Beta Balığımın Kafasındaki İzler Yara Mı?


DondaiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2021
Mesaj: 2
DondaiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2021 18:06
Arkadaşlar merhaba;

Fotoğraflarda kafasının üzerinde görünen açık renkli çizgiler dün yoktu, bugün uyandığımda gördüm. Sizce onlar yara mı yoksa başka birşey mi? mantar vs. gibi.

Akvaryumda bir tane cüce vatoz var, genelde anlaşıyorlar ama acaba gece kovaladı da akvaryumun içerisindeki küçük kayalara mı çarptı anlamadım. Bu arada kızgınlık döneminde, akvaryumu sürekli köpürtüyor ve çok hareketsiz bi kaç haftadır. ve bugün verdiğim yemleri yemedi.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232634/161020211805121.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232634/161020211805041.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3051
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2021 18:53
Merhaba,
Kafasındaki pulları bir dekora sürtmüş olabilir ,enfeksiyona sebebiyet vermemek için su değişini artırın eğer yoksa filtre ve ısıtıcı edinin .
Eğer akvaryum küçük ise vatoza zarar verebilir . Akvaryumun fotoğrafını ekleyebilir misiniz ?

Beğenenler: [T]232419,Medaka[/T]
Teşekkür Edenler: [T]232634,Dondai[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2021 19:50
Merhaba,
Balığın durumu pullarının dökülmesi. Ama balığın pullarının objeye sürtününce dökülecek kadar dayanıksız olduğunu düşünmüyorum. Gerçi şu ana kadar tam olarak neden dolayı dökülme olur bu konuda birşey okumadım. Ama çok büyük bir problem olduğunu da düşünmüyorum bu pul dökülmesinin. Su değerlerinin bozulmadığına emin olun, değişimleri sıklaştırın ve mantar oluşmamasına dikkat edin yeterli olur muhtemelen.
Ama Nursu Hanım'a katılıyorum yine de, akvaryumun boyuta göre cüce vatoz ile aynı yerde bakmak mantıklı olamayabilir.

[QUOTE=Dondai]Bu arada kızgınlık döneminde, akvaryumu sürekli köpürtüyor ve çok hareketsiz bi kaç haftadır. ve bugün verdiğim yemleri yemedi.[/QUOTE]Birde, burada bir bilgi hatası var. Balıklar genel olarak kızgınlığa girmez. Betanın köpük yapması ise bununla ilişkili bir durum değil. Betalar köpüğü üreme dışında bölgesini belirlediği için de yapar. Balığın hareketsiz olması, üstüne kaç haftadır yem yememesi büyük problem. Bu hastalığa işaret. Akvaryumunuzda ciddi hatalar olma ihtimali oldukça yüksek. Bu hatalar nedeni ile balık stresli ve zayıf düşmüş belli ki. Lütfen ayrıntılı bir şekilde bakımını anlatın ve akvaryumum bir fotoğrafını verin.

Teşekkür Edenler: [T]232634,Dondai[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DondaiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2021
Mesaj: 2
DondaiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2021 21:49
Cevaplar için çok teşekkürler. Bugün yemlerini yedi ama normale göre az yiyor yine. bir de bugün iki balığı da yan yana yakaladım, normalde vatoz pek görünmüyor bize ama birbirlerine zarar da vermiyorlar. Akvaryumun boyutu küçük ama yalnız yaşamasını da istemiyorum açıkçası, o yüzden aldım vatozu da. ve vatoz gerçekten zeminini çok temiz tutuyor akvaryumun. Bir de suyun üstünde ışıktan parlayınca farkettim sanki yağ gibi bir katman oluşmuş, ışıkta rengarenk parlıyor. bir de normalde beta çok bana yanaşmaz ama iki gündür yem vermeye gittiğimde durup bana bakıyor, acı çekiyor da iletişim mi kurmak istiyor anlamıyorum, korkutuyor beni. Bir de tvnin yanında duruyorlar, ses de zarar veriyor olabilir mi?

Akvaaryumum :

[:(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232634/171020212148491.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2021 23:11
Akvaryum ortamı beta için, hatta balık için çok da gözükmüyor. Daha doğrusu şu şekilde, eksikleriniz var. Balıkların sağlıklı olması için gereken malzemelerde eksikler var. Bu da balığa yansımış tabi. Hareketsizlik ve isyahsızlık bunun bir belirtisi, ilerleyen zamanlarda bir hastalığın çıkması ve müdahale edilmez ise balığı öldürmesi çok olası.

Tek tek cümlelerinize göre birkaç şey söylemek istiyorum,

[QUOTE=Dondai]Akvaryumda bir tane cüce vatoz var[/QUOTE]Birde şu açıdan bakmak lazım. Hadi beta anlaşılabilir. Genel olarak yanlış bir bilgi var, küçük bir akvaryumda beslenebileceği yönünde. Bu vatoz almayı beta yalnız kalmasın diye yaptınız. Peki vatoz için akvaryumun yeterince büyük olduğuna emin misiniz? Cüce vatoz balığının en az ne kadarlık bir akvaryuma ihtiyaç duyduğunu araştırmışmıydınız?

[QUOTE=Dondai]ve vatoz gerçekten zeminini çok temiz tutuyor akvaryumun. [/QUOTE]Aslında vatozun akvaryumun zeminine çok bir etkisi olmaz. Pislikleri yemez, artıkları yemez. Eğer betadan dibe yem düşüyorsa bulursa onlarla beslenir belki. Bu durumun vatoz ile ilişkisi olduğunu çok düşünmüyorum. Aslında beta çok kirleten bir tür değil, ama tam tersi cüce vatoz için çok dışkıladığı söyleniyor. Kumunuz da koyu renk, bu nedenle göze çarpmıyor olabilir.

[QUOTE=Dondai]yağ gibi bir katman oluşmuş[/QUOTE]O katman çoğu akvaryumda oluşuyor genelde. Bakteri oluşumu aslında. Özellikle protein ağırlıklı yemleme yapılan akvaryumlarda oluşuyor ve suyu dalgalandıracak bir filtre olmadığı zaman da dağılımıyor. Yani bir problem yok.

[QUOTE=Dondai]Bir de tvnin yanında duruyorlar, ses de zarar veriyor olabilir mi?[/QUOTE]Sesin titreşimlerini hissediyordur belki. Ama bence çok etki etmez bu durum.


Şu anda isterseniz akvaryum şartlarını iyileştirmeye başlayın. Uygun boyutta bir akvaryuma geçip, uygun dekorasyonu, ekipmanı sağlayın. Bunun için ilk olarak şu anda elinizde olan malzemelerin neler olduğunu söyleyebilirsiniz. Neler var, neler eksik, neler olmalı. Mesela kullandığınız yemler nedir, fotoğraflarını verir misiniz. Ve akvaryum kaç litre su alıyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir