Akvaryumcu yalanları


pulceaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Usak
Mesaj: 163
pulceaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 16:54
Bazı arkadaşların akvaryumcu için ''o ticaretini yapıyor tabiki işin parasında olacak deyip sen bir ticarethane açsan...'' şeklindeki yorumları ve akvaryumcuyu haklı gösterme çabaları beni düşündürüyor. Tamam ticarethane açınca amacımız para kazanmak fakat işin içine canlı girdiği zaman bence olay biraz farklı olmalı. Sonuçta sandalye masa satmıyoruz...! pulcea2011-01-06 16:55:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sungur 13Çevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 212
sungur 13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 22:34
Şu ana kadar birçok akvaryumcu gezdim.Hemen hepsi kasalarına koyacakları paraların derdinde.Bu anlamda birbirleriyle uyum içerisinde yaşamayan bir tür diye bir şey yok literatürlerinde.
Bu hafta uğradığım bir akvaryumcudaki şu diyalog aynen yaşanmıştır:
Siyah tetra var mı elinizde?
O nasıl bir balık?
Hani yelpaze gibi,üzerinde siyah şeritler var vs.
Ben öyle bir balık bilmiyorum,hiç öyle bir balık satmadım.
Bu esnada Akvaryumcudaki tetra tanklarını gezmeye devam ederken bir siyah tetra gözüme ilişti ve işte bahsettiğim balık bu dedim.
Yanıt:
ha olabilir bilemeyeceğim.

Bu insanların sıfatı akvaryumcu.sattığı balığın cinsinden bile haberi yok,birde fiyatlarını sorsanız uçuyor.her yerde kilosu 1.5 lira olan midye kırığının kilosu sizde neden 2 lira dediğimde bizim midye kırığımız daha kaliteli diye cevap veriyor.
Bir diğeri biz tetralar için beyaz kum kullanırız diyor.Ama siyah tetra loş ve karanlık dip sever dediğimde,valla ben hep bu kumdan satıyorum daha şikayet gelmedi.Adam kumdan niye şikayet etsin ki,yıkar akvaryuma serer kullanır.sonuçta bir cep telefonu değilki bozulsun!

Bu hobiye yeni başlayan ve başalamayı düşünenlere sesleniyorum:Okuyun,araştırın,öğrenin.Artık internet ortamında her bilgiyi bulabiliyoruz.Sorun öğrenin bu kendine alvaryumcu diyen kişilerin eline sakın düşmeyin.Harcadığınız paranın yanında toplu ölümler yaşayabilir ve akvaryum gibi muhteşem bir hobiden soğuyabilirsiniz!

NOT:Bu sözlerimden bütün akvaryumcuların hepsi bu şekildedir gibi bir anlam çıkarmak çok büyük yanlışlık ve haksızlık olur.Ancak bu işi gerçekten severek yapan insanların yanında bu tip paragözler göze daha çok battığı ve insanlara daha çok zarar verdiği için akvarist arkadaşlarım tıpki benim gibi veryansın ediyor.Yoksa bu işi gerçekten hakkıyla,müşterinin cebine değil zevkine göre davranan akvaryumcuların başımın üzerinde yeri var.

sungur 132011-01-10 22:37:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 12:20

:))) Şakalar devam ediyor bu akvaryumcularda...

Bende bu siteye her girdiğimde karşıma çıkan akvaryumcudan balıkları aldım ucuz ve sağlıklı görünüyorlardı ama sonradan beyaz benek çıktı tabi bu benim yaptığım hatadan da kaynaklanır çünkü balıklar çok sağlıklı idi aldığımda.

Neyse gelelim asıl meseleye internet sitesinden ve kendilerine sorduğumda yem fiyatlarını ve alacağım malzemeleri sadece yemler biri 16 tl diğeri 9 tl dendi (Tetra gold ve sera royalin yeni çıkanı -sera goldy gran), Contra Ichthyo ilacınada 6tl dedi ve daha sonra dolaşarak eminönü köşk akvaryuma gittim. Canlılarını bilemem ama ilgi ve alakaları gerçekten çok hoştu fiyatları bilmezseniz size en iyi markaları sunuyorlar ve alternatif istediğimde direk çıkartıyorlar bir ürün ve dandik ürünleri balığına zarar vereceğinide bildiriyorlar ek olarak balık sağlığı ve benzeri seranın dergilerini sunması da bir jest oldu(bedava olsa bile vermeyebilirdi).

Neyse sonradan;

Tetra gold 250ml:12,5 tl

Sera goldy gran 52gr: 5,5 tl

Contra ilacı: 3 tl

20 adet yuvarlak kaliteli biobal:5 tl

1 tl kalın karbon kabanozda (markası tahminen kristal):10tl

Pazarlıkla hepsini 30 tl ye aldım. Daha önceden diğer akvaryumcudan aldığım celvalvelerinde 2 tl değil 1 tl olduğunu öğrendim. 

Ek olarak ilk akvaryumcum çok samimi gelmedi ve ilgi alakası güler yüzü yoktu. Kökş akvaryumdaki çalışanlar gerçekten dürüst ve şimdilik gerçekten hoşuma gitti. 

Canlılarının sağlıklarını bilemem ama yeni akvaryumuma geçince kendilerinden japonların yanına çeşitli çöpçü ve salyangoz almayı planlıyorum, vede seranın tavsiye ettiği bitkileri soracağım bakalım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaynakogluÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 26
kaynakogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 20:54
[QUOTE=sond]Elazığda bir akvaryumcu amca ne zaman gitsem bana singapurdan ithalat ettim diyor malaviler dahilSok [/QUOTE]
Aslında doğru söylemiş. Akvaryum toptancılarının akvaryumculara sattıkları balıklarını malawiden yakalayıp getirdiğini düşünmediğinizi umuyorum Sok. Büyük üreticiler uzak doğuda. Tropikal iklimleri sayesinde masrafsız üretebiliyorlar her tür balığı. Bizimkilerde en ucuz onlar satıyor diye ordan alıyor. Sonuçta Akvaryumcunuz haklı.Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TeymurhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 288
TeymurhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 22:04
 En son aldığım iki discus için eminönündeki 1 akvaryumcu, "discus ısıtıcısı olan her akvaryumda yaşar en iyi de japon balığı ile anlaşır tam karma akvaryum balığıdır" dedi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FRoBSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2008
İl: Bursa
Mesaj: 395
FRoBSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 00:21
Bunları anlatıyorsunuz da acaba kimse gidip akvaryumcuların halini soran oluyor mu merak ediyorum.Ben bir akvaryumcuya girdiğimde adama benim bilgili olduğumu belli ederim zaten hemen.Adamın açığını aramak için öyle sorular falan sormam.Belli bir süre sonra samimi bir hava oluşuyor ve derin bir muhabbet başlıyor.Bazen 30 dakika bazen 1 saat vs sürebiliyor bu derin tartışma.Mesela en son bir diyaloğumu aktarayım akvaryumcuyla geçen (bizim burada küçük bir akvaryumcu mahalle arası):
B-Kolay gelsin
A+Sağol (ben balıklara göz atarım abi de eşyalarını düzenliyor)
-Balık çeşitleri azalmış?
+Toptancılar getirmiyor.Bu sıralarda piyasa durgun.Gelen balık elde kalıyor zaten.Mecbur bizde japon ve sarı prenses gibi tutulan türler getiriyoruz.Ancak onlar gidiyor.
-E özel tür falan getirmeyi düşünmuyor musunuz?Mbuna vs?
+Getirsen kim alacak ki?Alan merkezi yerlerden büyük petshoplardan alıyor o balıkları.Bize gelip öyle tropheus,neon spot vs soran yok ki.
-Valla zor işiniz.Ama yaza düzelir ya?
+Yazın biraz düzeliyor.Millet dışarı çıkıyor.Gelip geçerken görüyor alıyorlar bir kaç birşey.
...
-Ben de 300 Litrelik akvaryum yaptırdım.Amerikanlardan besliyecem içinde.Sende pek yok herhalde?
+Artık amerikanlar tutulmuyor.Sert balıklar.Mesela Flower horn var.Getirsen nereye koyacaksın?Millet alınca geri getirecek amerikanları terör estiriyor diye.Ama o balıklar 10 sene önce çok geliyordu.Toptancılar çok getiriyorlardı o balıkları.Jaguar,midas falan bulunuyordu her yerde.Artık cazibesini kaybetti.
-Öyle ya.Bugün çok fazla bakan insan yok.Daha çok malawici var artık.Ama 10 sene sonra belki bu malavi popülerliğini kaybedecek yerine başka bir tür gelecek.Bir de arowana var.Biliyormusunuz?
+Evet.Onlar da çok sert balıklar.Fiyatlarını sen biliyor musun?
-40-50 liraydı falan galiba
.
.
.


Bu şekilde giden bir diyalog.Yani siz yanlışlarını yakalamaya çalışmayın.Düzgün şekilde konuşun.Bu niye böyleymiş bu yaşamazmış,olmazmış,etmezmiş demeyin.Mümkün olduğunca tuzak sorulardan kaçın.Siz zaten bilinçlisiniz.Yanlış bir şey söylese de aldanmassınız.Akvaryumcunuzla dostluk kurmaya çalışın.Diyaloglar gerçekten çok zevkli oluyor.

FRoBS2012-02-15 00:22:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ardaykulÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 370
ardaykulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 01:41
[QUOTE=CheSabata!] Hayatımda ilk kez akvaryumcuya gitmiştim.Melek balıkları dikkatimi çekti ve bunlar fanusta yaşarmı dedim(o zamanlar evde bir tane fanus vardı).O da aynen şöyle:
Ohoo ne fanusu bunu bardakta bile rahat beslersin.Hem bunu üretmek için bir dişi bir erkeğe gerek yok.İster erkek al ister dişi al bunlar kendi kendine çifleşirler.Bende hemen inanmıştım.Şimdi bu olay aklıma geldikçe gülsemmi ağlasammı bilmiyorum.
[/QUOTE]


20 dk oldu hala gülüyorum :):):):)


[QUOTE=ResurrectioN]Bugün bitki almak için gittim.İçeride bir olaya şahit oldum.Aynen yazıyorum;
-Bu balıklar japon balığı ile yaşarmı? (bayan lepistesleri gösteriyor) 
-Tabiki yaşar.Ama Motor almanız gerekiyor(akvaryumcu)

[/QUOTE]


Ulan gülmekten sandalyeden düşecektim :):):):)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OSMANLIÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1405
OSMANLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 08:49
Bende anlamiyorumkaliteli firmalar disinda SU . CAM (olcu onemli degil) . BALIK (turu onemli degil ) bu ucu bir araya geldimi hemen yasar abi ne demek diyor ve ardindan elinde ne kadar erkek varsa cakiyor bu donguye yakalanmadan bu isi ogrenen yok kisacasi herkez bu yoldan geciyor 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

g_can_211Çevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 70
g_can_211Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 15:55
Emin ol bir tek sen yaşamıyosun 4 dişi 1 erkek diye sarı prenses vermişti. 4 erkek 1 dişi çıktı tanıdığım birisi sayesinde öğrendim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eminbayburtÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2007
İl: Kütahya
Mesaj: 194
eminbayburtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 17:02
Kütahya'da fazla akvaryumcu yok hepside beni tanır muhabbetim vardır. bilgili olduğumuda bilirler forumuda öğrettim onlara onun için bana bulaşmazlar yanımda veya ben dükkandaysamda sallamazlar müşterilerine çünkü müdehale ederim mutlaka ama şunuda söylemem lazım benim hocamda akvaryumcu sınıf arkadaşımdır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hll7496Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 714
hll7496Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 17:55
[QUOTE=FRoBS] Bunları anlatıyorsunuz da acaba kimse gidip akvaryumcuların halini soran oluyor mu merak ediyorum.Ben bir akvaryumcuya girdiğimde adama benim bilgili olduğumu belli ederim zaten hemen.Adamın açığını aramak için öyle sorular falan sormam.Belli bir süre sonra samimi bir hava oluşuyor ve derin bir muhabbet başlıyor.Bazen 30 dakika bazen 1 saat vs sürebiliyor bu derin tartışma.Mesela en son bir diyaloğumu aktarayım akvaryumcuyla geçen (bizim burada küçük bir akvaryumcu mahalle arası):
B-Kolay gelsin
A+Sağol (ben balıklara göz atarım abi de eşyalarını düzenliyor)
-Balık çeşitleri azalmış?
+Toptancılar getirmiyor.Bu sıralarda piyasa durgun.Gelen balık elde kalıyor zaten.Mecbur bizde japon ve sarı prenses gibi tutulan türler getiriyoruz.Ancak onlar gidiyor.
-E özel tür falan getirmeyi düşünmuyor musunuz?Mbuna vs?
+Getirsen kim alacak ki?Alan merkezi yerlerden büyük petshoplardan alıyor o balıkları.Bize gelip öyle tropheus,neon spot vs soran yok ki.
-Valla zor işiniz.Ama yaza düzelir ya?
+Yazın biraz düzeliyor.Millet dışarı çıkıyor.Gelip geçerken görüyor alıyorlar bir kaç birşey.
...
-Ben de 300 Litrelik akvaryum yaptırdım.Amerikanlardan besliyecem içinde.Sende pek yok herhalde?
+Artık amerikanlar tutulmuyor.Sert balıklar.Mesela Flower horn var.Getirsen nereye koyacaksın?Millet alınca geri getirecek amerikanları terör estiriyor diye.Ama o balıklar 10 sene önce çok geliyordu.Toptancılar çok getiriyorlardı o balıkları.Jaguar,midas falan bulunuyordu her yerde.Artık cazibesini kaybetti.
-Öyle ya.Bugün çok fazla bakan insan yok.Daha çok malawici var artık.Ama 10 sene sonra belki bu malavi popülerliğini kaybedecek yerine başka bir tür gelecek.Bir de arowana var.Biliyormusunuz?
+Evet.Onlar da çok sert balıklar.Fiyatlarını sen biliyor musun?
-40-50 liraydı falan galiba
.
.
.


Bu şekilde giden bir diyalog.Yani siz yanlışlarını yakalamaya çalışmayın.Düzgün şekilde konuşun.Bu niye böyleymiş bu yaşamazmış,olmazmış,etmezmiş demeyin.Mümkün olduğunca tuzak sorulardan kaçın.Siz zaten bilinçlisiniz.Yanlış bir şey söylese de aldanmassınız.Akvaryumcunuzla dostluk kurmaya çalışın.Diyaloglar gerçekten çok zevkli oluyor.

[/QUOTE]
 
 
Çok haklısınız bence ama her akvaryumcuda sizin diyalog kurduğunuz akvaryumcular gibi değil.Bazıları hatta birçoğu sadece işin parasal yönü için bu işi yapıyor ve bilgili olduğunuzu anlayınca pek ilgilenmiyorlar ama bilgisizi düşsün yağlayıp ballayıp satıyorlar yalan yanlış.
hll74962012-02-15 17:59:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

plussÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Denizli
Mesaj: 50
plussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 18:48
Bir akvaryumcu bence elinde bulunan tüm türler için gerekli bilgi donanımına sahip olması gerekir. Ancak bazı akvaryumcular ezberledikleri bilgilerler dışında pek bilgiye sahip değil. Bu durumda iş bize düşüyor her ne alacaksak (sadece balık ve malzeme değil) iyi bir araştırma yapmalıyız. Önceden bir çok kez bende mağdur oldum. Ancak forumlar sayesinde kendimi geliştirdim ve bir akvaryuma girdiğimde akvaryumcunun insafına kendimi bırakmıyorum. Neyse fazla uzatmadan bir anımı da ben anlatayım. 

Tatilde memlekete gittim ve mahallede bir akvaryumcuya uğradım. Karışık çiklet akvaryumun da çıkaramadığım bir tür gördüm.Abi bunun türü ne dedim. Cevap ciklet. Tam olarak adı nedir dedim. Malawi bunların hepsi dedi.Tamam da malawinin hangi türü ?. Dedim ya malawi dedi ve sadece s.p, m.p. ve yunusun adını sayabildi. Diğerleri anonim galiba. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atakan19Çevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 79
atakan19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 17:28
Bana  sarı prensesle, melek balığı yaşar dedi akvaryumcu, ayrıca devamlı tetra diskus yem ver dedi sakın başkada yem kulanma dedi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanG.Çevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Izmir
Mesaj: 200
SerkanG.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 00:06
Gittiğim bir akvaryumcuda
Ben: 100 50 50 cama cam akvaryumu ne kadara yaparsin ?
Akvaryumcu abimiz : Sana 500 olur güzel kardeşim. bak başka yerde bu fiyata yok. 

Gerçektende yoktu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir