Canlı Bitkilı Akvaryum


sot5454Çevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2019
İl: Sakarya
Mesaj: 15
sot5454Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2019 23:32
80x45x45 özel akvaryum yaptırıyorum. Sandığın içine koyup ön yüzünü keseceğim. Yerde duracak yani 2 berjel arasında. Bitkili lepistes bakacağım. Gece 12den sabah kalkana kadar ışık yanık duracak. Bu arada beyaz dış mekan içın su geçirmeyen led döşeyecegım sandığın kapağına. Gündüzde ışık kapalı duracak. 2 arka köşeye yuvarlak hava taşı koycam üstünü Hindistan cevızının kabuğu ile (hava çıksın diye kabuga delıkler açıp) kapatcam. Yapmak istediğim bunlar. Lakin bu şartlarda hangi bitkiye bakabilirim? yosun, yem artıkları gibi etkenlerden kurtulmak için hangi canlıları kaç adet ilave edebilirim? Nasıl bir fıltre kullanmalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Hayalimdeki akvaryum bu salonun köşesinde olcak ama yalnış birşey yapmak istemiyorum. He birde kum önerisi. Şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2019 00:03
Sandıgın üstüne koysan daha iyi olmaz mı ? Çünkü sandıgın kapagını kapadıgında zamanla buhar olacak ve ahşap şişecek. ayrıca 3 taraftan görebilecegin balıkları neden tek camdan görmek istiyorsun ? Sandıgı yüksek bir yere koymayacaksan balıkları izlemek için yere oturman gerekecek sürekli. Çok kullanışlı bir fikir degil gibi geldi bana ama sen bilirsin. Birde kapaga taktıgın aydınlatmaya dikkat etmelisin ahşaba baglıyorsun elektrik sistemini sonuçta. Isınma yanma kısa devre gibi şeylere dikkat etmen lazım. Kapak kapalı olup nem olacagı için aydınlatman uzun ömürlü olmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8666
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2019 00:08
Birincisi eğer ışığı gece boyu açık
bırakırsanız balıklar kesinlikle strese girer ve yosunlanma oluşur. Balıklar bildiğiniz üzere geceleri uyuyor ve gece boyu karanlık bir ortam olmazsa hiç sağlıklı bir durum olamaz. Hem zaten üstü kapalı olduğu için sabahları da karanlık olacaktır akvaryum. Gece yerine sabah daha çok göreceğiniz için sabah ışığı yakmak sizin açınızdan da daha iyi.
İkincisi hava taşına gerek yok. Bana kalırsa boşuna doğallığı bozan bir baloncuk yığını oluşur sadece. Eğer sandığın içine hava girmemesinden dolayı düşünüyorsanız bunu, gözükmeyen bir yerine birkaç tane delik açabilirsiniz.

Bitki olarak isterseniz internete "bakımı kolay akvaryum bitkileri" diye arayabilirsiniz, birkaç tane güzel konu çıkıyor. Benim tavsiyem ise, anubias, tilki kuyruğu, java fern, moss, saz ve amozon bitkisi olur.
Işık konusu burada da sorun oluyor çünkü 12 saat boyunca yanık kalan ışıkta bitkiler çürüyecektir. Bakacağınız bitkilerin türüne göre 4-8 saat arası yakılmalı ışık.
Yosunlanma eğer çok yemleme yapmazsanız, özellikle demir gübresini aşırıya kaçırmazsanız, fazla ışık yakmazsanız o kadar da göze çarpmaz ama yinede nokata yosunu çıkabilir. En iyi yosun yiyen canlı ise sea dır. 7 tane alırsanız hem minik yosun oluşumunu önlersiniz hem de akvaryuma renk gelir. Onun dışında boynuzlu neritte yosuna karşı alabileceğiniz diğer bir canlı olabilir. Diğer yem artıları için vatoz yada süre şeklinde çöpçü alabilirsiniz.
Hacminiz büyük olduğu için dış filtre öneririm ama nereye koyarsınız bilemiyorum. Herhangi bir akvaryum dolabı olmayacaksa saklaması zor olsa da en iyi temizlik o hacimde dış filtre ile olur.
Kum olarak ben dere kumu öneririm. [EDIT]Beta_balik,2019-11-08 00:08:35[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir