BU BANKALARIN HEPSİ TEFECİ!


HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 12:47
Arkadaşlar, ben 4 senedir kredi kartı kullanıyordum. Kullandığım kart Axess idi. Bu yaz Axess'i kapattırdım. Yani tüm borcunu ödedim ve "kredi kartsız bir hayat"ı benimsedim.

Ancak bana az bir para gerekiyordu. Garanti Bankası'na gittim ve 5 bin TL kredi çektim. Başka da bir talebim olmadı kendilerinden.

Bir zaman geçti, bana "Bonus" diye bir kredi kartı göndermişler. Kullanmaya niyetim yoktu, bundan dolayı şifre bile belirlemedim. Öyle duruyordu cüzdanda...

Dün akşam e-postalarıma bakayım dedim, Garanti'den bir e-posta gelmiş. "Kredi kartı ekstresi" diyor ve benden 24 TL istiyorlar. Yahu ben bu içine tükürdüğüm kartını kullanmamışım ki hiç, ne parası?

Tepem attı, müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım ve kredi kartının iptal edilmesini istedim. İptal edemediklerini, 24 TL ödemem gerektiğini söylediler. Ben de bu kartı hiç kullanmadığımı, ödeme falan yapmayacağımı, eşşek gibi iptal edeceklerini söyledim ve bağırıp çağırdım.

Garanti'den 5 bin TL kredi çektiğimde Garanti bana Eureko diye bir yerden sigorta yapmış. Bu 24 TL onun ücretiymiş... Eureko'nun telefonunu aldım ve aradım, durumu anlattım ve bu saçma sapan sigortanın iptal edilmesini istedim. Şimdi ödeme yapmalıymışım, ondan sonra sigortam iptal edilebilirmiş, daha sonra bana ödediğim paranın bir kısmı iade edilecekmiş.

Yahu, bunlar kesinlikle soyguncu! Tefeci hepsi! Benim sigorta talebim olmuyor, sigorta yapıyorlar. Kredi kartı istemiyorum, kredi kartı gönderiyorlar. Gönderdikleri kredi kartını kullanmıyorum, ekstre gönderiyorlar ve "şu kadarödemeniz gerekiyor" diyorlar.

24 TL 4-5 paket sigara parası... Ama ben bu b*ku ödemeyeceğim. Gerekirse 2 bin TL masraf yapacağım, ama bu soygunculara bu parayı ödemeyeceğim!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 13:51
Kredi kartsız bir hayat benimsemeniz güzel olmuş ama adınıza yollanan kredi kartını kullanmasanız da şifre belirlemeseniz de kuryeden imzanızla teslim almanız kafii.Siz şifresi belirlenmemiş bir kartla işlem ya da harcama yapamasanız da, kartı imzanızla teslim almanız kullanım haklarını kabul etmeniz anlamına geliyor.Kartınızda 2 taraflı işlem var biri sizin tarafınızdan yapılan,diğeri banka tarafından yapılan.Sizin kartı imzayla kabul etmeniz bankanın işlem yapabilmesi için kafiidir.Zaten adınıza merkezden onaylı bir kart çıkması demek bankanın bu karttan yapılacak işlemleri kabul etmesi,çıkan kartı sizin imza karşılığında kabul etmeniz de bu durumu kabul etmeniz anlamına geliyor.Büyük ihtimal ilerde kart aidatı olarak 40-70tl arası bir miktar daha gelecek.Yani aslında burada biraz da olsa sizin de hatanız olmuş bence.
Sağlık olsun diyip fikrimi söyleyeyim.
Bence 24tl iken bakiyenizi ödeyip kart iptali için başvurmanız daha mantıklı.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 14:12
İyi de, ben kartı almazsam kurye her gün geliyor.

Samsun'dayken başıma geldi. Banka bir kredi kartı gönderdi (hiçbir şekilde bankaya uğramamama rağmen, İş Bankası bu da). Kurye, çalıştığım yere geldi. Ben de ne olduğunu sordum, kredi kartı getirdiğini söyledi. İstemediğimi ve geri götürmesini söyledim. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Ben de "Varsayalım, ben burada yokum ve sen beni bulamadım, kredi kartını da teslim edemedin." dedim. "Abi, ben seni bulamazsam, seni bulup kartı teslim edene kadar buraya her gün gelmek zorunda kalırım." dedi. Adamı saatlerce beklettim gider diye. Gitmedi... En sonunda kartı aldım, iş çıkışında direkt bankaya gidip kartı iptal ettirmek istediğimi söyledim, zarfı bile açmamıştım. Bankadaki yetkili "Öyle demeyin, lazım olur, bence kullanın bu kartı." dedi. Benim tepem attı, "Kardeşim, şu kartı iptal edin, bundan sonra da bana kart mart göndermeyin!" diye çıkıştım. Kart iptal edildi.

Bir ay sonra aynı kart postayla geldi! Yine bankaya gittim, kartı iptal ettirdim binbir güçlükle, bir de bağırıp çağırıp bir güzel küfrettim bankada. O bankadan bir daha da kart falan gelmedi...

Aidat konusuna gelince... Bundan seneler önce kredi kartı kullanırken (Axess) ekstrede "aidat bedeli" gibi bir şey yazıyordu. Bankaya telefon edip durumu sordum, "Biz bu parayı alıyoruz." dediler. "Ulan, nasıl alıyorsunuz, böyle bir para alamazsınız! KArtımı iptal edin!" diye çıkıştığımda benden aidat maidat alamamışlardı...

Yahu bunlar delirmiş... Ben kart istemiyorum, kart gönderiyorlar... İptal ettirsem de yeniden kart geliyor. Bu seferkini iptal da etmiyorlar, "Ödemenizi yapın, ondan sonra iptal edebiliriz." diyorlar. Ben kartı hiç kullanmamışım, ama banka bana sigorta yapmış (yerin dibine batsın bankası da sigortası da) ve benden para istiyorlar. BUNUN ADI, ÜÇKAĞITÇILIKTIR! Başka bir şey değil...

Sadece bankalar mı? Sabah cep telefonumu açar açmaz ya Carrefour ya da Benetton'dan reklam iletileri gelir bana... Öyle bir iki tane değil, arka arkaya, on onbeşer tane... Ve bu haftada bir kez olur mutlaka. Ama benim Carrefour ile işim olmaz, Benetto'un da önünden geçmemişimdir. Geçenlerde artık dayanamayıp Carrefour genel merkezi arayıp durumu bildirdim, bu iletilerden rahatsız olduğumu söyleyip numaramın sistemden silinmesini rica ettim. Tamam falan dediler, ama değişen bir şey olmadı. Birkaç hafta sonra bir kez daha arayıp durumu anlattım, daha önce de aradığımı söyledim, bir dahakine farklı bir şekilde konuşacağımı belirttim. Gene tamam falan dediler. En son geçen hafta yine iletiler gelmeye devam etti cep telefonuma. Carrefour'u yine aradım, görüşmelerin kayıt altına alınıp alınmadığını sordum, görüşmelerin kayıt altına alındığını öğrendikten sonra adımı ve soyadımı söyledim, kişisel bilgilerimi de verdikten sonra "Bir daha sizden bana en ufak bir reklam iletisi gelirse..." dedim ve bir daha reklam iletisi gelmedi.

Yani bu olup biten saçmalıkların adı olsa olsa "YAMYAMLIK, ÜÇKAĞITÇILIK" olabilir. Yarın bankaya gideceğim. Beş kuruş ödersem şerefsizim. Kavgaysa kavga, mahkemeyse mahkeme, nereye kadar gidecekse oraya kadar gider...
Hitit2010-10-17 14:30:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bghnsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2006
İl: Isparta
Mesaj: 355
bghnsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 16:22

Onur bey selamlar.

Benim pek bir bilgim yok ama o sigortayı size masraf olarak sunuyorlar.Şöyleki Sizin başınıza bi olay geldi allah korusun vefat etiniz.Banka parayı sigorta şirketinden alıyor.Yani burdaki o 24 tl lik ücret onunla iilgili.Bunuda dosya masrafı falan diye arada iteliyorlar.

Bilgisi olan varsa yazarsa bizde öğrenmiş oluruz:))

Saygılar...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 16:28
Valla orasını bilemiyorum ama ben kredi kartı istemememe rağmen bana kredi kartı gönderiliyorsa, ve hiç kullanmadığım kredi kartına ekstre gönderilip "kredi kartı borcunuz şu kadardır" deniyorsa, bu terbiyesizliğin daniskasıdır.

Ayrıca, bana bir şey olmaz, ben ne ölüm tehlikeleri atlattım. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bghnsÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2006
İl: Isparta
Mesaj: 355
bghnsÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 16:57
Tabi o kredi kartına yükleyecekler bazı olayları.Alenen istemiyorlar onuda oraya sıkıştırıyorlar.Birde kredi kartını iptal ettirmek için kredi kartınızı kaybettiini söylüyorsunuz.Onlarda kartı kapatıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bbirkankÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11679,3[/B]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Mugla
Mesaj: 384
bbirkankÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 17:06
Ben artık bankayı bile aramıyorum böyle durumlarda ilçe kaymakamlığı tüketici hakem heyetine ekstreyle birlikte gidip dilekçe yazıyorum, sonra beni bankadan arıyorlar alınan ücreti iptal ettik şikayetinizi geri alabilirmisiniz diye... Hakem heyetleri önceden 5 tl lik pul istiyorlardı şimdi istemiyorlar bilginize.. Dilekçe ve alınan yasal olmayan ücreti belgeleyen ekstre fotokopisi yeterli oluyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropmanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 147
TropmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 18:30
Banklarla yaptığımız sözleşmelerde nelere imza atıyoruz kimbilir. Siz kredi çekerken mutlaka sözleşme imzalatmışlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 18:54
O da olabilir. Önümüze 100 sayfalık bir şey koyuyorlar, hadi bakalım imzala... Ama fark etmez, o imzaları yedireceğim ben onlara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 19:03
Size şöyle anlatayım.
Çalıştığım kuruluşun anlaşmalı olduğu bir banka var.Ben dahil burda çalışan herkese bu banka kredi kartı yolluyor(aynı size olduğu gibi)
Tabi maaşlarımızı falan da bu bankadan aldığımız için bütün bilgilerimiz kendilerinde mevcut.
Kurye işiyle az da olsa içli dışlı oldum.Çalıştığım yerde de sık sık onlarla muhattap olmak durumundayım.
Kurye teslim ettiği kart sayısı üzerinden prim alır.Bence biraz inatçı bir kurye çıktı ondan kartı vermek için bukadar işi uzattı.Devamlı gelmeleri gibi bir şey söz konusu değil 3 kez gelme mecburiyetleri var ama. 3ncü gelişlerinde yollanan kartın üzerine "adı geçen şahıs kartı istemiyor" ibaresi yazıp tc kimlik no,isim imza atıyoruz sorun kalmıyor(Biz kuryenin yönlendirmesiyle böyle yaptık ve mutlu sona ulaştıkTebessüm )

Marketlerden sms olarak gelen bilgi mesajları ise şu durumlarda oluyor:
Marketteyken bir anketör ya da görevliyle anket yapmanız tlfn bilgilerinizi vermeniz
Bu tarz şirketlere özel indirim kartları kullanmanız(tansaş/money club-- shell/smart card vs)
En son ve daha zayıf olan şekil de, iş başvurusu yaptığınız bu tarz bir şirket varsa,cv doldurduğunuz özellikle,cv lerden gelen potansiyel müşteri bilgilerini internet,mail ve gsm üzerinden reklam yapmak için kullanabiliyorlar.
Keşke hiç imza karşılığı almasaydınız ama sayın Bayram Birkan Karakaş arkadaşımızın dediği gibi yasal bir yol varsa bence hemen değerlendirin.Önce bankaya gidip tartışmaktansa, bu yolu deneyin bırakın onlar sizin peşinizden koşsun ulaşsın ve şikayetinizi geri alın istemiyoruz para desinler:D
Saygılar...

Edit: Kart aidatı da, kart parası oluyor.Yani size ücretsiz yolladıklarını söyledikleri vermek için bin takla attıkları kart için senelik kullanım parası alıyorlar.Şaka gibiTebessüm bir nevi biz kullandığımız kart için senelik kira ödüyoruz.Tüm vatandaşı bankaların insafına ve uygulamalarına  mahkum ettiler.
PuPPeT6662010-10-17 19:06:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okanoksakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 381
okanoksakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 23:06
[QUOTE=bbirkank]Ben artık bankayı bile aramıyorum böyle durumlarda ilçe kaymakamlığı tüketici hakem heyetine ekstreyle birlikte gidip dilekçe yazıyorum, sonra beni bankadan arıyorlar alınan ücreti iptal ettik şikayetinizi geri alabilirmisiniz diye... Hakem heyetleri önceden 5 tl lik pul istiyorlardı şimdi istemiyorlar bilginize.. Dilekçe ve alınan yasal olmayan ücreti belgeleyen ekstre fotokopisi yeterli oluyor...[/QUOTE]
Birkan Bey;
Bunu sizden okuyorum ilk olarak.
Onur Bey'in de dediği gibi sayfalarca sözleşme maddesini imzalıyorsunuz.Okumaya kalksanız kısmen anlarsınız.Ben işletme mezunuyum.Bazı kanunları mesleğimden dolayı biliyorum.Onun dışında genel hukuku nazariyatına da vakıfım ama bir noktadan sonra artık işler derinleşiyor.Bir hukukçu ile beraber hareket etmeniz gerekiyor.Bu maddelerin içine kanunlardaki boşluklardan kaynaklı maddeler de konuluyordur çoğu zaman.Bunları da imzanızla kabul etmiyor musunuz?Çünkü hepimizin başında şu malum 24 tl lik kesinti sıkıntısı ve ek kesintiler var.
Siz kaç kere bu yöntemi denediniz?
Her banka için geçerli mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bbirkankÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11679,3[/B]
Kayıt: 17/12/2008
İl: Mugla
Mesaj: 384
bbirkankÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 22:53
[QUOTE=okanoksak][QUOTE=bbirkank]Ben artık bankayı bile aramıyorum böyle durumlarda ilçe kaymakamlığı tüketici hakem heyetine ekstreyle birlikte gidip dilekçe yazıyorum, sonra beni bankadan arıyorlar alınan ücreti iptal ettik şikayetinizi geri alabilirmisiniz diye... Hakem heyetleri önceden 5 tl lik pul istiyorlardı şimdi istemiyorlar bilginize.. Dilekçe ve alınan yasal olmayan ücreti belgeleyen ekstre fotokopisi yeterli oluyor...[/QUOTE]
Birkan Bey;
Bunu sizden okuyorum ilk olarak.
Onur Bey'in de dediği gibi sayfalarca sözleşme maddesini imzalıyorsunuz.Okumaya kalksanız kısmen anlarsınız.Ben işletme mezunuyum.Bazı kanunları mesleğimden dolayı biliyorum.Onun dışında genel hukuku nazariyatına da vakıfım ama bir noktadan sonra artık işler derinleşiyor.Bir hukukçu ile beraber hareket etmeniz gerekiyor.Bu maddelerin içine kanunlardaki boşluklardan kaynaklı maddeler de konuluyordur çoğu zaman.Bunları da imzanızla kabul etmiyor musunuz?Çünkü hepimizin başında şu malum 24 tl lik kesinti sıkıntısı ve ek kesintiler var.
Siz kaç kere bu yöntemi denediniz?
Her banka için geçerli mi?
[/QUOTE]
Selam ben İş bankası, ve Garanti bankasında denedim ve alınan ücreti hesap ekstreme - bakiye olarak aktardılar, Tüketici mahkeme kararları var arama motorlarına yazıp incelerseniz bunun gibi kazanılmış çok dava var, ve bu davayı sizin adınıza kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetleri açıyor, yani avukat tutmak, mahkemeye gitmek gibi işleri siz yapmıyorsunuz..
4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun' u da inceleyebilirsiniz..
bbirkank2010-10-18 22:54:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K@rt@LÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 549
K@rt@LÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 20:44
Yazılanların bir kısmını okudum. Genelde kredi kartı ile ilgili yorumlar, ancak size çok daha önemli bir şey söylemek istiyorum. Bir kaç hafta önce başımızdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Bir arkadaşım 2005 yada 2006 da garanti bankasından kullandığı taşıt kredisini bitirip kapatmış. Arkadaşla beraber çalışıyoruz. Yine beraberken telefonuna bir mesaj geldi. İşte falanca hesabınızdaki borcunuzu şu kadar zamandır ödemediğiniz için icra işlemi başlatılacaktır. Şu tarihe kadar ödeme yapmazsanız icra işlemi başlayacaktır gibisinden bir mesaj geldi. Tabi arkadaş bu mesajın ne olduğunu çözemedi. Hiç borçu yoktu çünkü belirtilen borç 600 tl civarında idi hemen müşteri hizmetleri arandı. O tarihte borç kapanmış ancak hesap işletim ücreti ödenmediği ve kredi için açılan hesap kapatılmadığı için o dönemde 19-20 tl lik hesap işletim ücreti katlana katlana faiz üstüne faizle arkadaş bugüne gelindiğinde 600 tl ödemek zorunda kaldı. Avukata sorduk sağa sola sorduk bu işlerden anlayanlara sorduk. Ödemekten başka çaremiz olmadığını öğrendik ve çaresizce bu para ödendi. Bunları size anlattım çünkü bu tip olaylar diğer bankalara nazaran garanti bankasında çok oluyor kredini bitirsenizde hesabınızı mutlaka kapatıp hesap kapatma yazısını almayı ihmal etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B.Can AkgüllerÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 499
B.Can AkgüllerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 21:06

Siz dünya kriz ile kasılıp kavrulurken Türkiyedeki bankaların bu derecede sağlam ve karalı olmasının arkasında BDDK'nın başarısı olduğunamı inanıyorsunuz yoksa ?

bekrjn162010-10-19 21:06:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir