Balık Satarken Yalan Konuşmayalım


chetinkÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2012
İl: Samsun
Mesaj: 33
chetinkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 22:50
Arkadaşlar bende bir madde ekleyeyim ...?? Hocam balık satışı iptal nisanlima gidiyorum.
Benimle 3 gün önce sözleşmis tamam pazar günü balıklar sende demiş st. 5/6 gibi buluşalım demiş ben bekliyorum st. 4:30 da satış iptal nisanlima gidiyorum..Msj yazıyorum vazmi gectin cvp bile yok.Bende bundan sizce ne anlamaliyim?
SERATONIN arkadaş bana yalan söyledi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

profesörÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 368
profesörÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 12:51

Peki birşey daha var, hep satıcılar mı kandırılıyor sanki? Ben de satış çok yaptım. Arayıp, söz veriyorlar, ben de başka arayanları geri çeviriyorum, sonra ses yok o kişiden!  Mesela birisiyle  mesajlaştım, sp alacaktı, 1 ay önce ilanı kaldırmama rağmen aklında kalmış. Dedi ki sp leri satıyormusun, ben de ara verdim de yeniden başlayacaktım, satabilirim dedim. Sonra ilan verdim. İlana babamdan zorla izin alıp babamın nosunu verdim beni ciddiye almayabilirler diye. Halbuki babam balıkların adlarını bile bilmez. Kağıt verdim cebine de :)

Neyse adam tutturdu kendi nonu ver diye. Sonra eve gelmesem, başka yerde buluşsak falan dedi. Olmaz dedim ve evin karşısındaki okula gelicem akşam dedi ve gelmedi yok!!bekletmeye de hakkı yok!! baktım mesaj atmış yarın gelicem diye ama son mesajı oldu.. bu sadece biri, daha neler neler var..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 14:21
Güzel bir konu olmuş :)) Piyasayı bilmeyenlerin faydalanabileceği bir konu, Şimdiye kadar hiç hobici arkadaşlara satış yapmadım genelde akvaryumculara toptan ucuz bir şekilde yavrularımı verdim . En azından gidiyorsun, soruyorsun, anlaşıyorsun ve olay bitiyor. Ama hobici ilanlarını da devalı takip etmekteyim . Kesinlikle maddelerin hepsine katılıyorum . Tropheus besleyen arkadaşlar beni anlayacaktır. İlanlar aynen şöyle, Balıklar 4-5 cm olup 16d - 4e tir. Arkadaş hangi ara baktın da dişi- erkek olduğunu anladın, yani inanın az çok belli eder demeyin ben erkekten hızlı büyüyen dişi gördüm onu geçtim 3 erkeği tek tek döven dişiye bile şahit oldum . Anlayacağınız benim en çok sıkıntılı olduğum konu dişi erkek olayıdır. Görmeden, yemlemeden, anus-vent olayına bakmadan  alış veriş yapmaktan kaçının . 

Benim buradan hobici arkadaşlara tavsiyem illaki uzak bir yerden alış-veriş yapacaksanız . Balıkların tam karşıdan bir vidio ve yemlemesi görüntüsü isteyin . Çekim karşıdan sabit kalsın . Dişi erkek olayında sizi aydınlatmasa da sağlıkları açısından faydalı olacaktır.  

Not: Kesinlikle görmeden balık almayın 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur AlkanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Antalya
Mesaj: 304
Onur AlkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 14:37
En kötüsü de hasta balık satmaları. Nasıl rahat ediyorlar anlamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir