Beta Balığı


BenkeigenjiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 2
BenkeigenjiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2021 21:50
Herkese selam...
Arkadaşlar 160 lt akvaryumum var.hava taşından dış filtresine kadar sahibim.aksatmadan su değişimi ve diğer bakımları yapmaktayım.akvaryumumu kuralı 7 ay oldu ..lepistes moli ve 1 adette erkek beta bakıyordum. Bu son ayda beta balığım durgunlaştı . Koyu renkli hayvan beyaza döndü nerdeyse ve alt yüzgeçleri şeffaflaştı. Bende karantinaya alıp Bacto fish denen akvaryum balığı ilacı tedavisine başladım.. 5 gün oldu ve betam dirildi , rengi yerine geldi .. herşeyi tamam ama sizlere danışmak istediğim yüzgeçler hala şeffaf.. yani ne yapmalıyım. Ana tanka geri koyabilirmiyim..
Şunu da eklemek isterim . Bu olaydan sonra akvaryumu full boşaltıp dış filtre kum içindeki aksesuarlarına kadar akvaryumuda dahil yıkayıp yeniden dizdim..
kullandığım ilaç resimde görülmekte..[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232054/280720212147271.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8578
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2021 14:31
Balığın fotoğrafını vermeden renk değişimi normal mi anormal mi söylenemez. İlacın ismini söylemişsiniz zaten, lazım olan balığın fotoğrafı. Hatta yanında akvaryumum genel bir görselini de ekleyin.

Eğer gerçekten balıkta bir problem varsa akvaryumda da birşeyler hatalı demekki. Ekipman olarak herşey tam demişsiniz, peki beslediğiniz diğer türlerin beta ile uyumlu olduğuna emin misiniz?
Ek olarak akvaryumu bozup baştan temizlemek son derece gereksiz ve yanlış birşey olmuş. Neden yaptınız mesela? Bulaşıcı bir hastalık mı vardı, henüz var mı yok mu bilmiyorsunuz. Bulaşıcı bir hastalık bile olsa bir ilaç kullanımı bunun için yeterli. Akvaryumu tamamen bozmak biyolojik açıdan da balıklar için de, hastalık olma ihtimalinden daha kötü olmuş şu anda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BenkeigenjiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 2
BenkeigenjiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2021 17:41
Betamın fotosunu çektim fakat ilaç suyu sarı yatptığı için rengi belli olmuyordu. Ana tankımı full temizledim çünkü betamdan önce erkek 1 lepistesiminde kuyruğu erimişti. Ben lepistes moli çöpçülerim ve 1 adet betamı aralık 2020 den beri bakıyordum ve hiç kavga ve balıklarımda hastalık ölüm gibi bi sorun olmamıştı.. betamın rengi yerine geldi artık çok hareketli karantina tankında.. sadece alt yüzgeçleri şeffaf kaldı.. öğrenmek istediğim ana tanka alsam zamanla düzelir mi acaba..
Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir