Beyaz Hayaletler (alg Yosun Mantar?)


DtBalikÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2023
İl: Samsun
Mesaj: 48
DtBalikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2023 16:36
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241126/281020231634461.jpg[/IMG]

Henüz canlı eklemediğim akvaryumda bunların geliştiğini gözlemledim. Çeşme suyu kullandım. Bunlar nokur daha fazla artmasın ☹ ilk akvaryumum ve 3./4. Günde bu gayaletler geldi

Bir sitede bu yazıya denk geldim şakin dallarım çoktan yapıştırıldı ve canlı bulunmuyor. Mekanik temizlik yapmam gerekiyor anladığım kadar. Ama en keskin şekilde bunlardan kurtulmamı sağlayacak çözüm nedir?


[QUOTE] Peki Nasıl Kurtulabiliriz

Öncelikle eğer kullandığınız kökü kaynatmadan tankınıza eklediyseniz, taninden arınıncaya kadar kökünüzü kaynatma ve su değiştirip tekrar kaynatma işlemine devam etmenizi öneririz. Akabinde de sadece tank temizliğinde kullandığınız bir diş fırçası ile bu oluşumu mekanik olarak temizleyebilirsiniz.

Bununla birlikte eğer tankınızda vatoz, salyangoz gibi yosun yiyenler varsa, bu beyaz oluşumu afiyetle yerler. Ayrıca yine bu süreçte canlı bakteri kültürü ve bakteri besini kullanarak döngünün oturmasını hızlandırabilir ve sıvı karbon ile de bu oluşumun yosun yiyenler tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Bu müdaheleleri de yaptıktan sonra yaklaşık 10-15 gün içerisinde kütüklerinizin üzerini kaplayan bu kötü görünümlü beyaz oluşum kendiliğinden geçecektir.

Keyifli hobiler…[/QUOTE]

Başka bir kullanıcı ise forumumuzda bu yanıtı paylaşmış. Kendisine selamlar.
[QUOTE=Kaan ERDAL]

Turan Bey herhangi bir zararı yok, yeni kütükler kaynatılsa dahi akvaryum suyu yeniyse bu oluşum gözlenebilir, 10-15 güne yok olur bir daha da oluşmaz.

Oturmuş suya yeni kütük konulsa dahi bu oluşum gözlenmez, ancak yeni akvaryumda gözlenmekte, su oturup bakteriler duruma hakim olunca yavaşça yok olurlar. Bakteriler sanırım bu organik maddeyi tüketiyor severek.

Başka bir kısa çözüm olarak da bir yavru vatoz atın suya, 2 saatte pür-i pak ediyor bu oluşumu.img src="smileys4/smiley1.gif" border="0" align="absmiddle" alt="Tebessüm" / Ama tavsiye etmem, discusla vatoz genelde olmuyor çünkü.

Not: Ben yeni akvaryum kurarken içine neon, kardinal neon, ufak tetralar gibi hassas ve cüssesiz balıkları ekleme zamanını bu kütüklerdeki pamuksu oluşumun yok olmasıyla anlıyorum. Bu madde balıkları öldürmüyor, sadece stabil hale gelmemiş suyun varlığına işaret ediyor. Bu da balık öldürmek istemeyen yeni akvaryum kuran arkadaşlara pratik bir bilgi olsun.

editededitIDKaan ERDAL/editIDeditDate2011-01-27 18:01:13/editDate/edited[/QUOTE]

Yine başka bir arkadaşımız bu yorumu oaylaşmış. Yine bizim forumumuzda.

[QUOTE=bLah]

O beyaz noktalar nerrite salyangozu yumurtası benim küçük akvaryumumda ki mangrow kökünde de bolca mevcut :) [/QUOTE]


Ama baktığım konuların çoğunda görsel yok be oldukça eski konular. Salyangoz yumurtası ise gerçekten korkarım. Çünkü birçok dal prçasının üstünde bulunuyor. Bilemedim durum nedir 🥴

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetincanokemenÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2023
İl: Ankara
Mesaj: 6
cetincanokemenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2023 17:35
Merhabalar, su değerleriniz oturduysa akvaryuma vatoz ekleyin severek tüketecektir o beyaz pamuk gibi olan oluşumları

Teşekkür Edenler: [T]241126,DtBalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömer tÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2020
İl: Ankara
Mesaj: 389
Ömer tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2023 19:11
Yati kökü ve mangrow kökü yeni eklendiğinde olur zamanla kayboluyor..
Cüce Vatoz gerçekten severek tüketiyor eklemesenizde yine kaybolacaklardir..

Teşekkür Edenler: [T]241126,DtBalik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir