CO2 takviyesi sonrasında beliren kurtçuklar


MavilerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 53
MavilerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2013 17:56
Fotoğraf: 



Canlıdaki Belirtiler: Akvaryumda bulunan kiraz karides, lepistes ve cüce vatozların tamamı öldü.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: -
 
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24 derece, ölçüm kitim yok ancak gün boyu saniyede 3-4 damla çalışmış olan DIY co2 sistemi PH düşüşüne sebep olmuş, canlılar da bundan ölmüş olabilir.

Filitrasyon: Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Canlılar ölmeden 12 saat önce DIY CO2 sistemi kurmuştum. CO2 çıkışının fazla olduğunu görmüş, ancak damla kontrolü yapamadığım için kendi haline bırakmıştım. Canlı ölümlerinin CO2 olduğunu düşünüyorum. Akvaryumda daha önce yukarıda fotoğrafını gönderdiğim kurtçuklardan tespit etmiş, esasında karides akvaryumu olmasını istediğim nano akvaryumuma kurtçukları yemesi için iki tane lepistes eklemiştim. Lepistesleri ekledikten sonra kurtçuklar yok oldu. CO2 DIY sistemi kurduktan sonra akvaryumdaki tüm canlıların öldüğünü, kurtçukların da camda hareket ettiklerini gördüm. 

Canlı ölümlerinin sebebinin CO2 kullanımım olduğunu düşünüyorum, ancak bu kurtçukların varlığı beni fazlasıyla rahatsız etti. Bu kurtçuklar nematod mu?  Netten baktığım fotoğraflarla benim bu kurtçukları kıyaslayınca sanki bana nematodmuş gibi geldi ancak tam emin de olamadım.

Akvaryumun genel görünümü şöyle:


Kurtçuklardan tamamen kurtulmak için akvaryumu boşaltmayı ve kurutmayı düşünüyorum ancak iki ay önce dikmiş olduğum parvulalarıma da kıyamıyorum. Son bir aydır çok güzel gelişim göstermeye başlamışlardı. Akvaryumu kurutursam parvulalar da gidecek.

Kurtçukların ne olduğunu yardımlarınızla tespit edebilirsem akvaryum içinde bitki dışında canlı yokken ilaç/kimyasal kullanıp bu kurtçukların kökünü kurutmayı düşünüyorum. Değilse, bu akvaryumu iptal edeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Maviler2013-06-25 18:00:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryumaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2013
İl: Manisa
Mesaj: 82
akvaryumaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2013 22:44
Akvaryumu tamamen boşaltın bitkiler için ise küçük akvaryumda permasol eritin bu suda yaklaşık 1 saat
bitkileri banyo yaptırın sonrasında iyi durulayın çünkü permasol zehirli bir dezenfektedir,eczanelerden temin edebilirsiniz,.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MavilerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 53
MavilerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2013 23:21
Cevabınız için teşekkür ederim Vedat Bey. Akvaryumumun hacmi 15 lt. Tabanda bulunan parvulaları sökmeden yapabileceğim birşey var mı acaba? Parvulaları sökmem zaten akvaryumu dağıtmam anlamına geliyor çünkü. 

Şu anda akvaryum içerisinde bitkilerden başka canlı bulunmuyor. Permasolü direk akvaryum içerisine uygulasam, bir saat sonra %80, sonraki bir saat tekrar %80 su değişimi yapsam bitkilere zarar verir miyim acaba?

Siprax kullanımını tavsiye eder misiniz? 

Bu solucanın nematod olduğuna hemfikir miyiz acaba?
Maviler2013-06-25 23:26:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MavilerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Konya
Mesaj: 53
MavilerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 22:03
Bu illetten üç gün üst üste Sitraks kullanımı ve günlük %70'lik su değişimleriyle şimdilik kurtuldum.

Sitraks kullanımını müteakip filtreyi 2 saat kapattım. 24 saat sonra %70 su değişimi yaptım. Su değişiminden sonra tekrar aynı dozda sitraks kullandım. Bu işlemi üç gün boyunca tekrar ettim. Her Sitraks kullanımı sonrasında beyaz kurtçukların hareketsiz şekilde suda yüzdüğünü gözlemledim.

Yumurtada içerisinde nematodların olabileceğini düşünerek iki hafta sonra bir doz daha sitraks kullanarak tedaviyi sonlandıracağım.

Sitaks kullanımının bitkilere, akvaryumda kalan bir tane karidese ve lepistese bir zararı olmadığını, üç gün sonra suda oluşan beyaz bulutun kendiliğinden ortadan kalktığını da eklemek istiyorum.

Şimdilik az zararla bu beladan kurtuldum gibi görünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir