Akvaryumda Beyaz Bulanıklık Sorunu


Ali Eymen EmirÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2023
İl: Konya
Mesaj: 2
Ali Eymen EmirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2023 20:26
[:((][:'(]Akvaryumuma beyaz ince taneli kum aldım ve ekledim su çok bulanık oldu ve yanına birde japon balığı almıştım şuan aldığım balık poşetin içinde duruyor ne yapmam gerektiğini bilmiyorum şuan dinlenmiş suyumda yok balığımın ölmesini istemiyorum bulanıklığı çabucak nasıl giderebilirim? 6 wattlık bir iç filtrem var onu çalıştırıyorum.bulanıklık ne kadar süreye gider? Lütfen acil yardım edin [:'(][:((]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239092/300320232030061.jpg[/IMG]
Akvaryumun durumu böyle resimde tam gözükmemiş ama bayağı bi bulanıklık var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mydonose26Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2019
İl: Eskisehir
Mesaj: 252
Mydonose26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2023 22:03
Kumu akvaryuma direkt koyup üstüne su çekmişsiniz sanırım. Akvaryum hobisinde yeni olduğunuzu varsayıyorum. Öncelikle hoşgeldiniz.
Sonrasında;
Kum ilk önce kovada güzelce yıkanmalı birkaç kez sonrasında akvaryuma ilave edilmeli ve üstüne su çekilmelidir.
Bu şekilde yapsanız bile bulanıklık olacaktır ama bu şekilde çok yoğun olmaz ve 1 gün içerisinde çok rahatlıkla toplar, bulanıklık geçer.
Akvaryum sistemsel olarak çalışabilmesi için bakteri kültürünün oluşması gerekli. Forum üzerinde Bakteri kültürünün oluşması konusunda konular mevcut. Bakteri kültürünün gelişmesi içinde 7-10 gün boş şekilde çalıştırmak veya saricilarda bulunan hazır bakteri kültürleri tavsiye edilir ve daha sonrasında canlıların eklenmesi tavsiye edilir.
Bu durumda balığınızı da mümkünse aynı tür besleyen bir yakına falan verin 1 hafta orada kalsın.
Farazi, yeni olduğunuzu düşünerek yazdım sürcü lisan affola. Yeni başlayanların (Bende dahil) yaptıkları hataların bir kısmı gerçekleşmiş. Dinlenmiş şu olarak içme suyu kullanabilirsiniz. Elinizde hava motoru varsa suya hava vererek akvaryumun bulanıklığı dinene kadar idare edebilirsiniz.Yolun yakınından dönebilirsiniz konuları araştırarak. Kum vs malzemeyi çıkartın akvaryumdan içme suyu ile yeniden doldurun ve balığınızı koyun. Poşette bekletmek daha kötü olarak varsayıyorum. Yarınki ilk işiniz de akvaryumculardan hazır bakteri kültürü alıp önerilen ölçüde ilave edin.[EDIT]Mydonose26,2023-03-30 22:14:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WolreaNÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2022
İl: Izmir
Mesaj: 402
WolreaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2023 22:08
Merhabalar.

Kumu yıkamadınız muhtemelen, yıkamadıysanız normal. Suyu dökerken şiddetli dökmüş, kumun üstüne bir şey koyup dökmemiş olabilirsiniz (suyun şiddetini alması için poşet yani) buda suyu bulanık yapmış. 1-2 güne bu bulanıklık geçer aynısını bende yaşadım bende geçti. Balıklarınızı koymadan önce bakteri kültürü oluşturdunuz umarım, oluşturmadıysanız hazır bakteri kültürleri mevcut veya kendi kendisine oluşmasını bekleyebilirsiniz 1-2 hafta. Eğer hazır suyunuz mevcutsa bence şuanki kumu yıkayıp tekrar kurmanız daha iyi olur.

+1: [T]160920,BabySoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir