Canlı Yem olarak ; böcek ,örümcek ve güve...


KarasisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 66
KarasisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 18:48
Merhaba arkadaşlar sizlerle bir konuyu tartışmak istiyorum. 2 senedir tropikal karma bir akvaryumum var(altın gurami,incisus,bosemani,kribensis,ramirezi) . Haftanın 2 günü canlı yem arıyorum buluyorum ve balıklarıma atıyorum (Açıklama; balkonda epey çok çiceğimiz var oradaki canlıları kurtları,özellikle örümcekleri yakalıyarak akvaryuma atıyorum,özellikle ev örümceğine balıklarım bayılıyor; abdomenindeki toplu protein deposunun balıkcanlarımın gelişimini hızlandırdığını düşünüyorum) . Balıklarımı çok küçükken aldım. Yaklaşık 25 kuruşken o zaman kurt kurusu ile beslemiştim 50kuruş ve 1 lira boylarına eriştikleri zamandan bu yana halen canlı yem vermekteyim. Canlı yemin balıklarıma sağlık getirdiği kanısındaydım ancak kribensisimin gözü şiştikten sonra bu uygulamaya ara verdim tahminim canlı yemlerden hastalık kaptı. 20 gün oluyor. O günden beri balıklarım ciddi anlamda daha uysal ve haraketsiz en kaliteli kuru yemleri de versem sadece yem vakitleri bana oyun oynuyorlar. Parmağımı gagalama alışkanlıkları kayboldu ? Bu da beni epey üzdü! Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.  Canlı yemi petshop ya da akvaryumdan mı almamız gerekiyor?
(küçük kurtların yenmesi estetik olarak hoş gözükmüyor; çekirge,hamamböceği yavrusu,örümcek çırpındığı için balıkların mücadelesi gerçekten iyi oluyor.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 19:55
Böcek kimyasallarla öldürülmemiş ve böceğin yaşadığı mekan temiz ise verebilirsiniz. Hamamböceği gibi böceklerin nerelerde gezdiği belli değil, her türlü mikrobu taşıma riskleri var.

Ben bu gün bettama balkonda çiçeklerin etrafında uçan sineklerden verdim 2 tane. Yaz aylarında bunu yapıyorum. Kışın petshoplardan aldığım yemler ile besliyorum.

Evimiz 3. katta ve banyoya karıncalar geliyor tek tük. Bazen onlardan 1 tane atayım diyorum, ama küçük siyah karıncalar çok hoşuma gidiyor kıyamıyorum Kahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarasisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 66
KarasisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 23:57
Hamam böceği çok vermedim, evde tek tük varsa yakalarım affetmem. Zaten öldürücü darbeleri kribensis yapıyordu. Diğerleri ısırık atıp bırakıyor. En iyisi örümcek ve güveyle devam edeyim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir