Artemiaların Çıkmama Sorunu
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 11:48
Arkadaşlar 27 derece sıcaklık 24 saat ışık ve yeterli gelecek kadar hava veriyorum ancak 24 saatin sonunda hala yumurtaların döndüğünü görüyorum sebebi nedir? 3 çay kaşığı Kaya tuzu (salamura ) çay kaşığının ucu ile artemia veriyorum Mec artemia sistemiyle denenmekte ayrıca artemiaların kaliteli olduğunu düşünüyorum kavonozu yeni açtık [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174111/290320221145511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174111/290320221145421.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 12:27
Merhabalar, eğer 3 çay kaşığı tuz 12~ gram tuza yakınsa kurulum doğru görünüyor. 36 saate tamamlamaya çalışın, 48 saatte bile çıkabiliyor yumurtasına göre.
"hala yumurtaların döndüğünü görüyorum" yazmışsınız, meç'in vanasından kapatıp 5 dakika kadar beklediniz mi duruma bakmak için [:)] bazen panik yapıp basit şeyleri düşünemeyebiliyoruz, o yüzden.
"hala yumurtaların döndüğünü görüyorum" yazmışsınız, meç'in vanasından kapatıp 5 dakika kadar beklediniz mi duruma bakmak için [:)] bazen panik yapıp basit şeyleri düşünemeyebiliyoruz, o yüzden.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 12:56
Merhaba
Yardımcı olur umarım.
Açılım ile ilgili detaylar ;
Su :
Tanktan alınan su kullanılmaz.
Klordan ve ağır metalden tamamen arındırılmış çeşme suyu veya damacana suyu kullanılır.
R.O suyu kullanmaz.
Kullanacağınız su, taze, klorsuz ve yüksek ph lı olmalı.
Tuz:
Deniz tuzu veya bildiğimiz turşu tuzu.
Miktar yumurta çeşitliliğine göre biraz oynasa da ortalama 1 lt ye 25-26 gr yeterlidir.
Tuz tamamen eridikten sonra yumurtaları ilave edin.
Hava : Bol bol. Düşük hava kistleri birbirine yapıştırır.
Karbonat :
Elzem değil. Su yumuşaksa sertliği arttırmak için kullanılır genelde. Fazlası naupli çıkışını zorlaştırır.
Isı : 24-28 aralığı iyidir. Aşağısı ve yukarısında uzar veya kısalır. Yüksek sıcaklık ve harekette vitellusu hızlı tüketirler ki bu da bizim istemediğiniz bir şey. Çıkımın ortalarına doğru havayı ve ısıyı biraz düşürmek iyidir.
Ve en önemlisi yumurta : Düşük kalite yumurtadan verim alınamaz. Kaliteyi düşüren, kistlerin toplama bölgesi ve saklama koşullarıdır. Yumurtalar ne kadar kaliteli olursa olsun sıcak bir yerde veya ağzı açık bir şekilde muhafaza ederseniz büyük bir yüzdesi çöp olur, açılım oranı ciddi derecede düşer. En güzeli ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza etmektir. Sık kullanılıyorsa bunu ufak ufak parçalara bölüp, her bir paket sırayla kullanılmalı. Bu şekilde büyük bir paket devamlı aç - kapa havayla temasa maruz kalmaz.
Ek olarak. Artemia çıkarma setinden veya pet şişeden yapılma setlerinde, süzme işleminde dikkat edin.
Normal şartlarda süzmeden 10-15 dakika önce hava kesilir ve suzülecek bölgenin ağız kısmına kuvvetli bir ışık tutulur. Artemialar ışık olan bölümde toplandıktan sonra süzülür.
Su miktarı azalınca musluğu kısın. Az kalan su hızlı boşalır ve kabuklarda süzgeçte karışır.
Koyduğunuz yumurta miktarını hatırlayın.
Yaklaşık 24-28 saat sonra havayı kestiğinizde, setin altında koyduğunuz yumurta miktarının %10 un üzerinde yumurta birikiyorsa o artemiada sıkıntı vardır.
İyi bir artemia 12 saatte çatlamaya başlar, 34-36 saate kadar sürer.
Ancak 24 veya 28. saatlerde o yüzde de yumurta kalmışsa problemidir. İlerleyen saatlerde açılacak yumurta sayısı çok az olup bu oranda değildir. (%5 fire, %5 daha sonraki süreçte çıkacak olanlar. Fazlası kaliteyi belirleyen faktörlerden biri)
Bol turuncu günler...
Yardımcı olur umarım.
Açılım ile ilgili detaylar ;
Su :
Tanktan alınan su kullanılmaz.
Klordan ve ağır metalden tamamen arındırılmış çeşme suyu veya damacana suyu kullanılır.
R.O suyu kullanmaz.
Kullanacağınız su, taze, klorsuz ve yüksek ph lı olmalı.
Tuz:
Deniz tuzu veya bildiğimiz turşu tuzu.
Miktar yumurta çeşitliliğine göre biraz oynasa da ortalama 1 lt ye 25-26 gr yeterlidir.
Tuz tamamen eridikten sonra yumurtaları ilave edin.
Hava : Bol bol. Düşük hava kistleri birbirine yapıştırır.
Karbonat :
Elzem değil. Su yumuşaksa sertliği arttırmak için kullanılır genelde. Fazlası naupli çıkışını zorlaştırır.
Isı : 24-28 aralığı iyidir. Aşağısı ve yukarısında uzar veya kısalır. Yüksek sıcaklık ve harekette vitellusu hızlı tüketirler ki bu da bizim istemediğiniz bir şey. Çıkımın ortalarına doğru havayı ve ısıyı biraz düşürmek iyidir.
Ve en önemlisi yumurta : Düşük kalite yumurtadan verim alınamaz. Kaliteyi düşüren, kistlerin toplama bölgesi ve saklama koşullarıdır. Yumurtalar ne kadar kaliteli olursa olsun sıcak bir yerde veya ağzı açık bir şekilde muhafaza ederseniz büyük bir yüzdesi çöp olur, açılım oranı ciddi derecede düşer. En güzeli ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza etmektir. Sık kullanılıyorsa bunu ufak ufak parçalara bölüp, her bir paket sırayla kullanılmalı. Bu şekilde büyük bir paket devamlı aç - kapa havayla temasa maruz kalmaz.
Ek olarak. Artemia çıkarma setinden veya pet şişeden yapılma setlerinde, süzme işleminde dikkat edin.
Normal şartlarda süzmeden 10-15 dakika önce hava kesilir ve suzülecek bölgenin ağız kısmına kuvvetli bir ışık tutulur. Artemialar ışık olan bölümde toplandıktan sonra süzülür.
Su miktarı azalınca musluğu kısın. Az kalan su hızlı boşalır ve kabuklarda süzgeçte karışır.
Koyduğunuz yumurta miktarını hatırlayın.
Yaklaşık 24-28 saat sonra havayı kestiğinizde, setin altında koyduğunuz yumurta miktarının %10 un üzerinde yumurta birikiyorsa o artemiada sıkıntı vardır.
İyi bir artemia 12 saatte çatlamaya başlar, 34-36 saate kadar sürer.
Ancak 24 veya 28. saatlerde o yüzde de yumurta kalmışsa problemidir. İlerleyen saatlerde açılacak yumurta sayısı çok az olup bu oranda değildir. (%5 fire, %5 daha sonraki süreçte çıkacak olanlar. Fazlası kaliteyi belirleyen faktörlerden biri)
Bol turuncu günler...
Beğenenler: [T]137418,MertSoyumert[/T][T]213398,ternapi[/T][T]232050,MrzAdar[/T]
+1: [T]137418,MertSoyumert[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 13:24
[QUOTE=İnve Artemia]
Tanktan alınan su kullanılmaz.
[/QUOTE]
Merhabalar, yazınız oldukça açıklayıcı ve anlaşılır, tek anlamadığım nokta tanktan su alma kısmı. Ben özellikle tanktan ekliyorum, nedenini de bilmiyorum, sadece yıllar önce öyle söylenmişti ve sorgulamadım, açılım oranı da oldukça yüksek oluyor. Tanktan alınan suyun kullanılmama nedeni nedir acaba? (gerçekten bilgi almak için soruyorum, alt metinde sorgu, kinaye gibi bir şey yok, yanlış anlamayın).
Tanktan alınan su kullanılmaz.
[/QUOTE]
Merhabalar, yazınız oldukça açıklayıcı ve anlaşılır, tek anlamadığım nokta tanktan su alma kısmı. Ben özellikle tanktan ekliyorum, nedenini de bilmiyorum, sadece yıllar önce öyle söylenmişti ve sorgulamadım, açılım oranı da oldukça yüksek oluyor. Tanktan alınan suyun kullanılmama nedeni nedir acaba? (gerçekten bilgi almak için soruyorum, alt metinde sorgu, kinaye gibi bir şey yok, yanlış anlamayın).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 14:29
[:((]Bu yazılanlardan tek eksik kısım suyu akvaryumdan almam onun dışında hemen hemen hepsi aynı ilginçtir ki 26 saat oldu yumurtalar hala çatlamadı [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174111/290320221429361.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 14:31
[QUOTE=MertSoyumert]
Merhabalar, yazınız oldukça açıklayıcı ve anlaşılır, tek anlamadığım nokta tanktan su alma kısmı. Ben özellikle tanktan ekliyorum, nedenini de bilmiyorum, sadece yıllar önce öyle söylenmişti ve sorgulamadım, açılım oranı da oldukça yüksek oluyor. Tanktan alınan suyun kullanılmama nedeni nedir acaba? (gerçekten bilgi almak için soruyorum, alt metinde sorgu, kinaye gibi bir şey yok, yanlış anlamayın). [/QUOTE]
Merhaba
Estağfurullah.
Tank suyu ne yazık ki ister istemez taze su kadar yüksek değerlerde olmuyor.
Tabii, oksijenden tutunda, su değişim sıklığına, sıcaklığına kadar bir çok şey bu konuda etkilidir açılımda.
Yumurta tipi, kist kalınlığı v.b bazı şeylerde açılımda etkili.
Kimi yumurta zarları kalın olduğu için hidrojen peroksit vs de kullanılıyor rahat açılım için.
Sağlıklı ve keyifli hobiler
Merhabalar, yazınız oldukça açıklayıcı ve anlaşılır, tek anlamadığım nokta tanktan su alma kısmı. Ben özellikle tanktan ekliyorum, nedenini de bilmiyorum, sadece yıllar önce öyle söylenmişti ve sorgulamadım, açılım oranı da oldukça yüksek oluyor. Tanktan alınan suyun kullanılmama nedeni nedir acaba? (gerçekten bilgi almak için soruyorum, alt metinde sorgu, kinaye gibi bir şey yok, yanlış anlamayın). [/QUOTE]
Merhaba
Estağfurullah.
Tank suyu ne yazık ki ister istemez taze su kadar yüksek değerlerde olmuyor.
Tabii, oksijenden tutunda, su değişim sıklığına, sıcaklığına kadar bir çok şey bu konuda etkilidir açılımda.
Yumurta tipi, kist kalınlığı v.b bazı şeylerde açılımda etkili.
Kimi yumurta zarları kalın olduğu için hidrojen peroksit vs de kullanılıyor rahat açılım için.
Sağlıklı ve keyifli hobiler
Teşekkür Edenler: [T]137418,MertSoyumert[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 14:41
Sadece gün ışığıyla sünger yöntemiyle 24 saatte oda sıcaklığında çıkarıyorum.
Artemia'nın kaliteli olması önemli(Rotifish ve Sera'nın tuzu içinde olan artemiaları süngerde iş yapmıyor).
İnve , Salt lake ve Rotifish sep art markalarını kullanırım.Yarım litre dinlendirilmiş çeşme suyuna dört çay kaşığı tuzu eritiyorum.[EDIT]Cem Altay,2022-03-29 16:29:00[/EDIT]
Artemia'nın kaliteli olması önemli(Rotifish ve Sera'nın tuzu içinde olan artemiaları süngerde iş yapmıyor).
İnve , Salt lake ve Rotifish sep art markalarını kullanırım.Yarım litre dinlendirilmiş çeşme suyuna dört çay kaşığı tuzu eritiyorum.[EDIT]Cem Altay,2022-03-29 16:29:00[/EDIT]
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]233074,karahindiba 16[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir