Albino Çöpçü Su Yüzeyinde


Görkem Ö.Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 3
Görkem Ö.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2019 03:07
2-3 gün önce almış olduğun albino çöpçü sürekli olarak su yüzeyinde ve dipten yem bulamama sıkıntısı yok çünkü yemleme yaptıktan sonra da su yüzeyinde kalıyor .
Akvaryum içinde kılıçkuyruk ,beta ve cüce vatoz var. Ayrıca minare salyangozu da gözlemledim. Lütfen bunun bir hastalığın başlangıcı felan ise söyleyin yedek tanka aktarım yapıyım. (Bu arada sorun Salyangozlardan kaynaklanıyorsa lütfen bilen biri nasıl bu salyangozların kökünü nasıl kazırız söylesin )[EDIT]Görkem ÖzBayram,2019-04-16 03:10:52[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aqua DiscoveryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2019
İl: Bursa
Mesaj: 2205
Aqua DiscoveryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2019 03:49
Aynı dert benim de başıma gelmişti devamlı su yüzeyine inip çıkıyordu ,ne olduğunu anlayamadan arka arkaya ölümler meydana geldi 7 çöpçü den sadece 1tane dişi bronz çöpçü kaldı sebebi ni bende merak ediyorum bilen arkadaş yazarsa bende memnun olurum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adnan53Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 215
Adnan53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2019 05:59
[QUOTE=Görkem ÖzBayram]2-3 gün önce almış olduğun albino çöpçü sürekli olarak su yüzeyinde ve dipten yem bulamama sıkıntısı yok çünkü yemleme yaptıktan sonra da su yüzeyinde kalıyor .
Akvaryum içinde kılıçkuyruk ,beta ve cüce vatoz var. Ayrıca minare salyangozu da gözlemledim. Lütfen bunun bir hastalığın başlangıcı felan ise söyleyin yedek tanka aktarım yapıyım. (Bu arada sorun Salyangozlardan kaynaklanıyorsa lütfen bilen biri nasıl bu salyangozların kökünü nasıl kazırız söylesin )[/QUOTE] Çöpçüler betalar gibi oksijeni su yüzeyinden alır. Ani hareketlerle tabandan yüzeye bir anda fırlayıp geri geldiğini görmeniz normaldir, benimkilerde de aynı durum var. Sürekli su yüzeyinde kalıyorsa başlıca sebebi stres yada nitrat olabilir. Balığınız yeni ayrıca 1~2 gün daha gözlemleyin, rahat olabilmeleri için en az 6lı grup halinde bakılmalılar. Strese bağlı değilse düzenli su değişimleriyle nitratı azaltmaya çalışın. Yemlemeyi fazla yapmayın. Çöpçüler yem artıklarını tüketir diye bilinselerde sadece artıklara mahkum etmek doğru değil,onlara özel dip yemi kullanın. Salyongoz sayısı rahatsız edici düzeydeyse (zamanla olacaktır) gördüğünüzü akvaryumdan toplayın, kalanlar için akvaryuma 2 tane katil salyangoz ekleyin. Kökünü kazımasalarda nüfus artışını engellerler. Salyangozlarda dipte yem artıklarını tüketir, yeme ortak olma dışında bir zararları olmaz çöpçülere.




Beğenenler: [T]214722,Görkem ÖzBayram[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214722,Görkem ÖzBayram[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir