Bakabilir Misiniz?


MurathanSmeÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 3
MurathanSmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2020 21:03
Merhaba, iyi günler bu sabah balığımın yüzgecinde 2 adet noktalar halinde birşey farkettim ne olduğu konusunda bilgim yok yardım edebilir misiniz?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217216/160520202102351.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.e.kÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 383
H.e.kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2020 01:51
[QUOTE=MurathanSme]Merhaba, iyi günler bu sabah balığımın yüzgecinde 2 adet noktalar halinde birşey farkettim ne olduğu konusunda bilgim yok yardım edebilir misiniz?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217216/160520202102351.jpg[/IMG][/QUOTE]
Canlıyı tan kestiremedim ama sanırım köpek balığı yanlışsam uyarın
Akvaryumunuz kaç litre?
İçinde başka canlı var mı? Varsa neler?
Kaç adet balık var?
Sivri dekor var mı?
Akvaryumda balıkların girebileceği mağara benzeri yapılar var mı? İmkanınız varsa tankı boydan boya fotoğrafını çekip atabilir misiniz?
Yem olarak neler kullanıyorsunuz?
Isıtıcı var mı? Varsa kaç derece?
Fotoğraftı tam bet göremedim ama sanırsam yüzgecinde 2 tane beyaz nokta var beyaz benek olabilir (daha net karar vermek için yazdığım soruları cevaplayın)inşallah daha net yardım edebilecek biri yazar size veya köpek balığı besleyen biri ben size elimden geldiğince yardım edeyim
Beyaz benek belirtileri Hastalık genellikle yüzgeçlerde başlar. Ayrıca bu hastalığa yakalanan balıklarda ani pike hareketleri gözlenir, sıklıkla akvaryum içindeki bitki ve süslere sürtünür. Hastalığın ilerlediği vakalarda sık solungaç hareketleri gözlenir.Balığın aşırı derecede halsizleşmesi ve uyuşuklaşması belirtileridir.
Neden olur derseniz
Hastalığın gelişmesindeki etkenler arasında akvaryumdaki hijyenik olmayan ortam, akvaryum temizliğinin düzenli olarak yapılmaması, akvaryum suyunu değiştirirken yapılan hatalar ve balıkların yaşadığı suyun uygun özelliklerde olmamasıdır.
Ve akvaryum suyunda ısının sabit olmaması(özellikle köpek balıkları bildiğim kadarıyla ısı konusunda çok hasas)akvaryum suyunun ısısının değişmesi balıkları strese sokar strese giren balıklarda hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Stres etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflayan balığın mukoza tabakasının zayıf düşmesi sonucu parazitler(beyaz benek parazittir) kendilerine uygun konaklama ortamına sahip olurlar. Parazitler zayıflayan mukoza katmanından balığın vücut sıvısına ulaşıp beslenmeye çalışır ve tüm bunları yaparken balığa zarar verir. Sonra balıktan ayrılır akvaryum tabanına gider orda ürer ve bütün akvaryuma bulaşır hastalık. Hastalık o evrede tedavi edilebilir balık vücudunda olduğunda ilaçlar fayda etmiyor ondan zaten tedavi sırasında sıcaklı artırılır balığın dayanabileceği şekilde yani max sıcaklık değerine getirilir.
Tedavisi ise Suyun sıcaklığı artırılır.
10-14 gün boyunca ilaçlama yapılır. Beyaz benek ilaçları vardır. Metilen maviside kullanılır.
Tedavi boyunca karbon filtrasyonu kesilir.
Tedaviler arası su değişimi yapılır.
Beyaz benek hastalığının tedavi döngüsü, baştan sona yaklaşık 2 hafta kadar sürer. Suyun sıcaklığı yükseldikçe döngü kısalır, azaldıkça ise artar. Bu yüzden de suyun sıcaklığını artırmak, parazitin ilaçlamaya karşı hassas olduğu döneme ulaşma vaktini kısaltacaktır. Balık eğer tek değil ise balığı akvaryumdan alın ve tedaviye öyle başlayın. Yani tahmin beyaz benek üstüne yazdığım belirtilere dikkat ederek balığınızı gözlemleyin ve beyaz benk olduğunu anlarsanız hemen tedaviye başlayın. Uamrım yardımcı olabilmişimdir.
[EDIT]H.e.k,2020-05-17 04:01:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir