Balık Damı - 3 Tonluk Tankım - Yeni Tankım 4600 Lt


ayhanEGEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 118
ayhanEGEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 10:52

Herkesin fikri görüşü ayrıdır bu tankın yapım aşaması sarfedilen emek onca şeylerle uğraşılmasıdır belki benim için on numara olan ve görünüştür de. Bu tank zaman geçtikçe daha da oturacaktır yerine ve daha güzel olacaktır.50 lt 'de balıkların yüzdükleri alan ufak buradaki görsellik daha iyi seviyede balıklar büyüdükçe iyinin iyisi olacaktır diye düşünüyorum.Saygılarımla.

ayhanEGE2009-08-12 10:53:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim46Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2008
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 73
ibrahim46Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 11:21

Bence bu tür çalışmalar birer örnektir.Bana göre güzel bir çalışma olmuş.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Çünkü bu tür çalışmalar bizlerinde ufkunu genişletiyor cesaret veriyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

willrock35Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 255
willrock35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 11:34
Emeğe sağlık ama Ölçülerini hiç beyenmedim. kare tipi akvaryumlar hiç hoşuma gitmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliOngelÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 96
AliOngelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 14:20
[QUOTE=omermalkoc][QUOTE=fuatdeniz]Akvaryumunuzun en son dizayn edilmis sekliyle resimlerini eklermisiniz lutfen.Birde bana kalsa herhalde,30 bin TL si na,100-150 m2 ye.dort dortluk,akvaryum shop acarim.Dans
Ama emeginize saygi duyuyorum.Ama boyle buyuk bir projenin emegine,akvaryumun tesisat isine +10 puan,ama cikan sonuc bakimindan su anki haline -10 veriyorum.
 
Lutfen elestirimden dolayi bana sakin kirilmayin.Sizin akvaryumunuz 100 litrelik bir akvaryum olsa,cikan boyle bir goruntuye,elinize saglik,cok sade bir goruntu olmus.Arka fona mavi veya siyah bir renk ekleyip(simdiki gibi kara bir goruntu degil) kaya,bitki ve bir kac buyukce agac parcalariyla,amozon gorunumlu bir akvaryum elde edebilirsiniz diye soz edilebiliriz.Ama sizin 2250 litrelik dev bir proje,25-30 bin TL para harcandigini var sayilan bir projenin bu goruntusune,diger arkadaslarin, super,inanilmaz,harika,10 puanlik bir akvaryum oldugunu yazmalarini hayretle karsiladim.Yani nazikce de olsa,bu buyuk projenin buyuk eksikliklerini burada tartismaya acmalarini isterdim.Acilan tartisma,hem sizin acinizdan,hem de diger uyeler acisindan daha yararli olurdu bence.
 
Ornegin akvaryumunuz 200 litrelik olupda,1 maksimum 1.5 bin  TL lik maliyeti olsa zaten benim de bu konu uzerinde bu kadar tartisma yaratmak istemezdim.Cok buyuk bir proje yapmissiniz.Derler ya alt yapisi dort dortluk,evet akvaryumun gizli kalan kismindaki butun tehsisat gorunen resimlerde harika.
[/QUOTE]
 
 
Fuat Bey maddi imkanlar görecelidir. Benim senin için akvaryum hobisine 2000 lira yatırmak çok gellebilir ama demek Ali Bey'e göre bizim 2000 liramız 30000 liraya denk geliyor. Bu konuda size katılmıyorum.
Aynı zamanda bir çok kişi gibi ben de bu tankın alt yapısını çok beğendiğimiz için olumlu görüş belittik. Dekor ayarlamaları 2 günlük iş. Kaldı ki akvaryumun alt yapısıyla kıyasladığımızda ehemmiyet bakımından devede kulak kalır.
Dekor konusunda haklısınız akvaryum çok büyük olduğu için dekor oluşturmak zor geliyor olabilir. Aynı zamanda Ali Bey'in dekor konusunda yaptıklarını bu tank yapılırken açılan konuda herkes gibi ben de eleştirmiştim. Bu konuda Sürekli dekor dekor , para para diye eleştirmekten ziyade bitkili akvaryum ustalarına böyle büyük bir akvaryumu nasıl güzelleştirilebileceği hakkında yönlendirmeler düşer.
Benim nacizane fikrim -ki ben bitkili akvaryum konusunda fazla bilgi sahibi olmadığımı düşünerek- böyle büyük bir akvaryum için çok uzayabilen bakımı az ve kuvveli bitkiler görüntüyü çok değiştirecektir. Mesela Balensae, Amazon Sazı gibi.
 
 
Saygılar.
[/QUOTE]
Daha önceden bitki bakımından güzel bir dekor ve bitki ekimi yapmıştım. Alt tarafta videosunu izleyebilirsiniz. Ömer yaptıydım ya bitkili görmedin galba sen..
 
 
 Bu dekor zamanında yapılmıştı.
 
 
Arkadaşlar Allah aşkına mantıklı olun biraz.Herkez süper,şahane,on numara yazmış.Teknolojik olarak evet,masraf olarak abartılı,görsel açıdan sıfır bir tank.Demekki Allah herkeze herşeyi vermiyor.Bu tanka harcanan paranın 1/10 ne bu tanktan kat kat güzellikler çıkarabilecek arkadaşlarımız var aramızda.
Ali arkadaşımızın vede bu tankı 10 numara bulan arladaşların tanıtım bölümündeki tankları incelemesini öneririm,50 lt de öyle tanklar var ki saatlerce seyredebilirsiniz,bu tankın hiçbir görselliği yok bu kadar masraf edeceğime evdeki su deposuna 5 tane japon atarım maliyet 50 tl yi geçmez.
İsraf haramdır.
 
Şimdi teknolojik açıdan evet masraf olarak abartı yazmışsınız. BU sistemi daha ucuz yapamıyorsunuz. Boyut la birlikte fiyatta aynı oranda büyüyor. 1/10 uyla çok daha güzel yapabilecek arkadaşlar kesinlikle vardır. Fakat 1/10 u olsaydı yani 200 Litrelik bir akvaryum olsaydı yapabileceklerimi hayal bile edemessin. İşin zorluğu akvaryumun yüksekliği ve büyük olmasında. Niye yüksek yaptırdın dersen. Ben böle seviyorum. Vizyonu da daha sağlam oluyor.
Sen evdeki su deposuna Japon al at dostum. Ben şu anda osmos un su biriktirebileceği bir depo ile uğraşıyorum zaten. Benim zevkim bu yapabilmek. Parasında değilim. Gidip cafede çaya 3 milyon vermek bana koyar ama akvaryuma verdiğim para beni mutlu ediyor. o parayı ben işliyorum çünkü aldıklarım ile. Yol göster , şöle yapsan iyi olur de. Ama çamur atma. Güzel bir dille söyle lütfen. Ben bu akvaryumu forumlardan ve aklımın sentezi ile oluşturdum. Herkez senin gibi mesaj yazsaydı forumun bana ne getirisi olacaktı.
 
""Yazilarimi kimse yanlis anlamasin.Alt yapi herkesin gibi benimde 10 puan verecegim turden.Ama lakin 30 bin TL harcanmis akvaryum bu sekilde gozukecekse,benim icin suanki durum itibariyle cok kotu.Ayrica zaten olculeri de hic olmamis.Esasinda alt yapi herkesin takdirini kazaniyor.Dogrudurda ama su noktayi da unutmayalim.Bizi birakin,bu forumdaki bir ustamiza,10 bin Tl si para ile buyukce bir akvaryum yapmak istiyorum desek,inaninki dort dortluk  bir yapi cikartir karsimiza.Alt yapisiyla beraber.Kocaman bir akvaryum.
 
Bu projenin emegine gonulden saygi duyuyorum,yapan kisiye saygi duyuyorum ama cikan tasarimi begenmedim acikcasi ""
 
Fuat bey inanın düşünüldüğü kadar kolay olmuyor. Sadece parayla bağlantılı değil bu iş insanı çok fazla yoruyor.
 
Fiyatı 25- 30 bin arasına mal olduğu doğrudur yalış değğil.
 
Sadece Co2 sistemi 3.100 TL tuttu zaten:)
 
""Herkez gibi ilgiyle okudum. Ve bir çırpıda bitmeside güzel bir çalışma olmasının kanıtıdır sanırım. Bir sorum olacak sac kısmına sürülen boya ile mi yalıtım sağlandı yani sacdan sızdırma nasıl engellendi. O kısmı tam anlamadım. Kaçırmış olabilirim yazıda. Tekrar tebrikler.. ""
 
Fırodo saç kısmını Emüzar denen bir boya var genelde içme suyu depolarında kullanılıyor. 25 litre olarak satılıyor sadece ve tek rengi var beyaz. Filli boya bayilerinde bulunabilir. Fiyatı 365+Kdv dir. Boya uygulamasıda rolu veya fırçayla değil spatula ile yapılıyor. Yani boyadan ziyade sliconumsu bir boya. Boya kalınlığı 6 mm. Su ile saç arasındaki bağlantıyı tamamen kesiyor dostum.
 
Diğer iyi  dileklerden dolayı teşekkür ederim. Bir yandan ozmos için su deposu yapılıyor. Ve az sonra ben DIY-Humik asit için otomatik bir asit sistemi kurmak icin parça almam gerekicek ona çıkıcam. Gügnde ve su Discus lar  bu asiti gerçekten seviyor.
 
AliOngel2009-08-12 14:33:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuatdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 466
fuatdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 14:21
Yazilarimi kimse yanlis anlamasin.Alt yapi herkesin gibi benimde 10 puan verecegim turden.Ama lakin 30 bin TL harcanmis akvaryum bu sekilde gozukecekse,benim icin suanki durum itibariyle cok kotu.Ayrica zaten olculeri de hic olmamis.Esasinda alt yapi herkesin takdirini kazaniyor.Dogrudurda ama su noktayi da unutmayalim.Bizi birakin,bu forumdaki bir ustamiza,10 bin Tl si para ile buyukce bir akvaryum yapmak istiyorum desek,inaninki dort dortluk  bir yapi cikartir karsimiza.Alt yapisiyla beraber.Kocaman bir akvaryum.
 
Bu projenin emegine gonulden saygi duyuyorum,yapan kisiye saygi duyuyorum ama cikan tasarimi begenmedim acikcasi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yuksel8803Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 133
yuksel8803Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 16:08
Tebrik ediyorum yaa gerçekten harikaaa böle bişey gormedim daha önce..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

58GüvenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Aksaray
Mesaj: 2570
58GüvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 16:12
Gerçekten cesaret gerektiren bir iş bu akvaryumu yaparken döktüğünüz tere helal olsun! Bakımı çok zor olmalı.Allah her "gerçek" hobiciye böyle bir akvaryum nasip etsin.Tekrar tebrik ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuatdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 466
fuatdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 17:48
Ali Bey,elestirimi olgunlukla karsiladiginiz icin tesekkurler.Ben elestirimide yaparken ustune basa  basa belirttim.Yapilana projeye ve emege cok buyuk saygim var.Ali Bey,muthis bir para yatirmissiniz bu ise ve gonulden ne kadar sevdali oldugunuz belli.Ali Bey,30 bin Tl sina yakin mal olan akvaryumun bu goruntusu olmamasi lazim.Yani goreni,bileni,bu isin erbabi olmus bir ustayi bile,ISTE BUDUR dedirtmesi lazimdi bence.
 
Ben size su garantiyide veririm.Size bir daha boyle bir akvaryum yapma firsati verilse,cok daha az paraya cok daha buyuk gorsellikte bir akvaryum cikartirsiniz.Boyle olculeri olan akvaryumu dusunmezsiniz bile.
 
Bakin akvaryum hobiciligi ile degisim sozcugunu es amlamli sayabilirsiniz.Yani bu hobiye girenlerin akyaryum dizayn asamasini orneklemek gerekirse soyledir.
Bir gecekondudan baslarlar.Gecekondunun ustune bir kat daha cikip daha guzel olacagini sanip ust kati yaparlar .Ama esasin temelde oldugunu anlayinca,temelden yikarlar ve yerine tecrubeyle beraber bazen villa bazen de zamanla guce gore saray yaparlar.Ama inaninki zaman gelir,o saray gibi akvaryumdan bile sikilinca onu da temelden yikip,daha degisik sekillere yonelirler.
Ama bu devreleri,az miktar da veya asiri olmayan miktarlarla atlatmak en iyisi.Yani siz o akvaryuma daha da para harcayip seklini degistirebilirsiniz.En azindan ic dizaynini.Ama cikan sonuc la harcanan miktar arasindaki denge yine sizi zamanla mutsuzluga  itecek ve degisime zorluyacak.
 
fuatdeniz2009-08-12 17:52:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rottÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 684
rottÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 23:59
Ali bey hala aynı düşünceyi savunuyorum.Bu görsellikte bir tank o paralara değmez.O teknolojiyide gerektirmez.
1/10 ne daha iyisi yapılabilir dediğim oran fiyat tuttarıdır,litre değil.
Size tavsiyem tanıtım bölümündeki  bu linki incelemeniz
 hobiye yeni başlayan bir kardeşimizin 60 lt çok cüzi bir miktara oluşturduğu tanka bakın sonra birde kendi tankınızın karşısına geçin bakın ben nerede hata yaptım diye düşünün.Eminimki bu kardeşimize 1000 tl lık bir bütçe versek tankınızdan 10 gömlek üstün bir iş çıkarabilirdi.
vede süper,mükemmel,10 numara diyen arkadaşlar bu iki tanktan hangisi şu hali ile daha seyredilir acaba?Fiyat/performans olarak bir kıyaslayın bakalım.
 
Erdal Hoca2009-08-13 13:45:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 13:46
Lütfen, mesajlarımızda kırıcı ifadelere yer vermeyelim.Tebessüm
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 14:02
Bu iş tamamı ile renk ve zevk meselesi. Arkadaşımız vaktini parasını ayırmış, elinden geleni yapmış. Sanırım memnunda. Bence de tasarım yönünden eksik bir tank, belkide arkadaşımızın böyle hoşuna gidiyor. Bana kalırsa keşke önce yabancı forumları inceleyip ondan sonra böyle bir işe kalkışsaydınız. Zira onlarda bu tarz tank kurulmları çok fazla, eminim ortaya dehşet bir biotop çıkabilirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ArınkanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/07/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1
Hakan ArınkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 15:08
[QUOTE=rott]Ali bey hala aynı düşünceyi savunuyorum.Bu görsellikte bir tank o paralara değmez.O teknolojiyide gerektirmez.
1/10 ne daha iyisi yapılabilir dediğim oran fiyat tuttarıdır,litre değil.
Size tavsiyem tanıtım bölümündeki  bu linki incelemeniz
 hobiye yeni başlayan bir kardeşimizin 60 lt çok cüzi bir miktara oluşturduğu tanka bakın sonra birde kendi tankınızın karşısına geçin bakın ben nerede hata yaptım diye düşünün.Eminimki bu kardeşimize 1000 tl lık bir bütçe versek tankınızdan 10 gömlek üstün bir iş çıkarabilirdi.
vede süper,mükemmel,10 numara diyen arkadaşlar bu iki tanktan hangisi şu hali ile daha seyredilir acaba?Fiyat/performans olarak bir kıyaslayın bakalım.
 
[/QUOTE]
Verdiğiniz linkteki tankın çekiciliği nedir tamamiyle sıradan oluşturulmuş bir tank görsel açıdan keyif verici olduğunuda düşünmüyorum.
Linktekini konudaki tankla karşılaştırmak ve hatta konu sahibine  inceleyin feyz alın gibisinden bu linki göndermek büyük talihsizlik...
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 15:46
Linkteki tank sıradan bir tank olsa da tankın sahibi hoş (bence) bi bayan olunca altına onlarca tebrik,methiye vs. mesajı doluyor.Ben bunların çoğunu samimi bulmuyorum.Ali Bey'in projesinin sonucu bence de para / görsellik kıyasına girince zayıf kalıyor.Ama tabir-i caizse kamera arkası yurtdışı forumlarında gördüklerimizle eşdeğer.Adam zaten demiş standart ölçülerde bi tank yapsam en güzelini yaparım diye.Ben eminim ki bu tankın dekoru da dört dörtlük olsaydı bu sefer de akvrayuma o kadar para harcanır mı yazık gunah değil mi vs. gibi tepkiler olucaktı.İnşallah ilerki günlerde bu tankın daha güzel resimlerini de görürüz.Başarılar dilerim Ali Bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 16:29
Arkadaşlar bu sitenin en baştaki amacı  akvaryum hobisini hobiciliğini geliştirmek değilmi? Ben bu siteden çok şey öğrendim ama bu başlıkta hayal kırıklığına uğradım. Nedenmi? forum özel üyeleride dahil olmak üzere olmamış diyerek ve ayrıca hiç bir öneride bulunmayarak yıkıcı ve kırıcı yazılan yorumlardan dolayı.Sanırım bu bizim toplum olarak genel özelliğimiz yıkıcı eleştirilerde bulunmak ama bunun yerine yapıcı eleştirilerde bulunsak sanırım çok daha faydalı oluruz. Eleştiri ile beraber öneri en güzelidir.

Ki hepimiz biliyoruz büyüklük ile uğraşmak daha zordur. Mesela 10m2 lik bir alan ile 1000m2 lik bir alanın temizliği bir mi? Ali Bey Mac gyver gibi sürekli çözüm üreterek akvaryumu kurmuş ve en güzeli çözümü araştırıp, üzerinde kafa yorarak yapmış. Emek harcamış. Bence bu çok güzel. Önemli olan böyle büyük bir sistemin kurulması böyle bir sisteme cesaret edilmesi. Zaten sistem kurulduktan sonra içine bitki ve dekor yerleştirmek sanırım 1 günlük bir iş bile değil. Ki zaten Ali beyinde belirttiği gibi denemiş bakımında zorlanmış.

Ben herşeyden önce Ali Beyi emeği ve böyle bir sistemin altyapısını nasıl kurduğunu bizlerle paylaştığı için tebrik ediyorum.

Ki maalesef böyle büyük bir tanka nasıl bitkiler konulmalı bunların bakımı nasıl olur konusunda bilgi ve tecrübem olmadığı için bu konuda bir fikir bildiremiyorum.
ahmetkalafat2009-08-13 16:34:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir