Boesemanilerim Çiftleşti Yumurta döktüler yavruları nasıl koruyacağım?


KarasisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 66
KarasisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 20:43
Merhabalar 108 lt bir akvaryumum var, Akvaryumda ne ararsanız o da var, 3gün evvel bosemanilerim yumurta döktü yavrular daha ortaya çıkmadı, ardından zebralar yumurtladı ve gene yavrular ortada yok... Galiba bir hafta sonra ortaya çıkacaklar!Ancak çıkan yavruları nasıl muhafaza edeceğim? Akvaryum aşırı derecede kalabalık; 1 adet İncisus, bir çift b.ramirezi, 1 adet altın gurami, bir çift brichardi, 5 cüce vatoz, 2 tane komando, 4 adet zebra danyo, bir çift müc. tetra ve bir adet kılıç kuyruk. Bu kalabalıkta yavru nasıl korunur. Balıklarımın sayısını azaltmamın ne gibi faydası olur? Akvaryum hesaplar kısmında canlı sayısı için akvaryumumun yeterli hacmi olduğu gözüküyor ama ben kalabalık olduğunu biliyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rafi60Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2008
İl: Tokat
Mesaj: 1525
Rafi60Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 00:57
Sence?
O kadar farklı türler bir aradaki. Bırak yavruların yaşamasını çiftlerin hala nasıl yaşadığını bile anlamak zor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarasisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 66
KarasisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2011 01:50
Akvaryumda aşırı baskın bir tür yok aslında sadece brichardi var, onun dışında agresif bir tavır sergileyecek bir türüm yok, ama yavru bir kaç kez kılıç kuyrukta olmuştu o zaman nasıl yaşadılar bilemiyorum şuan gerçek anlamda bir tavsiyeye ihtiyaç duyuyorum. Hangi akvaryumcuya gitsem bişey olmaz anayı babayı ayır olur diyor. Nereye ayırayım. En iyisi bir kaç türü götürüp evcil havyanlar parkına bağışlayım...

Anladığım kadarıyla yavru büyütme ya da sağlıklı bir şekilde yumurtadan yavruların çıkmasını sağlayacak derecede tecrübeli arkadaşların sayısı bir hayli az. Belki benden de az! Kimse ilgilenmediğine yardım etmediğine göre bu şekilde düşünüyorum. Neyseki balıklarım sağlıklı bir dahaki üreme döneminde büyük bir file yavruluk alacağım dişi erkek ürerdikten sonra ana ve babayı oradan alacağım bu şekilde olacak gibi... Neyse araştırıp bulduk kendi başımıza.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir