Bir foruma yazmak bu kadar mı zor olur ?!


Hanönlü37Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]8811,1[/B]
Kayıt: 19/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1192
Hanönlü37Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 20:38
[QUOTE=çagribey] Aslında sitede bir çok işe yarıyacak şey var ama nasıl kullanılacağını çoğu kimse bilmiyor. Bilgi ağacını geçenlerde gezinirken keşfetmiştim. Bu sitenin nasıl kullanılacağını açıklayacak bir şey lazım.
[/QUOTE]

Mustafa Bey site hakkında görüşlerinizi fikirlerinizi bu linkin içinde yer alan site ile ilgili tavsiyelerinizde konusunda paylaşım yapabilirsiniz. Tüm foruma açık bir konudur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 21:04
[QUOTE=iski] Herkese Merhaba,
 
20 sene sonra tekrardan, heyecanla akvaryum hobisine yoğunlaşmış bir Akademisyenim.
Büyük heyecanla bir akvaryum satın aldım ve araştırmaya başladım.
ilk karşıma çıkan bu forum oldu. derhal üye oldum.
 
"Genel" başlığı altında "Akvaryum ve tür tavsiyesi" kategorisine, "Üstadlar Profesörler => Bu Acemiye Bi Yardım :(" konu başlıklı, son derece üsluplu, detaylı bir destek konusu açmaya çalıştım.
biçok kez log out oldum.
tekrar girdim, tekrar yazmaya çalıştım. yine log out oldum !
 
bu işlem birkaç kez tekrar etti. ne olduğunu anlamadım.
Türkiye'nin en büyük forumunda yöneticilik ve moderatörlük deneyimi olan birisi olarak anlam veremedim !
 
sonra bir anda şu mesajı aldım :
 
 
bir foruma yeni üye olmak ve mesaj yazabilmek bu kadar katı kurallara bağlanmamalı bence
çok heyecanlı bir hobi başlangıcını forumlarınızdan uzaklaştırabilir bu tutum
[/QUOTE]

Merhaba ben size şunu soracagım izninizle amacım tartışmak veya birini kırmak değil madem bir forumda yöneticilik yaptınız bilirsiniz bir sözleşme var okumaya tenezül etmeyip okudum kabul ediyorumu işaretlediğimiz ve aslına bakarsanız orada yazıyordu ilk gün bunu yap sonra bu şekilde devam et diye amaç ne bir gereksiz saçma sapan konu ve insanları uzak tutmak gereksiz işler yapanları engellemek küfür vs bu tavırlarla yaklaşımı olanları uzak tutmak ve sen diyorsunki acil olarak bilgilendirme istediğim için buradayım bizlerde genel olarak yeni üye forumunda yardım bekleyen arkadaşlara dostane gönülden gelen bir hizmet sunmaya çalışmaktayız ve ben merak ediyorum neden bu kadar sorun oldu bir arkadaşımızın buraya konu açın yardımcı olunsun demesi bakın bende direk olarak diğer tarafda konuyla ilişkin paylaşım yaptım bakın ben sayısını unuttuğum kadar sohbet siteleri irc yöneticiliği ve saldırı sistemleri botnet sayfaları ve bir çok lamerlerin hackerim diye dolandığı sayfalarda yöneticilik ve sahiplik yaptım ama inanın burası kadar seviyeli düzgün ve gerekli bir sayfa daha tanımadım kendi sayfalarım radyolarım bile buralarla kıyaslanamazdı bu kadar diyebilirim bana sorarsanız kimseyi sert uslubunuzla kırmayın neye ihtiyacınız olduğunu söyleyin yardımcı olacak olan birini bulursunuz elbet saygılar yanlış bir kelamda bulundum ise kusura bakmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

militarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 258
militarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 00:48
Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. Saçma dediğiniz kurallar gereksinimden dolayı zamanında konulmuştur gereksiz olduğu düşünüldüğünde zaten kaldırılır. İnternet ortamında flood yapıldıkça bu kurallar gereklidir. İlk defa üye olan birininde açıkcası soru yada sorulardan önce okumaya ihtiyacı vardır!. tembellik yapıp herşeyi sorarak öğrenilmez. Siz google'a sorsanızda emin olun o sizi buraya yönlendircek iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suleymanblgtÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Bursa
Mesaj: 909
suleymanblgtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 22:31
Acil bilgilendirilmeniz gerekiyorsa da beslediği canlılara bakarak ya da konulardan yazılarını takip ederek o kişiye özel mesajla ulaşıp ondan yardım isteyebilirdiniz . İnanın herkes yardımcı olurdu .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kubatiÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 94
kubatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 11:02
Her forumun kendine has kuralları olması gayet doğal olup, bunların mantıksız olduğunu düşünüyorsak ulaşmamız gereken yer yönetimdir. Buralarda konu açmak hiç bir fayda getirmez kanaatindeyim sadece konu fazlalığı oluyor.Zaten forum yönetiminin yeni üyelere uyguladığı günde  2 mesaj atma hakkı da konu fazlalığına olan yatkınlıkları nedeniyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2013 11:37
       Akvaryum ve balıkla ilgili bir çok foruma üyeyim. Yıllardır bir çok sitede yazılar yazarım. Bu zamana kadar üye olduğum forumlar içerisinde en çok kendimi rahat hissettiğim forumda burasıdır. Tabii ki her forumun kendisine göre kuralları olmalıdır bizlerde bu forumlardan faydalanıyor isek bu kuralları da kabul etmiş sayılıyoruz. Mutlaka eksiklikler vardır, eksiklikleri dile getirirken amacımız bağcıyı dövmek değil bağın daha güzel bir hal almasını sağlamaktır. Formumuzun katı kurallara sahip olduğunu düşünmüyorum. Öyle forumlar var ki makalelerimi paylaştıkça, bilgi ve tecrübe birikimimi paylaştıkça forum yöneticileri tarafından uyarılar aldım. Çok fazla dikkat çekiyormuşum, yazarken imla kurallarını hiçe sayıyormuşum, gereksiz yere insanların kafasını karıştırıyormuşum, ezber bozuyormuşum...
      Akvaryum.com gerek hızı bakımından gerek katılımcı sayısı bakımından oldukça güzel bir forum. Bana kalırsa burada benim dikkatimi çeken en önemli sorun bilgi kirliliğidir. Bilmeyen bir hobici arkadaşım bir soru soruyor bilmediğini öğrenmek adına, ne yazık ki 13-14 yaş arasında bir bilirkişi heyetimiz var. O soruya karşı öyle yorumlar yapıyorlar ki müdahale etmesek hobici arkadaşım bilirkişi heyetinin aklına uysa neler olacak kimbilir. Bu olaylara defalarca kez rastlamamıza rağmen uyarılarımıza rağmen yönetimimiz bu bilirkişi heyeti konusuna henüz bir çözüm bulamadı. Aklıma gelen en üzücü bir o kadar da komik örneği sizlerle paylaşmak isterim. Hobici arkadaşım dertli dertli yazmış canlı doğuran anaç dişisinin yavru yerine yumurta bıraktığını ne yapması gerektiğini bilmediğini yazmış. Konu açıldıktan saatler sonra bilirkişi heyetinden değerli bir genç kardeşimiz yumurtaları toplayıp kuluçka aletine koyup hava motorunu açtığı taktirde yumurtaların canlanacağını yazmıştı. 
      İşte benim yönetimden beklentim o an devreye girip x isimli üyemiz böyle bir iddia da bulunsa da işin aslı şudur diye doğru bilgiyi aktarmasıdır. Sanırım organizasyon içerisinde bir koordinesizlik söz konusu ve bazı şeyler spontone gelişiyor. Ben olsam işi şansa bırakmam ve en doğru bilgiyi verebilecek bir ekip oluşturup formumuzda sayıları her geçen gün artan , her konuda mutlaka bir fikri olan ve insanları yanlış yönlendirip telafisi mümkün olmayan olayların altına imza atmalarını sağlayan bu bilirkişi heyetinin görevine son verip en doğru bilgiyi en hızlı şekilde kitlelere ulaştırırdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir