Bitkili canlı doğuran olması gerekenler


ByOwerMeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2013
İl: Trabzon
Mesaj: 113
ByOwerMeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 11:28
S.a arkadaşlar ben bitkili canlı doğuran tankı kuracağım yakın bir zamanda.Akvaryumu ve suyu bekletiyorum.50 lt"lik bir akvaryumum var.Benim amacım gerçek doğal ortama en yakın bir akvaryum kurmak.Aslında elimden gelse tecrübeli olsam biyotop kurmaya çalışırım.Kum olarak dere kumu kullanacağım.Sorum şöyle acaba bitkili tanklarda olması gerekenler nelerdir? Forumda gezinirken çok şey gördüm örneğin;salyangoz,ıstakoz gibi.Bunlar bitkili tanklar için gereklimidir ? Koyulduğunda faydası nedir yada zararı nedir ? Benim saydıklarımdan başka faydasına görebileceğim canlılar varmı ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pislik adamÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 163
pislik adamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2013 11:31
[QUOTE=ByOwerMe]S.a arkadaşlar ben bitkili canlı doğuran tankı kuracağım yakın bir zamanda.Akvaryumu ve suyu bekletiyorum.50 lt"lik bir akvaryumum var.Benim amacım gerçek doğal ortama en yakın bir akvaryum kurmak.Aslında elimden gelse tecrübeli olsam biyotop kurmaya çalışırım.Kum olarak dere kumu kullanacağım.Sorum şöyle acaba bitkili tanklarda olması gerekenler nelerdir? Forumda gezinirken çok şey gördüm örneğin;salyangoz,ıstakoz gibi.Bunlar bitkili tanklar için gereklimidir ? Koyulduğunda faydası nedir yada zararı nedir ? Benim saydıklarımdan başka faydasına görebileceğim canlılar varmı ? [/QUOTE]

Salyangoz gibi kabuklu canlıalr elbette zorunlu değiller. Ama faydaları var bazılarının. Mesela mdiyeler bitkiler için zararlı olan maddeleri besin olarak kullanır hemde suyu berraklaştırır. Karidesler organik atıkları tüketir. Bazı salyangozlar çürümeye başlamış bitki parçalarını yer. Bunun gibi sağladıkları fadalardan dolayı bitkili tanklarda bulunsa iyi olur denilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir