Artemia Çıkarma Başarızlığım


shrimpÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 15/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 24
shrimpÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 10:40
[QUOTE=Malawi_54]Arkadaşlar şu artemiaları bir türlü çıkaramıyorum bu kaçıncı denemem.Öncelikle yaptıklarımı anlatayım.

1)2,5lt'lik şişenin arka kısmını kestim.Ortasından vantuz takıp akvaryuma sabitledim.Daha sonra ise şişenin kapağını delip hortumu soktum.Diğer ucuda hava motoruna taktım ve düzeneği hazırladım.

2)Sonra şişeyi tam ağzına kadar değil daha az olacak şekilde dinlenmiş su ile doldurdum.

3)1 yemek kaşığı eritip kaya tuzu ilave ettim.Ardından da 3 çay kaşığı omega mix artemia ekledim.

4)Sıcaklık 27 derece ışıklandırma mevcut havalandırmayı hiç kesmedim.Ancak 28 saat oldu tek bir canlı artemia yok.


Nerde yalnış yapıyorum.Bir el atın arkadaşlar ıceman yavrularıma artemia ile beslemk istiyorum ama başarabilirsem tabi :)
[/QUOTE]

Omega-mix ,artemia yumurtası ve kaya tuzu karışımından oluşan hazır bir üründür.Satış paketleri 500 ml tatlı su için hazırlanmış karışımlardır.Çıkış oranı genelde kullanılan yönteme göre%70 ila %90 arasında değişmektedir.27-29 C ısı sürekli aydınlatma ve havalandırma ile 17ci saatte açılım başlar ve iyi hasat zamanı 24 saat civarıdır.Artemia yumurtalarının açılma süresi tuzlulukla doğru orantılıdır.Tuzluluk arttıkça açılma süresi uzamaktadır.Ancak cok düşük tuzluluklarda yumurtanın açılmadan bozulmasına sebep olmaktadır.1 yemek kaşığı ortalama 25-30 gramdır.Sen 2.5 litre için 1 yemek kaşığı kullanmışşsın .Omega mixten gelen tuzla beraber ,suyunun tuzluluğu %013 karşılık gelecektir.Burda 2 ihtimal olacaktır.Yumurtaların cinsine göre,ya erken acılıp ölecekler,yada hiç acılmayacaklardır.Kullanmış olduğunuz ürünlerin üzerlerini mutlaka iyi okumanızı ve orada yazılanları uygulamanızı tavsiye ederim..


[QUOTE=djnuh_xn]Arkadaşlar yöntemler genelde aynı fakat benim bi sorum var bazen artemia fazlamı oluyor nedense balıkların yemediği 24 saat sonra hemen mantarlaşmaya başıyor buna bi çözüm önerisi olan az ver dışında :) çünkü aynı miktar veriyorum herzaman bazen hepsini bitiriyolar bazende bi kısmı kalıyor işte sebebi sıcaklık olabilirmi bu kadar çabuk mantarlaşmasını anlamadım[/QUOTE]

Tuzlu su canlısı olan artemianın tatlı suda yaşam ömrü kısadır.Doğal olarak verdiğiniz ve yenmeyen artemialar belli bir sürede ölecekler ve mantar oluşturacakalrdır.Size tavsiyem akvaryumunuzda salyangoz bulundurmanızdır.Göreceksiniz verdiğiniz artemia fazlaları cok kısa sürede tükeneceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Daffodil16Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 10
Daffodil16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 10:54
DEniz tuzu deeneyin,ben deniz tuzunda daha vbaşarılı oldum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagdasbayÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 517
cagdasbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 11:10

Neden ayrıca tuz ekliyorsunuz ki? Zaten karışım halde o paketler. 1 çay kaşığı karışımdan attığımda denildiği gibi 16-17 saatte açılmaya başlıyorlar. 26-27 saatte de neredeyse tamamı açılıyor. Kapta açılan yumurtaların kabukları ve kıpır kıpır artemialar oluyor. Ve akvaryuma attığımda da kapış kapış yeniyo artemialar. 1 tane bile bırakmıyolar. Patlayacak gibi şişiyo balıklar sonra :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YAZLIÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 69
YAZLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2012 10:15
Artemia çıkarmada en önemli faktör bence tuz oranı ve havalandırma...ben 1 litre suya 1,5 yemek kaşığı iyotsuz tuz ve 1 çay kaşığı artemia atıyorum ve havalandırmayıda yumurtalar suyun içinde iyice dönecek şekilde ayarlıyorum ve sonuç mükemmel...neredeyse çıkmayan yumurta yok gibi bişey..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir