Arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var :((


exelans_03Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 11
exelans_03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2008 00:20

          Arkadaşlar herkeze merhabalar... Bende bu hobiye yaklaşık 3 ay önce başladım ve inanılmaz keyifle sürdürüyorum. Sizlerin engin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum unun için size bikaç soru sorucam cevaplarsanız çok memnun olurum zamanınızı ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim...

          Öncelikle akvaryum konusunda bilgi vermem gerekirse akvaryum 100lt ve içinde 5 adet sarıprenses, 2 adet yunus, 2 adet frontoza, 2 adet türünü tüm araştırmalara rağmen bulamadığım yeşil cichlidim ve bir tanede papağan olmak üzere toplam 12 balığım var. Akvaryumumun kalabalık olduğunu ve aslında bukadar çeşitli türler beslememem gerektiğini malesef geç anladım bu konuda akvaryumcunun çok fena kurnazlığına geldik. Akvaryumu alırken bana 8 tür den ikişer adet verdi bu akvaryuma. Tabi doğal olarak çıkan çatışmalarda 3 balığımı kaybettim ve bir kısmınıda tanıdıklarıma hediye etmek zorunda kaldım...  Kalanlardan da vazgeçemiyorum...

          Şimdi gelelim asıl soruna. Akvaryumda bir tane 8-9 cm boyutlarında erkek olduğunu tahmin ettiğim bir sp var. Diğer balıklar ort 6-7 cm boylarında ve papağanım 12 cm falan. Arkadaşlar bizim bu büyük erkek olan sp akvaryumda resmen terör estiriyor sürekli birilerini kovalıyor, ondan kat kat büyük papağanımı bile sürekli köşeye sıkıştırıyor. Papağanım bir köşede sıkışıp korkudan ordan ayrılamıyor kafasını uzatsa hemen gelip saldırıyor :((( ve açıkçası akvaryumdaki kuyruk kopmalarından başlayıp sonu ölümle sonuçlanan olaylardan ben bu sp i sorumlu tutuyorum... En sonunda dayanamayıp istemememe rağmen sp i ayırmak ve tül yavruluğa almak zorunda kaldım. Şimdi diğer balıklarımın ve özelliklede papağanımın mutluluğunu gözlerinden okuyabiliyorum :-)) sp ise yavrulukta sakin sakin duruyor. Bir iki hafta böyle kalsa sonra akvaryuma bıraksam sakinleşirmi acaba ???

          Ama ne kadar agresifte olsa sarı prensesim görünüş olarak çok mükemmel bir balık onu başkasına vermeye de kıyamıyorum sizce bu sorunu çözmenin bi yolu varmıdır ???

          Diğer bir sorum ise akvaryumdaki balıkların kuyruklarının hasar görmesi... aslında ben bu konudan sp i sorumlu tuttum ama o değilse ne olabilir bi arkadaşım tuz at faydasını görrsün dedi. Sizde böyle düşünüyorsanız 100 lt ye ne kadar tuz atmalıyım ???

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

epişÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 103
epişÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2008 00:44
100 lt lik bir akvaryumda verim alabilmek için sadece tek tür beslemeniz gerekir ki beslediğiniz balıklar arasında tek seçimde SPdir.
Akvaryumcunun ticari kaygılarının kurbanı olmuşsunuz. 
Sağlıklı balıklar.
epiş2008-12-07 00:26:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Grinch_22Çevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2008
İl: Ankara
Mesaj: 24
Grinch_22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2008 01:11

Akvaryumcular bunu hep yapıyor. Sp erkeği yavruluğa koyarak bu sorundan kurtulamazsınız. Sana tafsiyem sp ve yunus beslemen yada sadece frontosa beslemen. Beslediğin balıkların erkeklerinin birbirine yakın boylarda olmasına dikkat etmelisin, aksi taktirde büyük erkek baskın küçük erkek pasif kalır. Son olarak balıkları azaltman gerek en fazla 2 koloni balık alır o akvaryum kalabalık olursa balıklar bölgelerini belirlemek için sürekli kavga ederler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ApostataÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2008
İl: Antalya
Mesaj: 58
ApostataÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2008 21:38
Sarı prenseslerden bir koloni oluşturup diğerlerini bakabilecek arkadaşlara verseniz sizin içinde balıklar içinde en hayırlısı olur diye düşünüyorum.
 arkadaşlarımızın kalbi o kadar sevgi dolu ve büyük ki bütün balıkları almak istiyor ama maalesef kendimden biliyorum 100 lt de çok misafir ağırlanmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2008 07:04
100 Litrede bahsettiğiniz türlerin hepsi kesinlikle bakılamaz. Size önerim;
 
Öncelikle sarı prensesler haricindeki balıkları elinizden çıkarıp, sarı prenseslerden 1 erkek 4 dişilik güzel bir koloni kurmanızdır. Bu şekilde kavgalar diğer türler olmadığından bir nebzede olsun azalmış olur.
 
Kuyruk erimesine gelirsek, akvaryumda düzenli bakım yaparak (dip çekimi, filtre temizlikleri vb.) balıkalrınız hiçbir katkı kullanmadan eski sağlıklarına kavuşabilir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir