Blue Zaire Moba Orjinalliği Hk.


veycetÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 224
veycetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 09:17
Recep bey nasıl bir araştırma işine girdiniz bilemiyorum.Balıklar kendi akvaryumumda duruyor bunu her türlü ispatlayabilirim.İstanbul -Ankara  üçgeni nedir anlayamadım.Sonuçta bizler sadece mobalarımızın orjinalliğine bakıyoruz beğenip beğenmemen sizin düşünceniz.Kayalara gelince evet o kayalar İstanbuldan Adem arkadaşımızdan geldi erkek mobayıda takasta kullandık.Aramızda zaten hiç bir zaman balık konusu olmaz Adem beyle.
 Kum olayına gelince zaten kumu Ademe veren benim ve Ademin balıklarınıda tahminimce  bütün Formda arkadaşlara tavsiye etmiştim tanıyan bilir nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu. Ondan balık alan kişilerden bir taneside sizsiniz.
  Kısacası sadece bizler burada balıklarımızı tanıtıyoruz bir daha iğneleyici yazılara cevap vermeyeceğim.
Adem cep :0543 538 36 82 İstanbullu arkadaşlar kunuşa bilir.
Ankaralı  arkadaşları çay içmeye davet ediyorum gelirken foto makinalarınıda getirirlerse bire bir resim çekebilir.
veycet2010-10-14 09:43:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 09:34
Recep bey bende aynı düşünceler içindeyim dayanışma ve hobi için burdayım sonuçta mobadan bırakın yavru almayı hakkıyla besleyen kaç kişiyizki?Kırıcı konuştuysam ben sizden özür diliyorum ama cidden artık yazmıycam.Bilal bey sizdende canlı balık görmeden nasıl yorum yaptığınızı ve bide bizim balıklarımız madem vahim durumda siz bir fotoğraf ekleyinde herkes efsanevi olmuş mobanın nasıl 1 balık olduğunu görsün yanlız kendi balıklarınızdan fotoğraf ekleyin ki ustalığınız ve balıklarınız görülsün.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 10:19
Güngör bey benim ilanımın yasaklandığını nerden çıkardığınız.Sizmi yasakladınız.Tutarın fazla olması sebebiyle ticari ilanlara koymamı istediler.Bende koymadım.Bizim balıklarımızdan şüphemiz yok.Hatırlasınız Veysel beye 1 erkek 3 dişi moba vermiştiniz fakat balıklar kırma çıktı.Siz burda millete çamur atıp duruyosunuz.bu resimlerdeki balıkların hepsi veysel beydedir türkiyenin her yerinden inanmayan gelir bakar.bütün masrafları bana ait.Amacınızın ne olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladım.Benim satışa koyduğum balıklar Veysel beye sattığınız kırma balıklarınızdan bin kat üstündür.Dersenizki Veysel beye sattığım balıklar kırma değildi.O zaman Veysel bey size nasıl cevaplar verecek.........

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blueaortÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 487
blueaortÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 10:38
Bu konu açıldığından beri bir gruplaşma ve reklam kokusu mevcut. Hep aynı şekilde birbirlerini övmekde yavru alındığı iddia edilmekte balık almak isteyenleri adem beye
yönlendirmekde 2 kez eklenmiş farklı balık resimleri mevcut hangi balıklar kimin onuda çözemedim hala akvaryumlar farklı akvaryumların hangisi kimin onuda çözemedim.
 
Güngör bey veysel beye kırma balık sattıysa onun muhatabı da veysel beydir öyle bir durum mevcut ise iade etme hakkına sahiptir tamemen.
 
Bu konuda fikir ayrılıkları söz konusu herkezin balığı kendine güzel arkadaşlar belkide çok emek ve para verildiği için bazı yorumlar hoşunuza gitmeyebilir ama kırıcı konuşmalardan uzak durmak lazım.
 
Unutmayın dost acı söyler burda yapılmış yorumların bir hakaret veya karalama olarak görülmesi yanlıştır. Zaten balıklara yapılacak iyi veya kötü yorumları kaldıramayacak iseniz balık resmi eklemek tanıtım yapmak yanlış.
 
Güngör beyi sahsen tanımam alışverişim olmadı sadece forumdan yazıldığı kadar takip ediyorum bu reklam değildir yazdığım tüm yazılarımı gözden geçirebilirsiniz ilk eklediği koloni bence çok güzel harika bir koloni ve bu şekil yorum yaptım 2. kolonisin in videosunu eklediği zaman içinde kırma ve bandı bozuk balıklar olduğu için yorumum bu şekilde oldu bunda kırılmak darılmak yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

veycetÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 224
veycetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 11:06
Mehmet bey sonuna kadar haklısınız ama  bazı arkadaşlar balık tanıtımı olduğunu unutmuş olmalıki,iğneleyici ve yalancı durumuna düşüren yorumlar yazmışlar.Bundan sonra bende yorum yazmayacağım.
Saygılarımla artık yorum yok,iyi günler.
bjkalley2010-10-14 13:27:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 11:14
1-Adem beyin insaniyetinden zerre kadar şüphem yok.Harika bir insan bunu tanışmamız ve daha sonrasındaki telefon görüşmelerimiz sırasında gördüm.Ne parayla ne pulla işi olan birisi bunda hiçbir tereddütüm yok.
2-Güngör beyin verdiği Mobaları tüm forum olarak görmek isteriz.Çünkü kırma diye bahsedilen balık var ortada ve konunun başlığı Moba orjinalliği.Konuyu açan kişi Güngör bey.Bu balıkların fotolarını yayınlarsanız seviniriz.
3-Gökhan bey;Siz balıklarınızı sevdiyseniz ve bundan memnunsanız bence sorun yok.Öyle bir daha yazmayacağım diyerek kaçmayın lütfen :)
4-Veysel bey üçgenden kastım adı geçen ve balıklarınıza şahit olanlar açıcından ismi geçen üç kişi var bundan bahsettim.Art niyetli bir tanımlama değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dentuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 525
dentuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 13:16

Bu kırma iddasını yeni okudum ancak cevap yazıyorum.

1. Veysel beye satılan balıklar Oğuzhan bey in onayıyla arkadaşı Namık beyden alınmıştır.Şu anda sahip olduğum ve hadi biraz da iddalı konuşuyorum Türkiye'deki 2 en fazla 3 en iyi koloniden biri olan kolonim ,Namık bey tarafından acil satışa çıkarıldığında o koloniyi kaçırmamak için Veysel bey' e satılmıştır.Bu koloni Namık beyin daha önce yavru aldığı bilinen bir kolonidir.Osebeple kaçırmak istemeyip nakit durumumu ayarlamak için elimdeki 1 erkek 3 dişiden vazgeçmek zorunda kaldım.

2.Balıkları almaya Veysel bey gelmemiş olup,İstanbul' dan bir dostum olarak tanıttığı Adem bey geldi aldı balıkları.Balıkları Veysel beye 1500 TL. ye satmış olmama rağmen ,kendisi şayet Adem bey fiyat sorarsa 1600 tl. ye sattığımı söylememi rica etmişti.ŞU ANDA ADEM BEY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM.KENDİSİNİN BENDEN ALDIĞI BALIKLAR İÇİN VEYSEL BEYE 1600 TL. ÖDEDİĞİNİ VE O BALIKLARI VEYSEL BEYE DEĞİL KENDİSİNE ALDIĞINI SÖYLEDİ.VEYSEL BEY O BALIKLARI GÖRMEMİŞ BİLE.BUNLARI ADEM BEY İN DE İZNİNİ ALARAK YAZIYORUM.
ŞİMDİ BENDEN ALINAN BALIKLAR ANKARAYA GİTMEMİŞ ,AMA ADAMIN BİRİ BEN ANKARADA VEYSEL BEYE SATTIĞINIZ KIRMA BALIKLARI GÖRDÜM DİYOR. BU YAPILANIN ADINI BEN YAZARDIM AMA FORUM KURALLARINA MUHTEMELEN AYKIRIDIR,ADINI SİZ KOYUN.
YİNE AYNI ADAM AKVARYUM COM. A BİR SATILIK MOBA İLANI KOYUYOR.AA O DA NE TELEFON VEYSEL BEYE AİT.BU NEDİR DİYE KENDİSİNE MESAJ ATIYORUM BANA ''SİZİNLE KONUŞMAK İSTEMİYORUM BİRDAHA BANA MSJ.ATMAYIN '' DİYOR.İLAN ANİDEN KALKIYOR .
 
Ben ilk başta belirttim.Bu işte tecrübeli değilim.Ama çok şükür ki arkamda bana yardımcı olan çok usta dostlarım var.Şimdiye kadar 2 kişi ye moba koloni sattım.O da başka koloniler almak için.Biri hesapta veysel beye sattığımı sandığım,aslında Adem beyin aldığı 1+3 koloni ,, diğeri de daha 15 gün önce verdiğim 1+4 kolonidir.Her iki koloni de Oğuzhan bey vasıtası ile alınmıştır.
 
Yukarda yazılanlar tamamiyle doğrudur.Bununla alakalı şerefim üzerine yemin ederim.
Benim kanımca ortada dönenler bir takım insanların kendilerine 3-5 kuruş rant sağlama savaşıdır.Bunu da büyük ihtimalle benim sattığım balıkları görmeden kırma yapıştırmasını yapan insanlar yapmaktadır. Kavga 1500 tl. ye alınan koloninin, başkasına 1600 tl. ye satılma çabasıyla birlikte bu işte itibar kazanmaya çalışıp beklide çok daha fazla haksız kazanç sağlama isteğidir.
Bu arada konunun buralara gelmesi kendi adıma utandığım bir durumdur.Ama bunları yazmamın sebebi maalesef kurallar yüzünden sıfatını belirtemediğim kişilerin hiç görmemesine rağmen siz kırma balık satmışsınız demesidir.
Canınızı sıktıysam kusura bakmayın.Her isteyene kapım açıktır.
dentu2010-10-14 13:20:33

BU ARADA BEN ARTIK CEVAP VERMEYECEĞİM DEYİP KONUYU HAVADA BIRAKMAK OLMAZ.ORTADA BENDEN ALINAN BALIKLARIN ANKARA'YA GİTMEDİĞİ GERÇEĞİ VE BU GERÇEĞE RAĞMEN BALIKLARI ANKARA'DA GÖRÜP KIRMA YAPIŞTIRMASI YAPILMASI VAR.
AYRICA BU KONUNUN AÇILMA SEBEBİ BALIK TANITIMI ,REKLAM VS. DEĞİL İNSANLARIN ELİNDEKİ VE ALDIKLARI BALIKLARLA ALAKALI BİR GÜVEN ORTAMI YARATMA ÇABASIYDI.ZATEN BUNUN TANITIM OLARAK GÖRÜLMESİ BİRÇOK ŞEYİ İZAH EDER BENCE.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 14:20
Adem bey tam bir hobici olup,kendisiyle şuan yapmış olduğum telefon görüşmesinden sonra olayların Güngör beyin anlattığı gibi geliştiğini onaylamış olup VEYSEL beyde olan balıkların kendisine ait olduğunu açıkça beyan etmiş ve istediği koloniyi kurmak için bu balıkların fazla olduğunu vurgulamış,satış için Veysel beye ricada bulunmuş olduğunu belirtti.Çünkü kendisinde bu balıkları koyacak yer yok bunu biliyorum.Daha öncede vurguladığım akvaryumdaki dekor kaya ve kum olaylarını tekrar sordum kendisine ve hayır o fotoğraflar benim akvaryumlarımdan kendi çektiğim fotoğraflar diye belirtti.Veysel beyin bana özelden attığı mesajlarda kumun kendisine ait olduğu vardı fakat Adem bey kumu kendisinin aldığını Veysel'den kum almadığını söyledi.Hatta ERKAN beyin ben çektim dediği fotoğrafları bile ADEM bey kendisinin VEYSEL beye gönderdiğini belirtti.
Ben bu yazıyıda ADEM beyin bilgisi ile yazıyorum.Çünkü Veysel beye defalarca bu gibi konularda kendi adının ve telefonunun kullanılmamasını rica etmiş.Çeşitli balık ithalatı yapan yerlerden de balık alımı yaptığı ve bu kişilerle sağlam diyalogları olduğunu,adının bu şekilde lanse edilmesinin sanki kendisi bu yerlerden balık alıp pazarlıyormuş gibi izlenim yaratacağını ve bundan duyduğu rahatsızlığı açıkça söyledi.
Tekrar yazmakta fayda var;Adı geçen ADEM bey kesinlikle çok sağlam bir hobici.Balık alım satımını sadece ihtiyacı dışındaki balıkları vererek (ki hepimizin yaptığı gibi) yapan değerli bir arkadaşımız.Kendisinin olmadığı bir yerde adının bu denli kullanılmasından bende rahatsız oldum açıkçası.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 20:40
2 üye tehdit edici konuşmaları nedeniyle 30 gün ceza almıştır. Bu hobi saygın bir hobi, bu site de saygın bir sitedir, kimi zaman tartışmalar can sıkıcı olabilse de sakinliği koruyup herkesin gereği gibi davranması gerekmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaneliÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
TaneliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 21:19

Hep tahmin ettiğimiz gibi. Ben hiç şaşırmadım. Hobici çok az. Herkes üretici modunda ve bu uğurda çeşitli konu başlıkları açılıp ona göre yorumlar yazılıyor / yazdırılıyor. Sonra da şu balık türünün özelliğini yansıtmıyor dediğiniz zaman , ben şöyle hobiciyim ben böyle hobiciyim şeklinde açıklamalar yazılarak ( ayrıca öm ile tehditler gönderilerek ) biryerlere varılmaya çalışılıyor.

Ben hobiciyim ve zevk için bu işi yapıyorum. Mobadan yavru alırsam 50-TL den satacağım. Hobi aşkı için :) Komik :)

Yukarıda yazdığım şekilde açıklamalar yapan sevgi kelebekleri hızlı bir şekilde çark edip piyasa belirlebilecek üretim kapasitesine ulaşmaya çalışan üreticiler oluyor bir anda.

Biz bu şekilleri hep gördük hep biliyoruz ama işte yazdığınız zaman neler oluyor malum.....
 

 

Taneli2010-10-14 21:21:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 21:52
Bilal bey önceden de bu sözü sarfettim.Sapla samanı ayırmak lazım ki samanın içindeki saplar ayrılıyor gördüğünüz gibi.50 TL ye moba olayına ilk destek veren benim kaldıki sözümün arkasındayım halen.Yavru aldığımda satarsam ilanı adınıza 50 liradan açacağım söz :)
Bundan sonrası için en azından kırıcı olmadan yorumlarımızı gerçekleştirirsek hepimiz için daha yararılı olur.Bu arada geçen seferki başarısız yumurta alma olayından sonra bugün diğer dişilerimden biride tüpü çıkardı.Balıkları alalı 1,5 ay kadar oldu ortama oldukça alıştılar anlaşılan.Benim balıklarıma kırma diyecek birilerini arıyorum :)
oasis2010-10-14 21:54:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 22:47
Yönetim olarak konuyu takip ediyoruz.
2 şeyin birbirine karıştırılmaması lazım
1-"Falanca kişinin balığı kırma", "hayır değil şuradan aldı"
2-"Falanca kişinin amacı ticaret", "falanca kişi bana böyle dedi, kendisi art niyetli biridir" vb

1. tip tartışma balığı tartışmaktır ve forum bunun içindir.
2. tip tartışma kişiyi tartışmaktır ve forum bunun için değildir. Bu tip sorunlarınız varsa elinizdeki en makul delillerle yönetime mesajdan veya hata vardan ulaşırsınız gereği yapılır. Aranızdaki konuşmaları bir kişinin kim olduğu tanınsın diye buraya komple koymak ne etiktir, ne de forumun amacına hizmet etmektedir.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaneliÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
TaneliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 23:12
Recep Bey çok doğru yazmışsınız. Yine genelleme yapmışım. Bu bakımdan tüm hobicilerden özür dilerim.
 
Eklediğiniz resimdeki dişi mobaya gelince ; bu balık türünün tüm özelliklerini karşılıyor. Gayet net bir kare. Bence moba satın alacak arkadaşlar için oldukça iyi bir referans olacak bir dişi moba resmi.
Frontosa Blue Zaire Moba besleyen veya beslemeyi düşünen arkadaşlar Recep Bey'in eklediği resimdeki balığı referans alarak balık satın alınız. Moba ile ilgili açtığım başlığa bakacak olursanız orada yazdığım balığın tüm özellikleri ilgili resimde gözlemlenmektedir.
Bu şekilde saf balığa sahip olan arkadaşlarımız daha fazla resim paylaşırlarsa eminim moba tanımada tecrübesiz / az tecrübeli arkadaşlar bundan sonra balık satın alırken yanılma paylarını minimize edeceklerdir.
Sorun aslında şudur ; Moba en pahalı frontosa türü olduğu için 400, 500-TL gibi bir rakam ödediğinizde aldığınız balığın saf olmasını istemek doğal bir hakkınızdır. Yoksa saf olmayan balığı eğer satan kişi 80,100-TL den satıyorsa kırma da olsa belki balığı beğenecek ve alacaksınız. Sıkıntımız saflık konusunda sınıfta kalmış bir balığın asgariücretin malum olduğu bir ülkede ciddi rakamlara pazarlanması bizi üzen noktadır.
Asla kimse ile şahsi bir sıkıntımız yoktur. Olamazda. Ama göz göre göre kırma olduğunu çok iyi anladığım bir balığa da saf balık.Maşallah yazmak bana çok zor geliyor. Hiçbirşey yazma diyeceksiniz belki ama o da insanı çok rahatsız ediyor. Banane diyebilmek gerçekten çok zor.
 
Saygılarımla... 
Taneli2010-10-14 23:13:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OasisÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14209,1[/B] [B]13593,3[/B]
Kayıt: 07/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1613
OasisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2010 00:17

Forumu takip edenlerin bildiği üzre Moba maceram kısa bir dönem önce başladı.Uzun yıllar Brundi besledim.O yüzden Moba konusunda bilgi açısından ahkam kesmeye hiç niyetli değilim.Tabiki bildiğimiz konular var ama tecrübe ayrı bir terazi kefesinde durmalı ve o kefe tecrübeyle birleşen bilgi sayesinde diğer tarafa ağır basmalı.Benimde balıklarımın görücüye çıkması ve onlar hakkında yorum yapılmasını istemem sanırım yadırganmaz.4 adet Mobanın çeşitli dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını ekleyeceğim.Yorumlarınızı bekliyorum.3.dişiye Bilal bey yorum yapmıştı ama yinede madem örneklerle anlatımlar yapılıyor hepsi birden olsun dedim.Balıkların farklı akvaryumda fotoları sizleri yanıltmasın mavi arka planlı olanlar balıkları ilk aldığım gün ana tankımı hazırlamadığım için koyduğum tankım.Sonradan ana tanka geçtiler,siyah arka fon olan fotoğraflar ana tankımdan.

Erkek;24cm
Dişi1;15cm
Dişi2;17cm
Dişi3:16cm
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir