermiş. tabi o con diye klasör açılmasına izin verdi amerika ülkemize saldırmaktan vazgeçti. çok yaşa bill abi!!!

32- con isimli klasör açılması için çalışmalar başlatılmış diyor. yazılacak 2 satır komut alt tarafı. bunu ben bile biliyorum. saçmalığa bak.

33- microsoft merkezi ikiz kulelerde değil. uçak microsoftu hedef almadı. yalan.

34- sadece boğazın belli bölümlerinde bu mineral var diyor. öyleyse boğazın etrafında contoryum yoksa asla erguvan açamaz.

35- boğazdan bu elementi çıkartmak için yalı almaya gerek yok. çeşitli çalışmalarla çok kolay çıkartılabilir.

36- yalılara türk giremiyor diyor. ne alaka kaynak nerde???

37- yalılarda tuhaf araştırmalar yapılıyormuş. delilin nerde? anca dedikodu??????

38- marmaray projesinde ihale kapalı ihaledir. şirketlerin milliyetletiyle alakası yoktur olayın.

39- contoryum balıkların yiyipte mutasyona uğrayabileceği kadar yüzeyde diyor video. ve şimdide boğazın 100lerde metre altında araştırma yapılıyor diyor. neden yüzeyde değil araştırma? çelişki!!!

40- marmarayda körü yok. köprü inşaatı diye saçmalıyor.

41- contoryumu çıkartın yazılı pankartlı resim fotoşop. ne diye yaptıysa.

42- e bide sosyal mesaj veriyor bu video "vatan hepmizin" iyi güzel. sonunda videoyu paylaşın ne demek ya? ordaki tüm yalanlar yayılacak. milliyetçi duyguları kullanmış resmen!

kısacası bu iş yalan."



ekşisözlükten kopyalanmıştır alıntıdır.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23593433


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2011 10:48
Doğruluğuna inanmadığım zaten aşikar da.Alınması gereken msjı almıyoruz kimi zaman.
Yineliyorum; Bunun üzerinden vatanseverlik yapmak ta, geyik yapmakta gereksiz.

Vatanseverlik yapılabilecek okadar çok somut örnek varken

Çeşitli tartışmalar üzerinden bu kadar geyik yapılabilecek siteler forumlar varken.

Bu konuyu bence uzatmanın anlamı yok.

Dipnot: Konuyu açıklığa kavuşturmak adına paylaşım yapan arkadaşlarım ,kaynakta belirtirse daha
tamamlayıcı olur.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WorkAndPassÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 229
WorkAndPassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 15:30
Benim merak ettiğim tek bir konu var. Tamam insanlar istediği şeye inanmakta ve inandığı şeyin peşinen gitmekte özgürdür.

Merak ettiğim konuya gelince de İnsanoğlu eliyle tutmadığı, gözüyle görmediği ve daha da önemlisi ortaya atılan şeyleri bizzat test edip gözlemlemediği bir şeye neden inanır.?

Mesela başlığa bakar mısınız. ''Con Maddesini bilgisayara sürdüğümüzde 1 yıl elektriksiz çalışıyor''

Bu maddenin varlığına inanabilirsiniz, hatta araştırabilirsiniz ama 1 yıl elektriksiz çalışan bilgisayarı görmeden bu söylemlere inanmak niye.? ve ya elde kesin ve net bulgular olmadan bunlara inanmak niye.? ve neden her seçim arifesinde bu element birileri tarafından ortaya atılıp malzeme edilir anlamam :) Bu videoları izleyip fikir değiştiren olacağını sanmıyorum çünkü :)

.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 21:14
Ben maddeye inanmıyorum ama oladabilir çok anormal karşılamam.
Seçim öncesi değil bu video epey önceye ait arkadaş tesadüfi görmüştür ve zaten seçimle alakalı bir durum da yok bu tip olayların varlığına inanan yada bilenler bilir ki bunlar siyaset ötesi şeylerdir çoğu zaman işin siyasi boyutu incelense bundan önce ve direkt parti bazında eleştirilecek çok madde bulunur zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2011 01:10
[QUOTE=OrdiBuko]Ben maddeye inanmıyorum ama oladabilir çok anormal karşılamam.
Seçim öncesi değil bu video epey önceye ait arkadaş tesadüfi görmüştür ve zaten seçimle alakalı bir durum da yok bu tip olayların varlığına inanan yada bilenler bilir ki bunlar siyaset ötesi şeylerdir çoğu zaman işin siyasi boyutu incelense bundan önce ve direkt parti bazında eleştirilecek çok madde bulunur zaten.
[/QUOTE]

http://www.ptable.com/

O elementin olmadığı konusunda çok açık sözler de söylenebilir ama yukarıdaki periyodik tabloya bakmak yeter. Bu elementin orada olmadığı rahatça görülür ki bu da ispattır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir