Bitki Akvaryumu Taban


caner22Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Batman
Mesaj: 1
caner22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2016 17:44
Herkese kolay gelsin... Bitki akvaryumu kurmaya karar verdim yaptiğim araştırmalardan sonra tabanın en altına hagen siyah ortaya JBL aquabasis plus en üste JBL manado koymayı düşünüyorum. Sizce doğru bi karar mı ? Bunların yerine başka ne kullanabilirim. Maliyet açısından uygun olmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 00:30
[QUOTE=caner22]Herkese kolay gelsin... Bitki akvaryumu kurmaya karar verdim yaptiğim araştırmalardan sonra tabanın en altına hagen siyah ortaya JBL aquabasis plus en üste JBL manado koymayı düşünüyorum. Sizce doğru bi karar mı ? Bunların yerine başka ne kullanabilirim. Maliyet açısından uygun olmalı. [/QUOTE]
Gayet iyi kumlar içiniz rahat olsun iyi randıman alırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeelaterÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2016
İl: Antalya
Mesaj: 420
SeelaterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 01:19
Bence hageni en alta koymayın çünkü dikeceğiniz bitkilerin kuma tutunması için biraz boşluk ve hava alması gerekmektedir hagen sık olduğundan olmaz hageni en üste koyun güzel görüntü ve derinlik katar JBL manadoyı ortaya JBL a.plusıda en alta koyup aralarada misket gübre koyup yapabilirsiniz tabi ışıklandırmada oldukça önemlidir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 01:27
Öncelikle bitkili maceranız hayırlı olsun, seçtiğiniz kumlarda hagen diye tabir edilen kum ile JBL manado'nun tek farkı rengidir. İki kum da aktif olmayan bir yapıdadır. Rengine göre tercihte bulunup en üst katmana koyabilirsiniz ikisinden birini.
Aquabasis ise tamamen taban katkısıdır. Akvaryuma koyduktan sonra tekrar çıkarması pek mümkün değildir ve en alt katmanda olması tercih edilir.
Daha önce kurduğum akvaryumlarda Aquabasis+ Manado kullanmış ve memnun kalmıştım fakat son kurduğum tankımda ise JBL Volcano Mineral + Manado kullandım ve gayet memnunum. Hem volcano mineral'in boyutları gereği karışmıyor hem de ciddi anlamda katkı sağlıyor.
Aşağıdaki linkten incelemenizi tavsiye ederim.
[URL]http://microsites.jbl.de/ProScape/soil/jbl-proscape-volcano-mineral/[/URL]

Bu iki malzeme ile kurulan taban diğer aktif topraklara nazaran daha az katkılı olduğu için de gubreleme için uzun süre beklemenize gerek kalmaz ve daha kolay bir şekilde sisteminizi oturtabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir